viernes, 30 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 30 DE SETEMBRE DE 2011

El Palamós va resistir els set minuts que quedaven pendents del derbi contra el Guíxols, ajornat el dia 11 de setembre perquè dos aficionats locals van entrar al camp, i va assegurar tres punts que li permeten situar-se en el setè lloc. A porta tancada, i amb només uns quants directius i jugadors descartats a la graderia, el duel va ser estrany. Curt, però amb prou temps per veure-hi intensitat i nervis, fins al punt que hi va haver dues expulsions més. En resum tres punts més al sarró i ja som en el vuitè lloc a només tres punts del lider el Sant Cristòfol

I parlant del Sant Cristòfol de Terrassa, us recordo que vam tenir una gran rivalitat amb aquest equip la temporada 86-87 a la Regional Preferent. Era el primer any de Waldo Ramos i entre els reforços que vam venir recordo a López, el porter que va seguir fins a Segona A, Lagranya, un noiet de La Bisbal, Artega, Sagues o Garcia Escribano. El Sant Cristòfol va acabar guanyant el campionat i el Palamós va ser segon però va assolir l'ascens a Tercera gràcies a una reestructuració.

Molt bona la foto que ha publicat en Sergi Cortés al Forum del Palamós CF. Tres actuals jugadors del Palamós, el central Chicho, el mig Marc Vila i el davanter Francesc Guitart amb la samarreta del primer equip del Girona jugant un partit de Copa Catalunya.

Textualment el text d'en Sergi diu això: "El 17-8-2008 El Girona jugó en el Narcis Sala la Copa Catalunya ante el Sant Andreu. El Girona jugó con Chicho, Marc Vila, Joel Murcia y Guitart. Ahora los 4 jugadores se han reencontrado en el Palamos 3 años después. El Sant Andreu ganó por 2 a 1 y el gol del Girona lo marcó Guitart. En la imagen Chicho, Guitart y Marc Vila con la camiseta del primer equipo del Girona celebrando el gol en el Narcis Sala. Tres años atras eran 3 futbolistas con ilusión, con ver la foto está todo dicho, ahora siguen con la misma ilusión y con el ansia de ascender al Palamos.
FOTO: Factor Foto. Desde aqui felicitamos a Factor Foto, la foto es genial.

I per acabar la frase del dia: "Estimar la lectura és transformar hores de tedi per hores d'inefable i deliciosa companyia". John Fitzgerald Kennedy (1917-1963) Polític demòcrata.

miércoles, 28 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 28 DE SETEMBRE DE 2011

En els 25 anys que fà que em dedico al periodisme avui serà la primera vegada que faré una retransmissió d’un partit de futbol a porta tancada. He retransmés gairebè de tot i per tot arreu, però mai un partit tan estrany com el d’aquesta nit. Set minuts del Palamós-Guíxols. Els de Futbol a Ràdio Palamós conectarem amb l’estadi a les 20:25 i acabarem entorn a les 20:45. Una nova i curiosa experiència.

Ahir vaig rebre moltes felicitacions pel reportatge d’en Jaume Serra a l’Sport. Honestament va quedar prou bé. Feia molt temps que el Palamós no era portada d’un diari, tot i que fos del suplement de futbol català. Interessadament crec que l’aportació de reportatges com aquest fomenten el palamosisme, ajuden al club i contribueixen a fer caliu. Un mestre d’això era Waldo Ramos. Sabia orientar, controlar, i en ocasions, fins i tot dirigir els mitjans a favor del club i de l’equip. Aleshores, jo començava, i encara crec que tots el de premsa varem contribuir, amb un petit granet de sorra, a fer encara més gran aquell Super-Palamós que van construir Emili Caballero, la seva junta i el propi Waldo. Llavors els periodistes que seguiem l’equip arreu d’Espanya, puc assegurar que erem un més de la plantilla. Fins i tot a Segona A i amb tios internacionals i que venien de Primera com Rojo, Coquito, Chiri, Costa o Sixto (D.E.P.). En Waldo va ser un gran mestre per molts de nosaltres.

Ja que parlo del reportage d’ahir deixeu-me dir que aprofito per donar les gràcies a l’Abel Espinosa de Ràdio Palamós per les bonísimes fotos que va fer (l’imatge d’en Jaume Serra que il.lustra aquest text es una d’elles)

a la gent de maquetació del diari Sport pel màgnífic disseny de la portada i del text i al propi Jaume Serra per les facilitats que m’ha donat i per les vegades que l’emprenyat aquestes últimes setmanes.

Molt bona l'entrevista de l'Albert Soler a en Francesc Canet a la contraportada del Diari de Girona. En Francesc, diputat per ERC al congrés, el vaig coneixer fa una pila d'anys quan feia el Figueres per RNE (Jorge d'Alessandro era l'entrenador i un jovenet Tito Vilanova hi jugava cedit pel Barça B). En Francesc era professor d'institut i comentarista de la Cadena Ser amb en Josep Puigvert (avui delegat d'el Punt a l'Alt Empordà). Els anys que vaig fer el Figueres vaig coeneixer molt bona gent, entre ells en Francesc.

I per acabar la frase del dia: “De bien nacido es ser agradecido”. (Jo la dic sovint, però no se de qui es).

martes, 27 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 27 DE SETEMBRE DE 2011


Com cada dimarts comencem amb què se n’ha fet de...Avui el porter Florenci Conde. Va jugar al Palamós des de la temporada 92-93 fins a la 94-95. va arribar procedent de l’Hospitalet cedit per l’Espanyol. Quan va marxar del Palamós va jugar novament amb l’Hospitalet i tambè amb el Mataró, Igualada, Sporting Mahonés i Villacarlos. Actualment es tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme de l’ajuntament d’Es Castell (Menorca). No em direu que el càrrec no te la seva conya tractant-se de Ses Illes. En l’anterior legislatura va ser regidor d’esports. En tots dos casos es va presentar a les municipals d’Es Castell per Unió Menorquina que forma govern amb el Partit Popular (lògic a Ses Illes). Al marge de la politica te un negoci de lloguer de Kayacs a Menorca amb en Jordi Condom, amb el que mantè una gran amistat. Guarda un bon record de Palamós, tot i haver viscut problemes econòmics, el tancament de la plantilla a l’estadi i el descens de l’equip. Un bon tio aquest Florenci. Per la fotografia ja veieu que la política engreixa (és el de la dreta amb camisa de ratlles).

Ahir deia en aquest bloc que el Palamós feia molt temps que no marcava quatre gols a casa. Concretament des de el 10 de gener de 2010 quan va guanyar per 4-2 al Benavent. Vaig proposar fer un article sobre això. La resposta dels meus “jefes” va ser que de golejades, com la de diumenge, tot fa preveure que n’hi hauran forces més aquesta temporada. Les bones vibracions que transmet l’equip sembla que arriben fins a redaccions de Girona i Barcelona. Espero que els pronòstics es compleixin i acabi fent el reportage. Per cert i parlant de reportatges, no us perdeu el que treiem avui al diari Sport de Jaume Serra, soci número 1 del Palamós CF. Espero que us agradi.

