domingo, 31 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIUMENGE 31 DE JULIOL DE 2011



ENTREVISTA A BERTU FERNÁNDEZ ENTRENADOR DEL PALAMÓS


Que el va decidir a fitxar pel Palamós?

La il.lusió amb la que s’engega aquest nou projecte i el fet de poder entrenar un club històric com el Palamós. No m’ho vaig pensar gens ni mica quan em van fer la proposta de venir. Aquest club sempre té un ressó especial.

Quin objectiu té l’equip aquesta temporada?

Hem d’estar adalt i mirar de pujar a Tercera. Sabem que aquest any serà doblement complicat ja que només puja directament el campió i són dos grups. Hem de ser un dels equips de referència de la categoria, però serà la competició la que ho marcarà tot.

Quins equips veu com a possibles rivals per l’ascens?

Jo diria el Figueres, el Ripollet i el Vilassar i pel que m’han explicat les sorpreses poden ser l’Avià i el Cerdanyola. De tota manera, a priori, crec que el Figueres es el nostre gran rival.

Quin plantejament de joc voldrà fer?

A casa hem de jugar basicament bé a futbol i ser efectius. A fora, en canvi, hem de ser fisicament forts i potser un pel més defensius. Tant podem utilitzar un 4-3-3 com un 4-2-3-1. Un dia ens pot interessar jugar més per dins i altres fer-ho per fora.

Les grans dimensions de l’Estadi poden ser un problema, com va pasar la temporada anterior?

No ni molt menys. Tot el contrari. Hem de fer valer aquest factor afegit a favor nostre tenint més possesió de la pilota que el contrari i assegurant els punts de casa.

Com valora l’inici de la lliga i els partits de pretemporada?

Començar amb el Guíxols a casa m’agrada. És tracta d’un derbi i d’un meu exequip, de tota manera hem de jugar contra tots. Pel que fà als partits de pretemporada el 14 d’agost amb el Vic ja és començaran a veure coses i conceptes deprés de gairebé un mes treballant.

Esta satisfet amb la plantilla que han fet?

I tant, molt. Son nanos joves, però la majoria ja porten 3 o 4 temporades jugant a Tercera i això s’ha de notar. A molt d’ells ja els he entrenat i a tots els conec molt bé. També tenim gent de molta experiència com en Joan Bayona o l’Elies que hauarn de tirar del carro.

Com ha planificat els entrenaments?

Normalment farem setmanes de tres o quatre dies. Fixe entrenarem dimarts, dijous i divendres. Serà diferent la setmana que juguem diumenge al matí de la que ho farem diumenge a la tarda. Ara entrenem dues hores, però a mesura que avanci la pretemporada anirem escurçant el temps de preparació.

A la fotografia el segon entrenador i preparador físic, Jordi Sala i el nou entrenador del Palamós, Bertu Fernández. (Foto: Txexi Cortés)

sábado, 30 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 30 DE JULIOL DE 2011


Gran divendres. Primer obra de teatre de la meva filla a La Gorga (Estrelles estrellades) i desprès festa al Tuman per celebrar el 40 aniversari d'en Martí Gómez (el de la foto). Va ser genial, tot i que van fallar alguns de la colla. Interessant tertulia amb en Pere, la Mar i l'albert i per acabar unes copetes a la Planassa, el Yacht i al Lincoln (la nova disco) i cap a casa. Avui matí amb lleugera resaca. Escriure poc.

viernes, 29 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 29 DE JULIOL DE 2011


Nou cap de setmana de futbol. Demà dissabte el Palamós fa la presentació oficial de la la plantilla 2011-2012. 10 jugadors segueixen: Joan Bayona, Miki Carós, Elies Martí, Eduard Subirana, Marc Vila, Joël Múrcia, David Cornellà, Jaume Duran, Ritxi Mercader i Adrià Quintanilla, mentre que s’han fitxat 9 futbolistes: Guitart, Giró i Revert (Llagostera), Barrera (Europa), Gusó (Farners), Cabratosa (Granollers), Sergi Romero (Guíxols) i David Cano (Cornellà juvenil). Després de la presentació, programada a dos quarts de sis de la tarda, jugaran el primer amistós de pretemporada amb el CE Sabadell (19:30 hores). La junta ha fixat el preu únic de 5 euros pels socis que hagin retirat l’abonament de la present temporada i 10 euros pel públic en general.

Cada dia m’agrada més Flash FM. L’emissora de Miki Moto i Carles Cuní és la referència “dance” de la ràdio actual. Fresca, jove, moderna, divertida, amb bones veus…A més els dissabtes fa programa el millor discjockei del món: El gran David Guetta. Per mí, 40 Principales esta a anys llum. De tota manera em quedo amb l’estil i la música de RAC 105. Soc un fanàtic seguidor de la música dels 80, que hi farem.