Sensacional el Convidat d’ahir. L’albert Om va pasar un cap de setmana al monestir de clausura de Sant Benet, a Montserrat. El personatge va ser cautivador i entranyable. La monja i doctora Teresa Forcades. Fà un parell d’anys és va fer famosa per la crítica que va fer, sembla que del tot justificada, del negoci de les farmacèutiques amb les vacunes de la grip A. El Convidat el trobo un bon programa. El d’ahir, amb un personatge a priori poc mediàtic, va resultar magnífic. Tant la Teresa com la resta de les monjes del convent no van caure en tòpics. Van parlar obertament de la parella, de la sexualitat o de les seves vides anteriors. La Teresa va demostrar una gran personalitat. Transmetia grans coneixements, tranquilitat i molta espiritualitat. El muntatge perfecte i el programa, pel meu gust, rodó. Reportatges com aquest han de servir d’exemple als futurs periodistes. L’albert Om va acabar dient que marxava amb moltes mes preguntes que quan va arribar. Jo honestament també.

Veien el Convidat vaig recordar les vegades que he dormit a l’hotel que hi ha adalt de la montanya de Montserrat. Hi anava sovint quan feia les retransmissions de la Volta Ciclista a Catalunya per RNE i l’etapa acabava per la zona (normalment a Monistrol). Era de les poques nits que no sortia a fer el toc, però juro que em trobava de conya. Quina pau, quin silenci i quin relax. No enganyaré a ningú si dic que mai vaig pensar en la possibilitat de reconduir la meva vida i fer-me monjo, però us garanteixo que els entenc, els respecto i sento certa admiració. Parlo molt seriosament del tema. Que consti que només pretenia fer una breu reflexió en aquest intrascendent bloc.

I per acabar la frase del dia: “L'home corrent, quan emprèn una cosa, la deixa perdre perquè té pressa en acabar-la”. (Lao Tse).

lunes, 26 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 26 DE SETEMBRE DE 2011

Gran partit del Palamós CF. Ja no recordo quan temps feia que no marcava quatre gols a casa (ho haure de mirar a les meves estadístiques). Marc Vila i Jaume Duran van ser els mes destacats. La superioritat envers el Manresa va ser total. Jo ja vaig dir que això pinta bé. Aquest dimecres (20:30 h) si aguanten el 2-1 amb el Guíxols ja sumaran sis punts i diumenge juguen al camp d'un Premià que es penúltim i encara no ha sumat cap punt. Es pot acabar la setmana entre els quatre primers. Es el meu vaticini.

Demà publicaré què se n'ha fet de...l'exporter del Palamós Florenci Conde. El varem poder escoltar aquest diumenge en el descans del Palamós-Manresa. Va estar molt amable. Ja us avanço que actualment és dedica a la politica en un poble de Menorca. Properament visitarà Palamós.

No m'agrada que prohibeixin fumar al Camp Nou. De fet no m'agrada que prohibeixin res en en general, però ho respecto. El Camp Nou, que jo sapigui, es un espai obert. Tot i això sempre soc respectuós amb aquells que els hi pugui molestar el fum, però no m'agrada que sistemàticament es prohibeixin coses. Per cert em fa molta gracia que hagin prohibit les curses de braus i no hagin fet el mateix amb els correbous.

Avui la linia ADSL va com vol. De fet no va. Ho deixem aquí per problemes tècnics. Que hi farem...I això li diuen internet d'alta velocitat. Quins collons.

domingo, 25 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIUMENGE 25 DE SETEMBRE DE 2011

Normalment parlo de futbol en aquest blog, però avui em premetreu que ho faci de vela. El meu amic Jaume Soler (un Gurú de la Vela) ha estat aquesta setmana al Campionat del Món de Melges 32’ de Vela que s'ha fet al Club Nàutic de Palma i ha publicat això sobre el guanyador: "...Y lo que más gracia me ha hecho ha sido la diversidad de los armadores, entre ellos el campeón, que se llama William Douglass, me cuentan que es uno de los principales brokers de trigo del país. Lo cierto es que es un tipo peculiar, ha regateado sin cortarse un pelo con un sombrero de paja, con una especie entre túnica y chilaba que se ha traido del Senegal y el último día con lo hizo con un collar multicolor y además se paseaba por el club con un tambor".


L'esport es per pasar-ho bé i no per dramatitzar com fan alguns amargats. No cal dramatitzar ni en la victòria ni en la derrota. Els que no entenen l'esport d'aquesta manera no son dels meus. Aquest tiu no el conec de res però segur que em cau bé. No pot ser d'una altra manera. Un paio que es passeja amb un barret, una chilava i un tambor per l'elitista Real Club Náutico de Palma,només pot ser un "catxondo mental" . Foto: Ruben Ballester.

Acabo de parlar amb en Marc Gafarot, que acaba d'arribar de Croàcia. Com jo, esta alucinant amb l'exhibició d'ahir del nostre Barça. Gran Messi. Gran equip i Gran plantilla. Penseu que no hi eren Puyol, Iniesta, Piqué (tot i que va jugar mitja horeta) i el xilè Alexis Sánchez. Quin espectacle tan meravellós. Com va dir ahir Guardiola. "de Messi ja no es pot dir res més". Mireu-lo i gaudiu. Els adjectius s'han esgotat.

Aquest matí per casualitat he trobat la darrera actualització de la Guia de la Comunicació de les comarques de girona que fa la Demarcació de Girona del Col.legi de Periodistes de Catalunya. M'he emportat una sorpresa monumental!!! Aquest bloc que esteu llegint hi surt. Concretament a l'apartat blocs de periodistes(pàgina 70). Destaquen 16 blocs i aquest es un d'ells. Surtim al costat d'altres periodistes gironins amb destacadissims blocs com Eduard Batlle, Emili Casademont, Miquel Diumé (D.E.P), Saül Gordillo, Àngel Rodríguez o Jaume Soler. Encara estic flipant. Quina sorpresa.

L'altre dia us recomanava Ràdio Nostalgie. Doncs avui us en recamano un altre. Es tracta de Ràdio Azur que te freqüències a Cannes i Nice. Aneu al Google hi poseu Radio Azur (com la benzinera de Palamós) hi la escoltareu per internet. Bona música, bons jingles, bona publi i bons micro-espais informatius . Certament interessant aquesta emissora francesa.

I per acabar la frase del dia: "Hijo mío, la felicidad está hecha de pequeñas cosas: Un pequeño yate, una pequeña mansión, una pequeña fortuna…" Es una de les classiques del gran Groucho Marx. GRAN !!!

sábado, 24 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 24 DE SETEMBRE DE 2011


Un dissabte plujós, ennuvolat i tranquilet. He anat a dinar a Calonge amb el meu germà, les nenes i la meva filla Sílvia. A la tarda he vist un "peliculón" que em faltava a la meva llista de classics...Torrente 4. Sensacional amb majuscules. Possiblement la milor de la saga torrentil que tant m'agrada. L'actuació de Paquirrin estelar. M'han sobrat tants futbolistes del Madrid.

Obro el Facebook i em trobo amb un magnífic treball, com sempre, d'en Txetxi Cortés. Només un parell de petites rectificacions, que també he publicat a Facebook. En Ferragut es diu David i no Joaquin. En Robi es diu Aldavert amb be baixa. Per cert si consideres a Robi president, per la mateixa regla de tres també pot ser considerat p...resident en Jordi Condom. De tota manera no es ben be així amb aquest tema de les accions. Piterman quan va marxar el gener a Santander va cedir les accions a la seva dona i a la seva mare. Robi i Jordi només van tenir la titularitat de les accions durant unes hores. Exactament des de la firma en una notaria de Tossa fins un altre firma en una notaria de Sant Feliu.

M'ha faltat dir que les accions estaven pignorades. Així doncs tots eren accionistes, presidents, directius...d'un club que no exisitia. El Palamós CF actuava administrativament i federativament com a "Associació Recreativa Volem Palamós". Quan sigui gran faré un llibre de tot això.

Demà tercer partit de la temporada. Tornarà Javi Revert i Guitart i Elies seguiran de baixa. Cal guanyar si o si i començar a demostrar que el Palamós és un ferm candidat al títol en el camp i no en els papers. Estic segur que faran un gran partit.

I per acabar la fase del dia: "Cuando trates de probar que algo funciona correctamente, fallará irremediablemente" (Murphy).

viernes, 23 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 23 DE SETEMBRE DE 2011


S'han confirmat els pitjors pronòstics. El migcampista del Palamós Pau Gusó, va ser operat aquest dijous dels lligaments encreuats del genoll dret. El futbolista estarà els sis propers mesos de baixa. Pau Gusó és va incorporar al Palamós aquest estiu procedent del Farners. Gusó ja s'havia trencat els lligaments encreuats del mateix genoll el mes d'abril del 2010.

La baixa de Pau Gusó farà que molt probablement el Palamós busqui en el mercat l'incorporació d'un reforç per cubrir aquesta baixa de llarga durada. Els tècnics havien frenat aquesta incorporació amb l'esperança que la lesió de Gusó fos menys greu.

Demà dissabte la Fundació Esportiva Palamós afronta la tercera jornada de lliga amb un balanç de dos partits perduts. L’equip de Robi rep a casa el Pontenc. El partit es juga al camp gran de la zona esportiva Josep Massot i Sais, a dos quarts de quatre de la tarda.

No cal perdre's la tertulia dels dimecres de Ràdio Palamós amb l'ex-regidor Joan Fontanet. Quin gran fixatge per aquestes tertulies. Aquesta setmana va qualificar els dirigents gironins del Partit popular de "rates de sacristia". Si abans era un espectacle mediàtic com a regidor ara ho es com a tertulià. I el seu fill Ricard triomfant a les portades del diaris. Fontanet: "La saga continua"

Ahir vaig veure en DVD la peli "Celda 211" de Daniel Monzón. Molt ben feta i amb un bon repartiment d'actors. Qui ha dit que el cinema espanyol només sabia fer comedietes mediòcres? Visca el cinema espanyol.

Ja em perdonareu els seguidors d'aquest blog que sou del Madrid, però aquesta foto que he trobat a internet m'ha fet molta gràcia. Moltissima.

I per acabar la frase del dia, avui dedicada molt especialment al senyor regidor electe del PP de l'ajuntament de Palamós, el senyor Ricard Fontanet: "Al cel hi ha estrelles, al mar aigua salada i al cor dels catalans la senyera i l'estelada".

jueves, 22 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 22 DE SETEMBRE DEL 2011


Diumenge a casa amb el Manresa tenen molts números de tornar a jugar Guitart i Revert les dos referències ofensives de l'equip. De fet Revert es el pitxixi de l'equip amb els dos gols que va marcar amb el Guíxols. a la fotografia de Sergi Cortés veiem a Guitar fent tocs al camp del Ripollet abans de començar el partit de diumenge passat.

Un altre jugador que ha de resultar determinant es Jaume Duran per la seva gran qualitat tècnica. Fa només tres temporades, Jaume Duran jugava amb el Girona a Segona Divisió A i va ser l'autor d'un recordat gol que va valer la victòria dels gironins al camp del Celta de Vigo en el retorn del Girona al futbol professional. Després va venir una lesió a l'esquena. L'any següent va decidir tornar a Palamós on va patir un trencament del lligament encreuat del genoll que el va portar de cap al quiròfan, amb una baixa de nou mesos. Ja toca que tingui sort i faci una gran temporada.

I per acabar la frase del dia: "Claro que lo entiendo. Incluso un niño de cinco años podría entenderlo. ¡Que me traigan un niño de cinco años! (El gran Gruocho Marx).

miércoles, 21 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 21 DE SETEMBRE DE 2011


Per començar us faig un resum de la secció “Què se n’ha fet de …” del programa Futbol a Ràdio Palamós del passat cap de setmana. Varem entrevistar a Fernando Sagués (fotografia actual). Aquell lateral dret baixet, rosset i amb poc cabell que va venir del futbol base del Barça. Va jugar tres temporades de la 86-87 a la 88-89. Per tant va viure els tres ascensos consectius del Palamós. De Regional Preferent a Segona Divisió A. Va ser titular indiscutible les dos primeres temporades i va jugar menys la tercera. L’estiu de 1989 va fitxar pel Cristinenc on només va jugar una temporada i va anar al Palafrugell on desprès de quatre temporades va retirar-se. Actualment viu a Llagostera. Esta casat i te dos nens de 5 i 10 anys. Continua vinculat al futbol com entrenador del benjamí D del Llagostera. Esporadicament ha mantingut contacte amb alguns dels seus companys de l’època, principalment amb Francesc Guitart. No ha tornat a veure a Waldo Ramos des de que va marxar del Palamós. Sovint vé a Palamós a pasejar i s’emociona quan la gent el reconeix i li recorda l’època daurada de la que en va ser un protagonista principal. Recorda els programes de Ràdio Palamós i sobretot les festes de final de temporada que organitzava l’emissora.

Han agradat i molt les tres noves seccions del programa “Futbol a Ràdio Palamós”. "Històries del Degà", "Coneguem els nostres jugadors" i "Què se n’ha fet de…” Diumenge coincidint amb el Palamós-Manresa un nou programa a dos quarts de cinc de la tarda i una nova entrega de les seccions.

Darrerament només llegeixo males noticies del Girona. Quan un club petit com el Girona te la sort d'estar l'èlit no hi ha res mes maco que continua sent modest, molt modest. En el futbol espanyol ben pocs poden treure pit. Diria Barça i Madrid i pocs mes. Llegeixo com Raül Agné, al que conec personalment i considero un bon entrenador i un bon tio, ha tancat l'accés als entrenaments a periodistes, aficionats i curiosos. Sempre m'ha fet molt i molt de riure això de tancar els entrenaments. Que potser tenen un "pòcima màgica" per guanyar partits i no la podem veure la resta dels mortals? El futbol no deixa de ser un "divertimento", tot i que alguns il.lumintats pensin que es el centre del mon. Jo creia que el centre del món esta a l'estació de Perpinyà, com va dir el gran Dalí, i sobretot en coses molt mes importants i trascendents com, per exemple, crear vacunes que curin malalties... Per cert us recordo que el Girona, gastant mes calers que mai, ha protagonitzat el pitjor inici de lliga dels últims 18 anys. Tindrà alguna cosa a veure? I el seu propietari algú sap on és? I el ridícul de l'Ero? Veure per creure.

Tot l’any tindria que fer la temperatura del mes de setembre. Fresqueta durant la nit i solet i caloreta durant el dia. Hauria de viure a les Illes Canaries. Soc dels que odio la fred.

Arriba l’època dels bolets. He de confesar que soc un negat per trobar-ne però un autèntic crack menjant-ne. M’agraden molt.