Aquest vespre estic convidat a una festa en un local de la Planassa. Veurem l’ambient que hi ha a la zona, després de la setmana horribilis (meteorològicament parlant) que hem patit a la Costa Brava centre. Ja donaré més detalls en el post de dilluns.

jueves, 28 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 28 DE JULIOL DE 2011


Interessant sobretaula amb el propietari d'un reconegut restaurant de Palamós. El sector esta ben acollonit. Les reserves s'acaben, l'estiu de moment és fluix i la previsió es que bancs i caixes no renovaran les poliçes de crèdit (principal finançament de molts en els llargs i durs hiverns). Per cert aquesta sobretaula va ser després d'un gran dinar: Pernil ibéric Cinco Jotas, musclos de roca, sepiones, calamarcets, popets i per acabar escamarlans i gambes. Tot això regat amb un bon Rioja i una ampolleta de cava (gentilesa de la casa) No es que m'hagi tocat la loteria... senzillament un bon amic em va convidar a celebrar un esdeveniment. Va ser un dinar genial. Ja em toca de tant en tant.

Quins dos monumentals partits ha fet Tiago a Múnic. brutals. la falta de dimarts amb Iniesta, Sergio Busquets i la culminació de Tiago va ser per guardar a l'enciclopèdia visual del futbol, però es que el gol d'ahir amb el Bayern va ser de traca i mocador. Molts, com jo, varem pensar que l'Arsenal es confiti a Cesc, ja tenim a Tiago. Potser estem equivocats, però el millor entrenador del món no ha demostrat ser el millor fitxador del món o si?

Aquesta setmana he fet la primera entrevista al nou entrenador del Palamós Bertu Fernández. Tothom m'havia parlat molt bé d'ell i puc dir que te les idees molt clares. Per primera vegada l'entrenador del club és mes jove que jo (10 anys concretament). M'haure d'anar acostumant... L'entrevista sortirà aquests propers dies en diferents mitjans i el cap de setmana la penjaré en aquest bloc.

Dissabte a dos quarts de set presentació oficial de la plantilla i a dos quarts de vuit el primer amistós amb el Sabadell.

martes, 26 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 26 DE JULIOL DE 2011


Els partits de pretemporada del Palamós Club de Futbol són els següents:

30/07/11 - 19:00 - Presentació plantilla 2011-2012

30/07/11 - 19:30 - Palamós - Sabadell. (Trofeu Vila de Palamós).

03/08/11 - 20:00 - Palamós - Llagostera

06/08/11 - 18:00 - Caldes - Palamós

10/08/11 - 20:00 - Torneig de l'Estany. Palamós - Figueres.

12/08/11 - 20:00 o 22:00 - Torneig de l'Estany. Final / Tercer i Quart Lloc.

14/08/11 - 19:00 - Palamós - Vic

20/08/11 - 18:30 - Palamós - Olot. (Trofeu Gaspar Matas).

27/08/11 - 00:00 - Cassà - Palamós

03/09/11 - 00:00 - Palamós - Gimnàstica Iberiana

11/09/11 - 17:00 - Palamós - Guíxols (1ª jornada de lliga)


La junta directiva de l'entitat ha fixat preus populars pels quatre amistosos que el Palamós jugarà a casa aquesta pretemporada. Els preus seran de deu euros per al públic i de cinc euros per als socis del Palamós Club de Futbol.

Ahir dilluns a la tarda va retirar el seu carnet, el nou soci número 1 del Palamós Club de Futbol. Aquest honor ara el té Jaume Serra Cadira (a la fotografia ens ensenya, en exclusiva per aquest bloc, el seu nou carnet), després de que aquesta pasada temporada ens hagues deixat Filadelfo Elies Pujades, desprès d'haver estat durant molts anys el degà del Degà. En Jaume Serra és soci del Palamós des de la temporada 1955-56.

El nou davanter del Barça Alexis Sánchez és un home de poques paraules. Ahir en la seva presentació oficial va respondre la meitat de les preguntes amb monosil.labs i l'altre meitat no les va entendre (i això que eren en castellà). Esperem que parli al camp amb gols i bon joc. Fora ja ha demostrat que no en sap.


FOTO: PERE SUBIRANA

lunes, 25 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 25 DE JULIOL DE 2011


A la fotografia, el crack de l'Espanyol Osvaldo entre dos jugadors del Llagostera en el partit de dissabte a Palamós (Foto: Valenti Enrich, Diari Sport).


Cap de setmana de futbol. Llagostera 1 Espanyol 2, amb poques coses a destacar. L’ordre defensiu del Llagostera, el partit de Pedrito i el gol de crack d’Osvaldo. Va haver-hi menys gent que en el Palamós-Espanyol de l’any passat, però l’entrada va ser prou correcta, amb unes 1200 persones (mal comtades). Molt amable el nou president de l’Espanyol Ramon Condal que és va fer tantes fotos com li van demanar. Amable i molt envellit. Vaig parlar amb Ramon Planes, director general de l’Espanyol, que li va desitjar sort al Palamós en aquesta nova temporada. Planes, fa uns anys, va treballar pel nostre club.

En el full d’aliniacions figurava com a àrbitre, el barceloní Calle Martínez, quan en realitat era el gironí Barceló Roca. Els liniers tambè estaven equivocats. Quan la megafonia va donar les aliniacions, va pujar un home empipat i esperitat, suposadament del col.lectiu arbitral, per comunicar-nos l’error. Puc garantir que no va ser culpa d’en Ramon Ribas. Es va limitar a llegir el full d’aliniacions. Acte seguit es va guardar un minut de silenci no se sap ben be per que o per qui. En Ramon va estar ràpid i hàbil. Va dir que era pels atemptats de Noruega. Aquest cop ningú va pujar a dir res.

L’organització del partit, que anava a càrrec del Palamós CF i del Departament d’Esports de l’Ajuntament, va estar a l’alçada de les grans ocasions. Després de tants anys organitzant les finals del Mundialet i les últimes visites de l’Espanyol i el Barça, ja es comença a notar l’experiència. Enhorabona.

Només vaig veure la segona part del Barça i va ser un autèntic “toston”. Menys entretingut que el Llagostera-Espanyol, sense gols, sense ocasions, amb molts nanos del B i amb un rival de quarta fila. Que més es pot demanar? Ni mes ni menys que dos milions d’euros, just el que va cobrar el Barça per aquest simulacre.

Sensacional el darrer capítol de la temporada de La Que Se Avecina. Antonio Recio (com sempre impresionant el gran Jordi Sánchez) li tira un “centollo” al cap a ZP, provoca una revolta popular i acaba proclamant-se rival de Rajoy. Definitivament en Recio és el meu ídol.

sábado, 23 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 23 DE JULIOL DE 2011


El Nou Municipal de Palamós és avui l'escenari del partit amistós entre l’Espanyol i el Llagostera. Els espanyolistes fan l'estada de pretemporada a Peralada i aprofiten per jugar diferents amistosos contra equips gironins. Han jugat amb el Peralada(1-5)i el Palafrugell (0-0). El tercer amistós l'enfrontarà al Llagostera que entrena Oriol Alsina i que aquest any ha assolit l'ascens a la Segona Divisió B. Tinc curiositat per veure la resposta de la gent. No crec que superem els dos mil espectadors. Tant de bó m'equivoqui. Algú hem pot explicar per que Televisió de Catalunya, amb un canal exclusiu d'esports com Esport 3, no ha televisat els partits de Peralada i Palafrugell. Aquell dia van preferir fer un concurs de ball de saló. Lamentable...

Em consta que el Palamós esta molest amb el FC Barcelona per no haver portat el filial a jugar el Trofeu Gaspar Matas. Directius blaugranes s'hi van comprometre, però la planificació esportiva del Barça B d'Eusebio Sacristan ha pasat per davant dels compromisos institucionals. Si aquest fet el compensen portant un entrenament del primer equip a Palamós, com ho van fer l'any passat a Palafrugell, estariem més que contents. No ho descarteu.

El Barça ha venut el jugador del filial Oriol Romeu al Chelsea per cinc milions d'euros. Quin gran negoci... Llastima que tots els calers que facin amb traspasos retornaran a les illes britaniques quan els hi toqui pagar la "morterada" per Cesc.

El 14 d’agost, simultàniament a la sortida al carrer com a diari independent, El 9 Esportiu estrenarà web. La novetat és que l’accés als continguts serà de pagament, tot i que al “simbòlic” preu de 36 euros anuals. La pàgina principal i les pàgines d’entrada a les seccions d’ el9.cat mostraran en obert els titulars de les notícies més destacades, però a partir d'aquí, t'hauras de subscriure.

viernes, 22 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 22 DE JULIOL DE 2011


Demà dissabte a la sala de festa Las Vegas de Sant Feliu de Guíxols actua Berto Romero del programa Buenafuente de La Sexta. Berto Romero presenta el seu espectacle “La apoteosis necia”. Jo el vaig veure l’estiu passat al pavelló de Sant Antoni de Calonge i us garanteixo que és molt i molt bó. Dos hores d’un monóleg divertidissim. Del tot recomanable.

L’emissora Rac 1 ha fitxat Dani Sanabre per substituir Joan Maria Pou al capdavnt del programa nocturn d’esports “Tu diràs”. Amb tot els respectes del món cap al company Dani Sanabre (ex Ser i Cope Barcelona) al que només he escoltat per ràdio i que no conec personalment, jo m’hauria quedat cent vegades amb el palamosí Jaume Mullor com a responsable del programa. De fet en Jaume Mullor ja era el relleu d’en Pou, quan aquest no hi era o feia vacances. Certament no entenc la decisió de Rac1.

M’agradat llegir l’entrevista que ahir feia El Mundo deportivo a l’excap de premsa de Diego Armando Maradona, en la seva etapa al Barça (de 1982 a 1984). Completament d’acord amb la majoria de coses que diu i especialment en dues. Messi, per molt que futbolisticament superi Maradona, no arribarà mai a la popularitat mediàtica que ha tingut, té i continuarà tenint “El pibe de oro” . També parla de periodistes esportius de raça i n’anomena dos: Miguel Rico i Emilio Pérez de Rozas. Com deia el gran Domingo Balmanya: “Completament de acuerdo José Maria…”.

jueves, 21 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 21 DE JULIOL DE 2011


Foto: Extreta del meu Blog del Palamos CF

M'agrada molt el cartell que ha posat el Palamós CF a l'interior de l'Estadi. Diu així: "RECORDA QUE PORTES EL PRIMER ESCUT DE FUTBOL DE CATALUNYA. PORTA'L AMB ORGULL". Un missatge clar i directe per aquells que defensen la samarreta, l'escut i els colors del Degà del Futbol Català.