I per acabar la frase del dia: “La política es el arte de buscar problemas, encontrarlos, hacer un diagnostico falso y aplicar después los remedios equivocados.”. (El gran Groucho Marx.).

martes, 20 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 20 DE SETEMBRE DE 2011


Definitivament el Palamós - Guíxols es continuarà el dimecres 28 de setembre (20:30 hores) a porta tancada. Es jugaran 7 minuts (3 reglamentaris i 4 d'afegit). L'eficient delegat Antón Suñer ha penjat a Facebook l'article de la FCF que és refereix als partits a porta tancada i que em permetu reproduir: "Quan un partit hagi de disputar-se a porta tancada només tindran accés al recinte del camp de joc, a més de les persones que hagin d’intervenir en el desenvolupament de l’encontre, els directius dels clubs contendents, degudam ...ent acreditats, i, si s’escau, els del propietari de camp, representants de la Federació Catalana de Futbol, així com els mitjans de comunicació social degudament autoritzats".

El migcampista del Palamós, Pau Gusó serà sotmés demà dijous a una artroscòpia exploratòria per determinar l'abast exacte de la lesió al genoll que va patir aquesta pretemporada en un partit amistós. El Palamós espera que no es confirmi el primer diagnòstic que li van fer i que apuntava a un trencament dels lligaments creauats del genoll. De confirmar-se el pitjor diagnòstic (sembla que no serà així) el jugador estaria uns sis mesos de baixa i el club es plantejaria reforçar en centre del camp amb una nova incorporació.

No em digueu que no fa goig aquesta aficionada del Palamós? Es diu Iolanda De Benito i la podeu trobar tots els dies al pub Yatch del Muro de Palamós (el d'en Lluís). Una aficionada molt bona. M'ha cedit els drets d'imatge i m'ha donat autorització per publicar aquesta magnífica foto. No trobeu que una campanya de captació de socis amb la seva imatge (pel meu gust una mica més destapadeta) seria la "bomba"?

Sabeu que han robat a casa de Manolo Escobar a Benidorm. Els lladres ja no respecten ni el mites de la música espanyola com en Manolo. Per cert li han robat l'escut d'or i brillants que li va otorgar el FC Barcelona. Una llastima.

Us recomano una emissora molt bona per internet es diu Ràdio Nostalgie. te un grapat de canals i tots molt bons. Aneu al google i busqueu-la.

I per acabar la frase del dia: "El sentit comú és l'art de resoldre els problemes, no de plantejar-los". (Yoritomo Tashi)

lunes, 19 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 19 DE SETEMBRE DE 2011


Primer desplaçament i primera derrota de la temporada. A la primera part el Palamós va disposar de forces ocasions de gol, amb un Jaume Duran molt actiu i endollat. A l'inici del segon temps canvi radical. Un Palamós,desaparegut, encaixa tres gols en quinze minuts i el "Ripo" deixa el partit sentenciat. Diumenge que vé rebem el Manresa al Nou Estadi. Sap greu aquesta derrota. Cal reaccionar inmediatament. Alló de "no pasa rés" s'ha acabat. De tota manera cal tenir en compte que no van jugar les dos principals refèrencies ofensives Guitart i Revert.

Excel.lent la fotografia de Sergi Cortés. Va ser capaç d'enganxar a Subi a l'aire. També molt bona la lectura que ha fet del partit en el forum oficial del club.

Possible data de la continuació del Guíxols-Palamós. Dimecres 28 de setembre, en horari per determinar. Recordeu que els set minuts son a porta tancada.

M'agrada molt l'actitud ferma i decidida d'en Ricard Fontanet en la defensa del català, pasant olímpicament de les directrius del partit. Si senyor Ricard amb dos pebrots. En 100 dies i un sol regidor electe s'ha convertit en el centre d'atenció mediàtica de tota l'oposició. Alguns podrien aprendre'n que diria aquell (el meu ídol).

Això de la TDT es per llogar-hi cadires. Quatre llamps escarransits i ja m'he tornat a quedar sense el meu canal preferit, l'Esport 3. Al d'adalt no li deuen agradar els esports perque sempre espatlla el mateix canal. No podria haver afectat la tormenta elèctrica al canal de "La Tienda en Casa"?

I per acabar la frase del dia: "Esta bien ser abstemio, pero con moderación". (Un bebebdor anònim).

sábado, 17 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 17 DE SETEMBRE DE 2011


Divendres intens. A la tarda en Bertu Fernández, l'entrenador del Palamós, va visitar els estudis de la Ràdio, com podem veure a la fotografia. En Jordi Rodríguez li va fer una entrevista prou interessant. Al vespre vaig anar a la sala d'actes de la Biblioteca Lluís Barceló i Bou a la presentació del llibre del meu amic Marc Gafarot: "La mort de Bèlgica. La gradual emancipació de Flandes". Una presentació molt emotiva a càrrec de l'Alcaldessa Teresa Ferrés i una lliçó magistral d'història i politica en l'exposició que va fer en Marc. El llibre preten fer un paral.lelisme entre Flandes i Catalunya, analitzant el creixent nacionalisme flamenc davant el sector francofon. Tot plegat molt enriquidor i interessant. Em va impactar que la comunitat flamenca que representa un territori semblant en extensió a les comarques de Lleida, exporta quatre vegades més que Catalunya. Per reflexionar no?

Avui dissabte estic a la ràdio preparant el programa "Futbol a Ràdio Palamós". M'ha fet molta il.lusió l'entrevista que he enregistrat amb Fernando Sagués per a la secció "que s'ha n'ha fet de...". Dimarts us donaré mes detalls del seu passat i el seu present en aquest blog. Demà la podeu escoltar en el programa coincidint amb el descans del partit Ripollet-Palamós. Cap a tres quarts d'una aproximadament. Us farè memòria dient que era un lateral dret rosset i baixet que va venir del futbol base del Barça. Va oferir un excel.lent rendiment. Va marxar igual que va arribar: Sense fer soroll. Tot un professional. Hem parlat de l'inici de les transmissions d'aquesta casa amb en Lluís Frou l'any 1986. Quants records guardo d'aquella època.

He parlat una estona amb en Jordi Ors. Amb motiu de la celebració del vintè aniversari del Club Futbol Sala Palamós, ahir es va organitzar un homenatge al seu fundador, En Jordi Ors. Ahir al vespre es va jugar un partit entre els veterans del club contra un combinat de jugadors gironins de futbol que van militar a Primera o Segona Divisió. En Jordi m'explica que hi eren Delfi Geli, Àlex Fernández, Ramon de Quintana i Esteve Fradera. M'alegro per en Jordi. Ha fet molt per l'esport palamosí, primer en el futbol sala i desprès des de la regidoria d'esports. Per sobre de tot es un tio honest. Ho dic de tot cor.

I per acabar la frase del dia: "Castiga als que et tenen enveja fent-los el bé". (Proverbi àrab). M'en vaig a veure el Barça-Osasuna.

Fotografia: Ràdio Palamós.

jueves, 15 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 16 DE SETEMBRE DE 2011


El Palamós i el Guíxols hauran de jugar a porta tancada els set minuts restants del primer partit de lliga, que l’àrbitre va suspendre quan dos espectadors van saltar a la gespa del Nou Estadi. La Federació Catalana de Futbol fa un avís de tancament del camp si els incidents es repeteixen i li ha imposat una multa de 106 euros. Els dos clubs s’han de posar ara d’acord per veure quan es reprèn el partit, que el Palamós dominava per dos gols a un. Probablement jugaran dimecres de la setmana que vé en una hora per determinar. El Palamós s'ha de fer càrrec de totes les despeses que comporti la represa del partit. El Guíxols ja ha dit que no presentarà cap factura. Estarien completament en el seu dret de venir en autocar per exemple. Seria ridicul i lleig però just.