Ja era hora !!! ha sortit el sol (literalment) i el Barça sembla que anunciarà el fixatge del xilè de l'Udinese, Alexis Sánchez (l'any passat al Palamós n'hi havia un amb aquest nom que ara juga amb el Peralada. No us confongueu).

A principi de setmana vaig fer, per primera vegada aquest estiu, la ruta de les tapes pel nucli antic. Cada vegada s'ofereix més qualitat i més bon servei. Els preus són, en la majoria dels casos, els mateixos que els anteriors estius. Una proposta del tot recomanable. El nou local, just darrera de les galeries Carme, i fruit de la fusió de l'"Urrun" i "Can Pixa" és per mí un dels millors, per no dir el millor. La resta, però, no desmereixen en absolut.

Les tapes, el Menú de la Gamba, la ruta Truman Capote amb el veler "Rafel", l'arribada de creuers, el Múseu de la Pesca, l'espai del Peix...PALAMÓS ESTÀ DE MODA. Altres pobles del costat, que abans s'ho menjaven tot, s'han de conformar a sortir als mitjans per l'operació "Snoopi"(uns controls de drogues, alcohol i armes que fan els Mossos i les policies locals). Que hi farem...

miércoles, 20 de julio de 2011

coses meves del dimecres 20 de juliol de 2011


Aquest any estrenem categoria amb canvis a la reglamentació, ja que depen de la normativa territorial de la Federació Catalana. D’entrada els convocats per cada partit seran 18, en lloc dels 16 de Tercera Divisió. És podran fer fins a cinc canvis al llarg del partit, en lloc del 3 que es feien a Tercera. El campionat de Primera Catalana tindrà una sola plaça d’ascens directe. L’altre plaça d’ascens, se la disputaran els segons classificats de cada grup en una eliminatòria a doble partit.

M’expliquen que l’equip regional de la Fundació Esportiva Palamós, s’ha refundat (mai millor dit), quan estava a un pas de desapareixer. L’artífex d’aquet sobtat canvi, ha estat Robert Aldavert “Robi”, que serà el nou entrenador en substitució de Joan Marmol. La FE Palamós jugarà al grup setzè de Tercera Catalana, tres categories per sota del primer equip del Palamós després de la reestructuració del futbol català (la temporada anterior la diferència era de quatre). Aquest equip no dependrà administrativament del club i comptarà entre els seus jugadors amb noms prou coneguts en el Palamós CF com els de Gallardo, Carmelo, Gerard Maese o Àlex Torrent.

A la fotografia Robert Aldavert Robi, entrenador de la FE Palamós
(Foto: Ràdio Palamós)

martes, 19 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 19 DE JULIOL DE 2011



La plantilla del Palamós torna demà dimecres, a partir de les vuit del vespre, als entrenaments a les ordres del nou tècnic Bertu Fernández. 10 jugadors continuen de la campanya anterior: Bayona, Miki, Elies Martí, Subi, Marc Vila, Joël Múrcia, David Cornellà, Jaume Duran, Ritxi Mercader i Quintanilla, mentre que 9 són noves incorporacions: Guitart, Giró i Revert (Llagostera), Chicho (Manlleu), Narcis Barrera (Europa), Pau Gusó (Farners), Cabratosa (Granollers), Sergi Romero (Guíxols) i David Cano (Cornellà juvenil). Han Causat baixa Marc Vilà i Marc Casas (Farners), Alexis Sánchez (Peralada), Venzal (Santboià), Borges (Montanyesa, Lluís Micaló (Sporting Mahonés), Borges, Vichu, Javi Rodríguez, Àlex Torrent, Casagran i Ferran Corredor.

El Palamós ja te força definida la pretemporada. El primer amistós és jugarà el 30 de juliol amb el Sabadell en el Nou Municipal (19.30 H). El Palamós també ha confirmat que participarà en el Torneig de l’Estany els dies 10 i 12 d’agost. El dimecres dia 10 jugarà a les vuit del vespre enfront el Figueres la primera semifinal i en funció del resultat s’enfrontarà el divendres dia 12 al Banyoles o a l’Olot que disputen la segona semifinal (dimecres 10, 22.00 H). El Palamós està pendent de concretar un amistós el dissabte 6 d’agost al camp del Caldes, un a casa davant el Vic, el diumenge 14 d’agost i un altre amb el Llagostera el dissabte dia 20, data en la que és farà la presentació oficial de l’equip.

Ahir parlava de l’anunci de Sant Miguel i fà uns dies del d’Estrella Damm. Dos bones creacions publicitaries, just tot al contrari que el del Pan Bimbo amb Eduard Punset. Sembla una vulgar imitació del Crackovia. Pobre home quin trist paper li toca fer. El suspir final de Punset, és la cirereta a un gran despropòsit publicitari.

Totes les cadenes madrilenyes feien ahir referència a la tornada del Barça als entrenaments sense cap fixatge, cosa que pasa per primera vegada aquest segle. Tenen raó, però que pensin que els que s’han de reforçar són els altres (llegiu Madrid). Per alguna cosa som els Campions. De tota manera ja n’hi ha prou de caguerela amb el tema fixatges. Per cert un conegut em deia que el Madrid ha fitxat la quinta del Kebab.

lunes, 18 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 18 DE JULIOL DE 2011


A la fotografia, el darrer fixatge del Palamós, el defensa central de dinou anys David Cano, que és va formar al futbol base del Palamos i la última temporada ha jugat amb el Cornella de divisió d' honor juvenil. (Foto: Palamós Club de Futbol).


Amb aquest fixatge, la plantilla del Palamós sembla ja tancada amb 19 efectius. Per un equip que només juga una competició, és una xifra correcta. La mitjana setmanal de baixes, entre sancions i lesions, és normalment de dos o tres jugadors. Per tant, quedaran els 16 convocats i tots contents. A més sempre és pot incorporar algun reforç. Fins ara, us puc garantir que el ressó mediàtic del Palamós a Primera Catalana, és superior al de les últimes temporades a Tercera Divisió. Sembla que és millor ser cap de ratolí que cua de lleó.


El 31 de juliol neix El Punt Avui. És a dir el 30 de juliol la capçalera del degà de la premsa catalana d’ença la dictadura (l’Avui va apareixer el dia de Sant Jordi de 1976) desapareix o és fusiona amb El Punt, com ho volgueu. El 14 d’agost, el 9 esportiu de Catalunya pasarà a tenir un mínim de 40 planes i, a diferència d’ara, és vendrà independent d’El Punt. Serà el tercer diari esportiu de referència al nostre païs i l’objectiu es superar, en lectors i vendes, a Mundo Deportivo i Sport. No ho tindran gens fàcil amb la que està caient, però millor això que sortir amb una paginació de 8 fulls, com ara. Suposo que o tancaven o és reinventaven i han optat per la segona opció. Felicitats companys.



M’agrada el nou anunci de la cervesa Sant Miguel. La cançó “un lugar llamado mundo” enganxa. Gràcies a les campanyes d’Estrella Damm, la resta de marques s’han posat les piles per oferir una publicitat una mica més creativa. La publicitat efectiva és la que recordes i certament en recordo poques.



Avui el Barça torna a la feina, sense haver fet cap fixatge. Portem dies, setmanes, mesos parlant de Cesc, d’Alexis Sánchez, de Rossi, de Neymar i de moment… res de res.




viernes, 15 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 15 DE JULIOL DE 2011











No m’agrada que el Nàpols sigui el rival del Barça en el Joan Gàmper. Podrien haver triat un rival més atractiu. Posem el Manchester City, el Chelsea o el Santos brasiler, per posar només tres exemples. A més el Gamper és jugarà el dilluns 22 d’agost a les set de la tarda. El Barça segur que presentarà un equip farcit de suplents. Recordeu que la lliga de Primera Divisió comença el cap de setmana del 20 i 21 d’agost. Just un o dos dies abans del Barça-Nàpols. Tant el Gamper, com altres emblemàtics tornejos d’estiu com el Teresa Herrera, el de La Linea o el Carranza ja no tenen el glamour d’abans. Aquest any el torneig interessant de debó serà el de l’Estany amb Banyoles, Olot, Figueres i Palamós. Per cert que el Torneig de l’Estany és el segon més antic de Catalunya, només superat pel Joan Gamper. Conclusió: Deixeu estar el Gamper i cap a Banyoles falta gent.


Dimarts al matí vaig quedar molt i molt acollonit en veure el Diari de Girona per internet. Llegeixo la noticia del fixatge de Sergi Romero (Guíxols) i veig la fotografia d’un jugador passant la revisió médica a la Clínica Bofill de Girona. A més la fotografia la signava la meva companya de Ràdio Palamós, Laura Avilés, el que volia dir que s’havia desplaçat expresament a Girona per fer-la. Al.lucino en colors i no entenc res de res. Tot em va quedar perfectament aclarit quan vaig agafar l’edició de paper del diari. L’encarregat del muntatge i maquetació havia confós la fotografia del darrer fixatge del Girona, el paraguià Acuña, amb la del darrer fixatge del Palamós, Sergi Romero. Per cert que el Palamós sempre pasa les revisions médiques a can Valls i mai a la Clínica Bofill…Per això encara em va sobtar més tot plegat. (Adalt podeu veure la foto, que il.lustrava l'informació del fixatge de Sergi Romero).


No m’agrada l’actitud de Arsene Wenger en el cas Cesc. Però no fa un any que li va prometre que el deixaria venir al Barça? En que quedem? N’estic molt fart d’aquest culebrot. El Barça té molta paciència. Jo ja els hauria engegat a tots a pastar fang, inclós a Cesc. El jugador sempre ha dit que Wenger és el seu pare esportiu. Doncs que ara ho demostri collons !!!

jueves, 14 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 14 DE JULIOL DE 2011






El president del Palamós, Miquel Aguilar, s’ha fixat com a objectiu superar el miler de socis. Miquel Aguilar considera bàsic arribar a aquesta xifra, com ho varen fer els seus dos predecessors. La directiva de Juli Torrent va sumar prop de 1100 abonats la pasada campanya, mentre que la d’Emili Caballero va superar els 1500 ara fa dos temporades. Si he d’agafar com a baròmetre els comentaris que escolto, segur que superaran aquest miler de socis.