M'agradat molt l'actitud del Guíxols i de la Penya Sport en tot aquest asumpte. La Penya ha decidit que pagaran els 106 euros de multa que ha posat la Federació i reconeixen l'error del diumenge, tot i que consideren que s'ha exagerat tot plegat.

Llagostera-L'hospitalet a la tercera ronda de la Copa del rei de Futbol, el dia 12 d'octubre. Al guanyador li tocarà la grossa. A la quarta ronda s'enfrontarà a doble partit amb un dels grans que juguen competicions europees, ja sigui la Champions o l'Europa League.

Molt bona l'entrevista a Bertu Fernàndez en el programa Temps d'Esport de Ràdio Palamós. Com he dit mes d'una vegada te les idees molt clares. Sap el que vol del seu equip i ho sap transmetre. Aquest divendres va demostrar ser un bon comunicador. Una molt bona entrevista. us la podeu descarregar del lloc web de Ràdio Palamós.

La secció. "que s'ha n'ha fet de..." la penjarem en el blog tots els dimarts en comptes dels divendres per motius logístics. En aquesta secció entrevistem en el programa "Futbol a Radio Palamós" a un ex-jugador o ex-entrenador del Palamós i li preguntem sobre el seu pas pel Palamós i la seva vida actual. Diumenge passat vam tenir a Antonio Puche. Aquest diumenge en el descans del partit tindrem un jugador de la plantilla que va assolir l'ascens a segona A.

I per acabar la frase del dia: "He oído hablar tan bien de ti, que creía que estabas muerto". (anònim).

COSES MEVES DEL DIJOUS 15 DE SETEMBRE DE 2011


Diumenge el Palamós juga al camp del Ripollet a les dotze del migdia. Segons em va dir Bertu Fernàndez a la pretemporada, Palamós, Figueres i Ripollet són els principals favorits al títol de Primera Catalana i per tant a l'ascens a Tecera. El Ripollet, no ha passat mai de Pimera Catalana i te un pressupost de 148.950 euros. D'aquests 56.000 corresponen a les nómines del primer equip segons la seva Web oficial. Amb aquests números els jugadors han de cobrar una mitja de 250 euros. Em sembla poc. Molt poc.

Vam debutar contra el Guíxols i diumenge anem a Ripollet. Ni Ràdio Sant Feliu ni Ripollet Ràdio donen els partits dels seus equips en directe. Una verdadera llastima que alguns directors, coordinadors i reponsables d'emissores municipals no li donin cap importancia a les retransmissions esportives. Ja anirem repassant cada setmana aquest tema.

Diumenge Futbol a Ràdio Palamós anirà a Ripollet, a la comarca del Vallès Occidental. Ripollet te una superfície de 4,3 km quadrats i una població de 37.151 habitants (l'any 2010). El seu alcalde es Juan Parralejo Aragoneses (PSC). Per tant es mes petit que Palamós, però te el doble de població. Com a Palamós governen els socialistes.

I per acabar la frase del dia: "A la vida hi ha tres tipus de persones: Els que saben comptar, i els que no". (Homer Simpson).

miércoles, 14 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 14 DE SETEMBRE DE 2011


Javi Revert espera ser una peça clau en el retorn a Tercera Divisió. Javi Revert, que té 24 anys, ha marcat més d'una trentena de gols a la Tercera Divisió en les darreres quatre temporades. Les últimes temporades ha jugat amb el Llagostera tot i que, ara fa un any, va fitxar pel Santboià, a Segona Divisió B. Al desembre, però, va tornar al Llagostera, club que li va comunicar que no el renovaria a finals de la pasada campanya. Revert és el principal referent atacant de l'equip, juntament amb Francesc Guitart. Diumenge amb el Guíxols va fer dos gols i ja es el pitxixi de l'equip. Per cert el trofeu al màxim golejador de Ràdio Palamós torna ha estar patrocinat per Can Paco. Foto: Sergi Cortés.


El Palamós està pendent de la resolució del Comité de Competició de la Federació Catalana sobre els incidents del partit contra el Guíxols. El Palamós espera que el sancionin amb una multa econòmica i que el partit es doni per acabat amb dos a un. De fet seria el més just, tot i que crec que s'hauran de jugar els set minuts que falten.

Colpidor el llibre-cómic que estic llegint: "15 años en la calle" de Miguel Fuster. Es la història d'un indigent que ha s'ha reinsertat gràcies a la Fundació Arrels. Els dibuixos i les reflexions son impressionants.

I per acabar la frase del dia: "Lo importante no es saber, sino tener el teléfono del que sabe". (Anònim). Jo la penjaria a l'entrada de les facultats de periodisme.

martes, 13 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 13 DE SETEMBRE DE 2011


Ja aviso que no penso parlar ni un segon més de l’incident de diumenge en el Palamós-Guíxols, malgrat els molts comentaris que s’han generat a les xarxes socials. La gent que estava al camp ho va veure tot i ho pot valorar. Nosaltres (Futbol a Ràdio Palamós) ens va limitar a explicar-ho el millor que vam poder. A l'imatge de Sergi Cortés una jugada del Palamós amb Subi i Ritxi Mercader com a protagonistes.

De tota manera i com simple reflexió us diria que quan un s’equivoca i l’error surt reflectit als mitjans el més fàcil es “culpabilitzar al missatger”. Que hi farem. Ha passat, passa i continuarà passant. La segona reflexió és que la Penya Sport ha donat exemple d’implicació, suport incondicional, fidelitat i civisme en tots els camps de futbol d’arreu d’Espanya. Un error el tenim tots, però una llarga i excel.lent trajectòria com ells no tants.

El fixatge de Javi Revert ha estat un encert monumental. Hi ha futbolistes que tenen gol, que viuen del gol i estan casats metafòricament amb el gol. En Revert es un d’ells. El partit de diumenge també em va servir per confirmar el gran encert en la resta dels fixatges (Barrera, Chicho, Cabratosa, Sergi Romero…). Aquest equip, tot i no haver jugat gaire bé, te caràcter i un parell de pebrots per remuntar un partit que perdien injustament. El guió de diumenge l’haviem vist moltes vegades les últimes temporades i sempre tenia el mateix final. Del drama hem passat a l’épica. Ja era hora.

Molt gran el primer programa de la temporada del Crackovia. La comunicació on line de Sergio Ramos i Guti va ser genial. Recordeu que el Pin de Ramos es Pam. Així doncs Pin Pam Pin Pam Pin Pam…

I per acabar la frase del dia: “Estos son mis principios. Si a usted no le gustan, tengo otros”. (Groucho Marx.).

Nota de l’autor del blog: Normalment la frase del dia no va associada al contingut del post, tot i que algunes vegades si.

domingo, 11 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 12 DE SETEMBRE DE 2011



Per norma, i els que hem seguiu ja em coneixeu, no acostumo a regalar elògis gratuïts a ningú, més aviat tot el contrari. Avui farè una excepció per destacar el magnífic treball que fa l'eficient delegat del Palamós CF Anton Suñer. Esta al dia del reglament, coneix àrbitres, delegats, directius... Es tot un professional. En els lamentables fets d'ahir a l'estadi va estar una vegada més impecable. Ub bon delegat es tant o mes important que un bon entrenador o un bon preparador físic. A més ara, tambè fa d'assesor d'imatge del president i si no mireu la fotografia. De veritat l'Antón es un autèntic crack.