Sovint la gent em pregunta com és possible que s’hagi fet tant bon equip a Primera Catalana i la meva resposta és que: “la culpa la té el Llagostera”. M’explicaré…Recordeu quan va pujar el Palamós consecutivament a Segona B i Segona A, doncs llavors hi havia un equip que és deia Cristinenc i que s’alimentava dels nostres jugadors descartats per fer plantilles de superior categoría a la que jugaven. Si canvieu el Palamós d’aleshores pel Llagostera d’ara i en lloc del Cristinenc hi poseu l’actual Palamós…trobareu la resposta.


I parlant del Llagostera, tinc curiositat per saber com acabarà el projecte d’Oriol Alsina i la seva dona, la presidenta del club. El projecte de Tèxtil Tarragó, vaja. La Segona B és una autèntica ruïna, econòmica i esportiva, sinó vols pujar. Ja se que l’il.lusió mou montanyes i els desitjo el millor de tot cor…Si la Segona B és una categoria desmesurada per un poble com Palamós imagineu-vos per un de força més petit com Llagostera… però i si tornessin a fer “línia i bingo” i pugen. Només em bé al cap que “seria l’hòstia”. A vegades, si és pot, l’il.lusió cal mantenir-la i en segons quines ocasions, com he dit, mou montanyes.

miércoles, 13 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 13 DE JULIOL DE 2011


Els socis del Palamós Club de Futbol i de l’Unió Esportiva Llagostera que hagin renovat el seu carnet de la present temporada 2011-2012 hauran de pagar una entrada única de 10 euros per a presenciar el partit amistós que disputaran el Llagostera i el RCE Espanyol el dissabte 23 de juliol (18:45 hores, TV3) en el Nou Municipal de Palamós. Aquesta entrada única de 10 euros per a qualsevol lloc de l’estadi estaran a la venda des de dilluns 18 fins divendres 22 a les oficines del Palamós CF, de sis a vuit de la tarda.
Els preus per als no socis de Palamós i Llagostera serà de 20 euros la tribuna, 15 euros la general i 5 euros l’entrada infantil. A Palamós els no socis també podran adquirir les entrades a l’oficina municipal de Turisme. Aquest partit amistós de pre-temporada entre Llagostera i Espanyol està organitzat pel Palamós CF.

La junta directiva del Palamós ha previst una campanya de publicitat per potenciar la venda de carnets de soci per aquesta temporada 2011-2012. En el nou cartell publicitari és pot veure una gamba amb la samarreta del Palamós i les frases: “Fes-te soci”, “vine al camp” i “el Palamós és de tots”. El club ja ha posat a la venda els nous carnets per aquesta temporada al preu únic de 60 euros i un carnet VIP de 200 euros. Els carnets es poden retirar a les oficines de l’estadi de dilluns a divendres de sis a vuit de la tarda.

El Palamós C.F formara part del cartell de la propera edició del Torneig de l’Estany que organitza cada estiu el Banyoles. El cartell d’aquesta edició, que és disputarà els dies 12 i 14 d’agost, estarà format pel Banyotes, l’Olot, el Figueres i el Palamós. Un cartell d’alló més classic. Aquest torneig em porta bons records. Cada estiu hi anava a veure’l amb en Lluis Frou (el meu primer mestre radiofònic) i l’Albert (el meu amic). Recordo el Figueres de Paquito, la lesió de Rojo o les presentacions del torneig a bord de l’Oca (lógicament abans que s’enfonses). Segur que a més d’un, li han vingut records al cap. A mi moltissims…

A la fotografia el president del Palamós, Miquel Aguilar en primer terme a la llotja presidencial, en el Palamós-Espanyol de la pasada pre-temporada. (Foto: Pere Subirana).

martes, 12 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 12 DE JULIOL DE 2011



El Palamós ha incorporat a la seva plantilla el migcampista gironí Sergi Romero Moreno de 21 anys procedent del Guíxols. Sergi Romero (Girona, 28-05-1990) és va formar en el futbol de base del Girona FC, on va arribar a ser el capità del juvenil de Divisió d' Honor. La temporada 2009-2010 va jugar al Cassà i la campanya 2010-2011 la va començar al Premià de Tercera Divisió però el club li va donar la baixa al mes d'octubre al no diposar de minuts i va fitxar per l'Ateneu Esportiu Guíxols. El nou tècnic del Palamós Berto Fernández ha demanat expressament aquest fixatge ja que anteriorment ja el va tenir a les seves ordres. Amb l'incorporació de Sergi Romero, el Palamós ja ha fet vuit fixatges (Guitart, Chicho, Giró, Gusó, Cabratosa, Revert i Barrera). A falta de just una setmana per començar la pre-temporada (s'iniciarà el dimecres dia 20) els palamosins ja tenen a 18 jugadors per afrontar el repte de la Primera Catalana.


Fotografies: Girona Futbol Club i Laura Avilés.

lunes, 11 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 11 DE JULIOL DE 2011

Aquest cap de setmana he gaudit d’una nova experiència. Una experiència senzilla i relaxant. Un bon amic em va convidar a “pescar el calamar”. Dissabte al vespre, sopar fred, unes cerveses i a pujar i baixar l’esquer… El resultat final va ser un sol calamar que va agafar el meu amic. Un sol calamar que a més em va deixar el cap plé de tinta. Tot i aquest petit incident, va ser una bona experiència, del tot recomanable. Per cert, en arribar a port, la Planassa era plena com un ou. Ja era hora que es veiés ambient d’estiu.