Ho penjat a Facebook i ho reitero aquí. Sobre els incidents d'ahir a l'Estadi l'única realitat objectiva es aquest titular: "Dos persones, fàcilment identificables, salten al camp a falta de tres minuts i l'àrbitre suspen el partit". Tot el demes son opinions subjectives. La meva subjectiva opinió es que tot plegat va ser LLEIG. MOLT LLEIG.

I per acabar la frase del dia: "Hay que conseguir dos grandes objectivos: ser felices y ser buenas personas". (José Antonio Marina aquest dissabte al Via Lliure de Rac 1).

sábado, 10 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 10 DE SETEMBRE DE 2011


El Palamós Club de Futbol debuta demà diumenge a la lliga de Primera Catalana, rebent al Nou Estadi Municipal la visita del Guíxols. Bertu Fernández te les baixes de Francesc Guitart i Pau Gusó i el dubte de Xavi Giró, que molt probablement jugarà. El Palamós afronta aquest primer partit i el primer derbi de la temporada carregat de moral i optimisme, però amb un gran respecte cap al rival. Segons Bertu Fernández: "Serà difícil. Al ser el primer partit sempre hi ha un pel més d'ansietat. A més es tracta d'un derbi i això ja fà que sigui diferent. Del rival, el Guíxols, Bertu ha dit que: "el Guíxols te diversos jugadors experimentats i nanos joves amb molta qualitat que segur que ens posaran les coses molt difícils". A les files ganxones destaca la presència de l'ex-palámosí Sergio Pedregosa (a l'imatge en la seva etapa al Palamós de Piterman). Per cert si voleu veure una entrevista amb en Sergio Pedregosa aneu a aquesta pàgina http://www.tribunaganxona.cat/detall.asp?id=1097

El partit entre el Palamós Club de Futbol i l'Ateneu Esportiu Guíxols es juga demà diumenge, a partir de les cinc de la tarda, al Nou Estadi Municipal amb arbitratge de Hèctor Robas Bondia (Baix Llobregat). Jo aposto per aquest onze: Bayona, Elies, Chicho, Cabratosa o Giró, Subi; Ritxi, Cornellà, Sergi Romero, Barrera, Revert i Jaume duran. Com a suplents Giró o Cabratosa, Marquez, Marc Vila, Joël Múrcia, Berni, Cano i Quintanilla. Estan lesionats: Guitart i Pau Gusó.

Ahir al vespre la plantilla es va fer la fotografia oficial de la temporada. Segur que quedarà molt xula. Ja la veureu la setmana que vé. A poques hores d’iniciar la competició vaig detectar molt bon ambient a la plantilla i, el més important, un gran sentit de la responsabilitat. Tots saben de l’importància de començar bé la temporada.

La pàgina web “elmeuwebdelpalamoscf” esta feta per l’actual directiu i gran aficionat, Albert Dalmau. La pàgina es bona i amb un diseny atractiu. Serveixi també la felicitació per la web oficial del club que fà el secretari Xavi Oliver. Una web fàcil i sempre activa. En xavi també ha creat el perfil de Facebook. El club ja te mes de 4000 amistats. Tot un éxit. Felicitats Xavi.

Una representació de la Penya Barcelonista de Palamós, encapcelada pel seu president Salvador Reynaldos “Plaja” i el vicepresident Jaume Serra son avui a San Sebastià per veure en directe, a Anoeta, el partit del Barça al camp de la Real Societat. Espero que vegin un gran espectacle i molts gols del nostre Barça. Puc dir que he estat moltes vegades a Sant Sebastià i es tracta d’un dels millors desplaçaments de la temporada.

I per acabar la frase del dia: “La inteligencia militar es una contradicción en los términos”. (Groucho Marx)

viernes, 9 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 9 DE SETEMBRE DE 2011


Avui en aquest blog comencem una nova secció que us acompanyara tots els divendres. Es tracta de "Que s'ha n'ha fet de ..." en la que explicarem que fan actualment ex-jugadors i ex-entrenadors del Palamós CF. Els diumenges en el programa Futbol a Radio Palamós, a la mitja part del partit del Palamós, emetrem l'entrevista. I Per començar Antonio Puche Vicente(Yecla -Murcia- 2 de agosto de 1972). Va jugar dos temporades al Palamós(93-94 i 94-95). Ha estat l'únic jugador del Palamós que ha estat màxim golejador de Segona A. Va ser la temporada 94-95 -la del descens de Segona A a Tercera- en la que va fer sis gols en un mateix partit contra el Leganés. Actualment és el segon entrenador de l'Hercules que dirigeix Juan Carlos Mandiá -exjugador del Celta i de l'Espanyol-. Antonio Puche o Puche II com el coneixiem es va treure el títol nacional d'entrenador una vegada es va retirar l'any 2004 al Linares. Puche II com a jugador va debutar amb només 16 anys a Primera Divisió a l'Elx amb Ladislao Kubala. Va ser internacional sub-16. Com a tècnic de 2005 a 2007 va ser el director Esportiu del Cádiz CF, i la temporada 2007/08 del Xerez CD. La temporada 2008/09 va fitxar per l'Hércules CF com a segon de Juan Carlos Mandiá. La temporada 2009/10 va entrenar al Racing de Santander (fotografia) també com a segon de Mandiá. La temporada 2010/11 va entrenar al CD Tenerife, novament com ajudant de Mandiá. I aquest passat mes de juny tots dos van tornar a l'Hercules d'Alacant, on tenen com entrenador de porters a un altre ex-palamosí, Josep Ramon De La Fuente, del que en parlarem un altre divendres.

Som a dos dies de començar la lliga. Aquest estiu s’ha fet molt llarg. Des de el descens al camp del Vilafranca ja tenim ganes que això torni a començar. El debut fà patxoca. Un derbi amb el Guíxols diumenge a les cinc de la tarda. Diria que el camp presentarà una gran entrada i veurem un bon partit. Tant de bó no m’equivoqui.

Impressionant, impecable, colpidor, emocionant… i tots els adjectius qualificatius superlatius que volgueu afegir per valorar el discurs d'ahir de Pep Guardiola en el moment de rebre la medalla d’Honor del Parlament de Catalunya. En Pep és un magnífic comunicador. Sap transmetre i sap arribar a la gent. Aquest tipus de discurs quan t'entreguen un premi son normalment una porqueria. Llafiscosos i ensopits. Ahir en Pep -futur president del Barça i qui sap si de Catalunya- va donar una gran lliçó de retòrica (de gran i bona retòrica) als polítics que estaven asseguts a l'auditori del Parlament. Si senyor Pep.