Escolto a Rubalcaba i m’emprenyo. Diu que utilitzarà els beneficis de la banca per generar llocs de treball. De cop penso en alló de Núñez, dels fixatges i de la portera de casa seva. Mentalment faig un sil.logisme i m’emprenyo una mica més.

El diari El Periódico considera que Sant Antoni és la millor platja urbana de Catalunya. Sincerament no ho hagues dit mai. De tota manera a mi m'agrada més la platja Gran de Palamós i la de La Fosca.

El Palamós CF ja te 3672 amics al Facebook i aquest blog que llegiu cada dia te més visites. Tot i el descens el Degà de Catalunya continua tenint un acceptable ressó mediàtic. Avui, per exemple, parlen del Palamós al 9 esportiu i al Mundo Deportivo. No esta gens malament.

sábado, 9 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 9 DE JULIOL DE 2011

Aquest nova temporada, i si no hi ha cap novetat, continuaran les retransmissions amb el mateix equip d'esports de "Futbol a Ràdio Palamós". La narració dels partits serà de Ramon Ribas, els comentaris d'Oscar Fraile, la Producció de Laura Avilés i la direcció del programa de qui escriu aquest blog. Causarà baixa en Raimon Trujillo que marxa a la ciutat alemanya de Rheda a fer de cooperant internacional. Dijous al vespre varem fer el sopar de final de temporada i divendres al matí varem pactar amb l'ACAR (l'empresa que produeix els programes de l'emissora), la continuitat del mateix equip, direcció i esquema de programa. És faran totes les retransmissions a casa i a fora i també s'informara de tot alló que afecti l'esport palamosí. Sempre començarem mitja hora abans de l'hora d'inici del partit del Palamós CF i acabarem mitja més tard. Esperem que, com sempre, us agradi la nostra feina.

viernes, 8 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 8 DE JULIOL DE 2011



A la fotografia de Laura Avilés, el nou entrenador del Palamós Club de Futbol Bertu Fernández, el president Miquel Aguilar i el segon entrenador i preparador físic Jordi Sala.

El jugador del Girona Migue va renovar ahir contracte i jugarà una temporada més al club de Montilivi. Migue, amb més de cent partits al Girona i autor del gol que va donar l'ascens a segona divisió A, va celebrar la seva renovació a Palamós amb el seu representant i els ex-jugadors del Palamós Jito i Mario Fernández.

L'ex-jugador del Palamós Xavi Molas jugarà aquesta temporada amb l'Olot a Tercera Divisió. Xavi Molas, nascut a Camprodon i amb residència a Llanars, va ser un dels mítics jugadors d'aquell Palamós que va jugar la Copa del Rei amb el Betis. Molas era del grup de Sergio Pedregosa, Edu Aguilar o Sergio Garcia... Molas, format a la Masia del Barça, ha jugat a Segona B amb el Palamós, el Llorca i l'Oriola.

I un altre ex-jugador del Palamós, Carlos Gilabert, acabará la seva carrera esportiva a l'Alcanar de Segona Catalana. Gilabert era el capità de la Rapitenca equip amb el que ha marcat més de cent gols en la seva carrera esportiva. Gilabert va reforçar el Palamós en el mercat d'hivern de la temporada 2003-2004, recomenat per Juanjo Rovira, director del MIC.

jueves, 7 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 7 DE JULIOL DEL 2011

El Palamós debutarà aquest any a Primera Catalana. Els altres dos debuts en una nova categoría van acabar amb l’equip palamosí com a campió. La temporada 87-88, amb Waldo Ramos i Emili Caballero, el Palamós va jugar per primer cop a l’història a Tecera Divisió i va ser-ne el campió després d’un apassionant frec a frec amb el Sant Andreu . La temporada següent (88-89) va debutar a Segona B i va tornar a ser-ne primer. El rival aleshores va ser l’Andorra. En el debut a Segona A (89-90) va assolir la millor classificació en les sis participacions a la categoría. Enguany sembla que és pot repetir l’història i a priori el rival pot ser el Figueres.

Parlant de Primera Catalana cal dir que la categoria fou creada l’any 1991 i el primer campió va ser el Palafrugell. Per la categoría hi han passat fins a 12 equips gironins, essent el Guíxols l’equip de Primera Catalana per excelencia amb 14 participacions. El darrer campió ha estat l’Olot. El campionat de lliga de Primera Catalana començarà el diumenge 11 de setembre i tindrà una sola plaça d’ascens directe. L’altre se la disputaran els segona classificats de cada grup.

Confirmat. El partit amistós entre el Llagostera i l'Espanyol és jugarà el dissabte 23 de juiol en el Nou Municipal de Palamós. L'horari encara s'ha de definir. El dimecres 20 l'Espanyol haura jugat a Palafrugell. També confirmat: L'amistós Palamós-Sabadell es jugarà el dissabte dia 30 de juliol.

Per acabar una recomanació cinematogràfica. Ahir vaig veure en DVD una comedieta francesa prou divertida: “Bienvenidos al norte”. Em va semblar una peli entretinguda. De l’estil del “sopar dels idiotes”.

miércoles, 6 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 6 DE JULIOL DE 2011

A partir de dilluns dia 11 el Palamós posarà a la venda els abonaments per a la temporada 2011-2012. El Preu únic tornarà a ser de 60 €. La junta també posarà a la venda un carnet VIP a 200 €. Els abonaments és poden recollir a l'oficina del club de dilluns a divendres de sis a vuit de la tarda.

Ahir al vespre m'expliquen, mentre sopava amb un amic a la Plaça Nova de Palafrugell, que les obres del projecte Palamós Millora estan aturades des de fà dies. El motiu, segons em diuen, és que els treballadors fa mesos que no cobren. "Al loro" amb el tema, que si s'acaba confirmant es molt seriós, tenint en compte que els veins ja han avançat diners en forma de contribucions especials, al marge dels maldecaps que portarà a la gent un endarreriment en l'execució d'aquest magnànim projecte. De moment no he escoltat ni he llegit res del tema...però dono crédit al meu informador.

martes, 5 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 5 DE JULIOL DE 2011

M'agrada molt que aquest any que el Palamós debuta a Primera Catalana, la categoria sigui la més atractiva del futbol gironí amb sis representants: Palamós, Figueres, Lloret, Farners, Guíxols i Peralada. Per sobre tenim l'Olot a Tercera, el Llagostera a Segona B i el Girona a Segona A. El ressó mediàtic serà més important a Primera Catalana que a Tercera Divisió. No en tinc cap dubte i si no al temps.

El Palamós és l'únic equip de Primera Catalana que no te decidit el dia que iniciarà els entrenaments, ja que el seu tècnic, Bertu Fernández es troba als EEUU i decidirà la data quan torni. Probablement el Palamós començarà entre el 18 i el  20 de juliol, ja que el 23 tenen un amistós programat amb el Sabadell. El Peralada comença a entrenar el dilluns de la setmana que vé (dia 11). El 25 de juliol ho farà el Guíxols i el dilluns 1 d'agost el Lloret, el Farners i el Figueres.

En un article que publica avui el Diari de Girona diuen que l'única baixa que ha donat el Palamós es Borges. Em sembla que no... Apunteu companys: Borges a la Montanyesa. Alexis Sànchez al Peralada. Lluís Micaló al Sporting Mahonés. Cristian Venzal al Santboià. I sense equip, que jo sapigui, estan Casagran, Marc Vilà (el petit), Javi Rodríguez, Vichu, Ferran Corredor i Marc Casas. Àlex Torrent s'està pensant l'oferta de renovació del Palamós. La resta continuen a la plantilla.

Per acabar una nota de seny:  "El Palamós ha fet un equipàs, però que ningú pensi que pujarem "amb la gorra". Puja un i promociona un. No serà tant fàcil".

lunes, 4 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 4 DE JULIOL DE 2011

El Palamós Club de Futbol ha fitxat el davanter procedent del Llagostera, Javi Revert. Aquest davanter de 24 anys es caracteritza per ser un consumat golejador. Revert va debutar a Tercera divisió amb el Girona la temporada 2005-2006 en un Santboià-Girona que tancava aquella campionat. La temporada seguent, la 2006-2007, només va disputar 8 partits amb el Girona a Tercera Divisió. Les campanyes 2007-2008 i 2008-2009 les va jugar amb el Cassà a Tercera a les ordres de Robert Vilà i del que serà el seu tècnic en el conjunt palamosí Bertu Fernández, destacant en l'aspecte golejador. La temporada 2009-2010 va fitxar pel Llagostera d'Oriol Alsina i la 2010-2011 va decidir marxar al Santboià de Segona B. Els problemes econòmics i la situació esportiva del club barceloní van provocar el retorn de Revert al Llagostera el passat mes de desembre on va acabar jugant 14 partits i va marcar 6 gols. El Llagostera li va comunicar recentment que no li renovaria contracte, el que ha provocat el seu fixatge pel Palamós. En el Palamós Club de Futbol serà el referent atacant de l'equip, juntament amb un ex-company seu, Francesc Guitart.
(Foto: Palamós C.F.) 

sábado, 2 de julio de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 2 DE JULIOL DE 2011

Com sempre les trobades d'estiu amb l'amic Àngel Rodríguez resulten molt enriquidores i divertides. Cada vegada marxen abans. Es fan grans...

M'agrada que Palamós per fí hagi recuperat una "disco" després de tants anys (recordeu Savoy, Roseto o Marinada). Quants maldecaps i accidents s'haurien evitat...Els preus i l'ambient són del tot correctes. El turisme familiar de "montaditos" i les escales dels creuers estan bé... però cal diversificar una mica més l'oferta. L'agoserat empresari d'una sala de festes guixolenca l'ha clava't. Ha creat un precedent interessant.

Per cert també m'ha agradat el nou espai del davant del Restaurant Sant Lluis. Fins ara només eren "montaditos" i més "montaditos". Com deia cal diversificar...


En referència al Palamós. Borges ha fitxa't per la Montanyesa i han renova't David Cornellà i Marc Vila. Faran un equipàs...