I per acabar la frase del dia: “Aquest és l'objectiu: l'esforç, el treball. No hi ha res millor a fer, i és l'únic que s'ha de complir”. (Josep Guardiola)

jueves, 8 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 8 DE SETEMBRE DE 2011


Detecto molta euforia en el debut del Palamós, aquest diumenge a la lliga de Primera Catalana amb el Guíxols. Cal ser prudents i aprendre del mestre Pep Guardiola (el que esta amb mi a la foto d'adalt), que desprès de guanyar per 5-0 a un Betis de Segona a l’anada de la copa, va dir que l’eliminatòria no estava sentenciada. La cosa pinta bé (molt bé), però l’equip està en rodatge. Una patacada, per petita que sigui faria moltissim mal. De tota manera tinc plena confiança en fer un gran paper a la lliga. La pretemporada ha estat mes que correcta i les sensacions molt bones. “Per si les mosques”, que diria aquell, penseu que l’eliminatòria no esta sentenciada (Guardiola -medalla d'or del Parlament de Catalunya- dixit).

Us recamano una nova pàgina web amb informació del Palamós CF. Es diu "elmeuwebdelpalamoscf". No se qui es l'autor (ja m'ho diran), però ja puc dir que esta molt ben informat i te molt bona documentació. A més el disseny es molt xulo. Enhorabona company.

M’agrada que el Llagostera hagi superat el Cerceda a la Copa. Una competició en la que poden fer història si superen la propera ronda i en la seguent eliminatòria queden emparellats amb un primera i ja no diguem si aquest es diu Barça o Madrid. Ahir em van sorprendre les declaracions d’Oriol Alsina abans del partit amb el Cerceda. Va dir que cal donar-ho tot a la Copa per que serà l’única vegada a l’història que el Llagostera la jugarà. Que jo sapigui els primers classificats de Segona B -legítima aspiració que haurien de tenir- la juguen cada any. Si malpenso crec que Alsina i la seva senyora (la presidenta del club) son els únics que en aquests moments ja coneixen el desenllaç del meravellós conte de la ventafocs llagosterenca. I no vull malpensar més que ens hi farem mal.

Ahir vaig llegir una carta al director de La Vanguardia que em va agradar. Un lector deia que havia somiat que tots els polítics del país (del l’últim regidor del poble més perdut d’Espanya al president del govern) donaven el deu per cent del sou per acabar amb la maleïda crisi. El somni era bonic, però el lector un autèntic somiatruites.

Llegeixo amb molta tristesa al Punt Avui com en pocs dies tancarà el mític hotel gironí Fornells Park. En els 12 anys que vaig estar com a Cap d’esports de RNE a Girona, em vaig fer un tip d’anar a actes i presentacions en aquest hotel (diria que he estat mes de 50 vegades). Sempre quedaves bé. Sabien donar-li a cada acte, a cada esdeveniment el toc personal i et trobaves molt a gust, com a casa. Quina pena que la maleida crisi (permeteu-me que ja digui la crisi dels collons) s’hagi carregat un lloc tant emblemàtic pels gironins i en el que he passat tantes bones estones amb els meus companys periodistes gironins.

I per acabar la frase del dia: “Jamás aceptaría pertenecer a un club que me admitiera como socio”. L’incomparable Groucho Marx.

miércoles, 7 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 7 DE SETEMBRE DE 2011



Sensacional el disseny que ha fet la Penya Sport (crec que es per unes xapes). Una tintorera bebent cava amb l'escut del Palamós i fumant un bon puro (Suposo que un Montecristo). No us recorda a un ex-president del Barça aquest estiu navegant per aigües del meditarrani. L'imatge l'he agafat directament del Facebook de Paka Molina, un dels paios mes actius de la penya.

El Palamós va ser ahir doblement protagonista al Punt Avui i al suplement de futbol Català del diari Sport. Al Punt tota una pàgina dedicada al nostre club. En el suplement de Sport va sortir el calendari i les plantilles de Primera Catalana, amb una foto del Palamós a la portada. A l’interior sortia el poster de la gamba, que és l’imatge de la campanya de socis d’aquesta temporada. Per cert, si teniu qualsevol informació o curiositat futbolística que penseu que mereix sortir en aquest suplement de Sport (sigui de l’equip que sigui) no dubteu, i em feu arribar un e-mail. Aquest any m’encarrego de coordinar les informacions del futbol gironí d’aquest suplement de l’Sport.

Cada dia m’agrada més com juga Sergio Busquets. Ho fà bé en qualsevol posició. Ahir amb la selecció espanyola, jugant de central, va tornar a estar impecable tot i que el rival era la “penya bufanda”. Es posiciona bé, toca de primera, juga amb criteri i rectifica errors dels companys. Es cert que els que brillen son Xavi, Iniesta o Cesc, però en Busi és un autèntic crack. No oblideu que en el seu moment li va pispar la titularitat a Touré. Ahir Espanya va marcar sis gols però podien haver estat dotze. Dilluns escoltant la prèvia del partit a Rac 1, van fer una pregunta que em va agradar. Coneixeu algú que hagi anat de vacances a Lietchestein? Jo no.

Per fí s’acaba la porqueria de la programació televisiva de l’estiu. Tornen dos de les meves teleseries preferides, les dos de TVE. Aguila Roja i Cuentame. I parlant de tele dos recomanacions. Dinant miro sovint el programa d’Alfons Arus a 8 TV. Molt entretingut. I sopant el Intermedio amb el Gran Wyoming i la seva troupe. Humor inteligent, abans d’anar al llit a escoltar "El tu diràs" de Rac 1.

I per acabar la frase del dia: “El futur ens tortura, i el passat ens encadena. Per això se'ns escapa el present. (Gustave Flaubert).

martes, 6 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 6 DE SETEMBRE DE 2011



El Palamós esta buscant un migcampista per substituir la baixa de Pau Gusó, que de confirmar-se el primer diagnòstic te els lligaments trencats del genoll i estarà uns sis mesos de baixa. Àlex Granell, ex mig del Llagostera, semblava que estava a tiro, però ha preferit fitxar per l’Olot de Tercera que tindrà un equipàs amb jugadors com Albert Serra i Xavi Molas. Albert Serra va arribar a ser presentat com a jugador del Palamós, l’any que Caballero va tornar a la presidència, però després va preferir marxar a jugar al Llevant a Segona A.

El gruix de la primera jornada de lliga de Primera catalana es jugarà diumenge a la tarda. Aquí teniu partits i horaris. Dissabte a les 16:00 Farners-Montcada, a les 16:15 Júnior-UE Figueres i a les 17:00 Avià-Premià. Diumenge a les 11:45 Gramanet B-San Lorenzo i a les 12 del migdia Sant Cristòfol-LLoret i Vilassar-Ripollet. Diumenge a les cinc de la tarda: Palamós- Guíxols, Peralada-Mollet i Cerdanyola-Manresa.

Compte amb la mala ratxa del Llagostera (tres partits de lliga, tres derrotes). Quan comences una ratxa negativa es molt difícil de sortir-ne. Em sap greu per L’Oriol Alsina. Esta fent un gran esforç per viure una temporada històrica. Esperem que la temporada no es coverteixi amb histèrica.

Impressionant Alejandro Grimal, la nova perla de la Màsia. Només te quinze anys i va jugar com lateral esquerra titular en el Barça B d’Eusebio.

I per acabar la frase del dia: “Solo hay una forma de saber si un hombre es honesto: preguntárselo. Y si responde sí, ya sabes que es un corrupto”. El grandisim Groucho Marx. Com sempre insuperable.

lunes, 5 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 5 DE SETEMBRE DE 2011


El proper diumenge 11 de setembre, s'estrena la cinquena temporada consecutiva del programa "Futbol a Ràdio Palamós" sota la direcció de Pere Subirana. El programa, un dels mes escoltats de l'emissora (107.5 FM), inclou la retransmissió integra de tots els partits del Palamós CF, a càrrec de Ramon Ribas i Oscar Fraile i el seguiment de tota la jornada del cap de setmana amb Laura Avilés. La realització tècnica serà de Marc Sureda. Aquest any el programa presenta noves seccions com "Històries del Degà", en la que explicarem històries i fets que ha viscut el nostre club en els seus 113 anys d'història amb Guillem Cantorné. "Que s'ha n'ha fet de..." en la que entrevistarem un ex-jugador o ex-entrenador del club i "Coneguem els nostres jugadors" en la que els membres de l'actual plantilla respondran a un qüestionari de 15 preguntes. El primer programa començarà el diumenge 11 a dos quarts de cinc de la tarda.

Per debutar amb el Guíxols es baixa segura Francesc Guitart. Giró es dubte i recuperarem a Javi Revert. En el rival hi juga el gran Sergio Pedregosa.

Molt i molt recomanable la terraseta del Yacht d'en Lluis. Ahir li vaig prometre a la Yolanda que avui ho escriuria. Promesa complida.

I per acabar les frases del dia: "Encara que tinguis una feina fixa, no et relaxis. Sinó mira Gadafi" (Jordi Evole, "El follonero" al suplement de El Periòdico de Catalunya). Un altre del follonero: "me voy a la tele que en la cama no echan nada" (La Duquesa de Alba). Genials no?

sábado, 3 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 3 DE SETEMBRE DE 2011



Aquesta imatge del nostre camp de futbol l'he trobat a internet. No em direu que no es maco el Nou Municipal amb la tribuna plena de gent. L'imatge diria que correspon a la darrera visita que va fer el FC Barcelona. Tant de bó sempre fos així. Que hi farem.

Segur que avui amb la Gimnàstica Iberiana hi haura una mica menys de gent. Tots ja tenim moltes ganes que comenci el campionat de lliga. El diumenge 11 amb el Guíxols.

Quina gran jugada i quin gran gol de Cesc Fàbregas en el partit que la Selecció Espanyola va jugar a Suissa contra Xile. Al marge de Cesc cada vegada es millor Sergio Busquets. Sembla que tingui 30 anys per la tranquilitat i maduresa que demostra al camp. També destacable l'estat de forma de Pedro. Villa espavila o aquest any "xuparas" força banqueta. Penós Sergio Ramos, en la seva linia, posant-se el braçalet de capità com si fos una canallera.

I per acabar la frase del dia: "El futbol és una metafora de la vida" (Jean-Paul Sartre).

viernes, 2 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 2 DE SETEMBRE DE 2011


El Palamós Club de Futbol juga demà dissabte l’últim amistós de la pretemporada. Els palamosins rebran la Gimnàstica Iberiana, de Primera Catalana. El partit es disputarà al Nou Municipal, a partir de les sis de la tarda, i els socis del Palamós tindran l'entrada gratuïta. La resta del públic haurà de pagar deu euros. La Gimnàstica Iberiana jugarà aquesta temporada, a Primera Catalana, però, no serà rival directe del Palamós perquè no juga al mateix grup. En tot cas, si s'han de veure les cares seria en la promoció d'ascens que enfrontarà als segons classificats de cada grup. El partit de demà amb la Gimnàstica Iberiana és el darrer test de preparació del Palamós abans que arrenqui la lliga, el pròxim 11 de setembre amb el derbi amb el Guíxols.

Magistral classe d'història en un article que he trobat a la web lajornada.cat, el diari digital de l'esport català. Molt recomanable.En la primera entrega d’El retrovisor, la secció d’història del futbol català. Cada mes, recollen petites i grans històries del nostre futbol. En aquest article de Quim Albert parla dels orígens i fà referència al Palamós CF. Diu textualment "La difusió del “foot-ball” des del Regne Unit als altres països es va fer per dues vies: mitjançant el contacte entre britànics i nadius, establerts sobretot per motius econòmics i comercials (cas del Recreativo de Huelva, primer club espanyol, lligat a la mineria de Río Tinto, o el Rosario Central, argentí fundat per emigrants anglesos relacionats amb el ferrocarril) o pel trasllat de joves a Anglaterra, per temes comercials o per qüestió d´estudis (cas de Gaspar Matas, fundador del Palamós Foot-ball Club, el degà a Catalunya) o de l’esmentat Pascal Grousset (exiliat per motius polítics després de la Comuna de París de 1871). El 1898 va néixer, a una vila marinera i mercantil del Baix Empordà, el club de futbol més antic del nostre país i el segon de l’estat després del Recreativo: el Palamós FC, centrat en la figura del senyor Matas.Així van ser els principis d’una meravellosa història que, des d´aleshores fins als nostres dies, ha anat engrescant i emocionant moltes persones, en nombre i abast creixent, tant a la nostra petita contrada com a tot el món.

I per acabar la frase del dia: "¿Pagar la cuenta?... ¡Qué costumbre tan absurda! Es del gran i insuperable Groucho Marx.

jueves, 1 de septiembre de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 1 DE SETEMBRE DE 2011


La campanya de socis del Palamós CF 2011-2012 te una nova imatge ben curiosa. Es tracta de la tradicional Gamba de Palamós que aquest any es presenta com l'imatge del poster del Degà de Catalunya. La Gamba de Palamós apareix vestida amb una samarreta del Palamós, xutant una pilota i dient "fes-te soci". Sobre un fons groc, tambè s'hi pot llegir: "Vine al camp. El Palamós es de tots". La campanya te com a objectiu arribar al miler de socis que s'ha proposat la nova junta directiva presidida per Miquel Aguilar. De moment el club ja ha venut prop de 400 carnets. El preu d'un carnet de soci per aquesta temporada es de 60 euros. També s'han posat a la venda uns carnets VIP al preu de 200 euros.

El proper diumenge 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, s'estrenarà una nova temporada del programa "Futbol a Radio Palamós". El programa que inclou la retransmissió integra de tots els partits de lliga que jugui el Palamós CF, tant a casa com a fora, tindrà aquest any noves seccions i nous components de l'equip d'esports. Continuem en Ramon Ribas, la Laura Avilés, l'Oscar Fraile i el mateix que escriu això. S'incorporenen en Marc Sureda i en Guillem Cantorné. Ha causat baixa en Raimon Trujillo que el tindrem tot l'any com a corresponsal a Alemanya. Les noves seccions del programa seran: "Històries del Degà". Explicarem històries i fets que ha viscut el nostre club en els seus 113 anys d'història. "Que s'ha n'ha fet de ..." en la que entrevistarem un ex-jugador o ex-entrenador del Palamós CF i "Coneguem els nostres jugadors" en la que els membres de la plantilla palamosina respondran a un qüestionari de 15 ràpides preguntes.

Sabieu que del famós canon que volen fer pagar a les emissores de ràdio, els clubs només rebran el 15 per cent. El 85 per cent restant aniria a parar a la butxaca de l'impresentable Roures. Tot plegat es inadmisible i incomprensible. Que un sol paio tingui el poder i el control del futbol espanyol es de roures... volia dir de riures.

I per acabar la frase del dia: "La estadística és una ciència que demostra que si el meu veí te dos cotxes i jo cap, els dos en tenim un". George Bernard Shaw (1856-1950) Escriptor irlandés.