jueves, 29 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 29 DE DESEMBRE DE 2011


El mateix dia de la destitució de Bertu Fernández i just un dia avanç del fixatge de Edu Vílchez com a nou tècnic del Palamós, un tal garriga22 publicava un curiós comentari en el Forum del club. M'ha semblat un text com dic del tot curiós, crític i sobretot molt i molt premonitori, llegit amb la perspectiva del temps i dels aconteixements. Bertu es destituit el dia 22 al vespre, el 23 només ho treu El Punt i el mateix dia 23 a la tarda s'anuncia el fixatge de Vílchez. El dia 24 com podem veure a l'imatge de la plana 33 del Mundo Deportivo és fan ressó la resta de mitjans de comunicació, tant de la destitució com del fixatge. Garriga22, de tot cor, et felicito ets un autèntic visionari. El text literal de garriga22 es aquest:

Publicado por garriga22, el 22 de Diciembre de 2011 a las 13:25

Supongo que con este título no habrá censura. Me parece muy triste la gran cantidad de partidos que hemos perdido contra equipos que ni sabiamos que existían, y la solución gastarse más dinero y continua fichando, que necesita bertu para ir líder de primera catalana? a messi?

Por no hablar de algun jugador que como ha estado en segunda y tenía nivel para estar en primera, ahora piensa que puede pasarse los partidos tocandose los huevos.

es una lástima jugar en el palamós antes significaba algo, recuerdo la época donde jugadores como vilchez, sí sentían los colores, ahora o damos un giro o con este conformismo no volvemos a tercera en 20 años.

TV Costa Brava fa un altre inocentada del "Jugador Facebook".

El cert és que ahir no vaig ser l'únic que va apuntar-se a fer conya marinera amb l'anomenat jugador Facebook que busca des de fa setmanes el Palamós CF. Avui he pogut veure com TV Costa Brava va apuntar el nom de Romario com a jugador Facebook del Palamós. Els companys de la TV costa Brava fins i tot es van entreenir a fer un foto-montatge. Ja sabeu alló de que es tracta que parlin d'un ja sigui bé o malament o de conya i la veritat és que el Palamós CF ho esta aconseguint. De tota manera no vull ni pensar amb les moltes i variades conyetes que és poden fer quan realment arribi el (mal) anomenat Jugador Facebook. Que no li pasi res !!!
PD: No trobeu que a Romario li queda prou bé la samarreta del Palamós?

FOTO: TV COSTA BRAVA.

Royalverd s'adjudica el manteniment de la gespa de l'estadi del Palamós CF

L’Ajuntament de Palamós ja ha adjudicat el nou contracte de manteniment de la gespa del Nou Estadi Municipal. Se l’ha endut l’empresa Royalverd Services per un preu de 28 mil euros anuals, amb una rebaixa de 5 mil euros sobre el preu de sortida del concurs. El contracte té una durada de dos anys, prorrogables a dos més. Royalverd és una empresa amb seu a Les Preses, molt a prop d'Olot (Girona) i l'encarregada des de fa anys del manteniment dels camps de gespa d'alguns dels principals equips de Primera Divisió com el Barça, l'Espanyol o el Villareal entre d'altres.


Aquesta senyora de la fotografia és la principal culpable del tancament de la Ràdio i la Televisió de l'Hospitalet. Es diu Nuria Marín i és la seva alcaldessa. Des de aquest blog em solidaritzo amb els companys de l'Hospitalet. Us recomano la lectura de l'article del periodista palamosí Jordi Caixàs en el seguent lloc WEB: http://www.elclubdelalluita.blogspot.com/2011/11/nuria-marin-sequivoca.html

miércoles, 28 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 28 DE DESEMBRE DE 2011

El davanter uruguià Daniel "Coquito" Rodríguez ha estat finalment el jugador escollit per la junta directiva del Palamós Club de Futbol com a nou i flamant "Jugador Facebook". Coquito Rodríguez que ha jugat en el Peñarol de Montevideo, el Rapid de Viena i amb el Palamós a Segona A, entre d'altres equips, ve per aportar la dosi d'experiència que segons els "experts" li falta a l'equip palamosí. Coquito ha signat aquest matí el seu contracte com a "Jugador Facebook" a les oficines del club. Coquito ha fitxat fins a final de temporada, prorrogable una segona en el cas que l'equip aconsegueixi l'ascens. Coquito serà presentat aquesta mateixa tarda a l'Estadi Municipal a dos quarts de sis de la tarda davant la multitud de mitjans de comunicació que ja han anunciat la seva presència a l'acte. Entre d'altres cal destacar que ja han confirmat la assistència: Josep Soldado de la Sexta, Albert Font de TVE, Mario Robert de BTV, Jaume Mullor de Rac 1, Jordi Sunyer de TV3, Jordi Caixàs com a Free-Lance, Sergi Cortés del Blog "fanspalamoscf" i Àngel Rodríguez de la Ràdio del Bisbat de Girona. L'acte de benvinguda a Coquito serà presentat pel periodista palamosí, Ramon Ribas, qui desprès d'haver parlat del "Jugador Facebook" 2457 vegades (Font: EGM) tindrà la satisfacció d'anunciar a tots els seus oients de la ràdio i als seus seguidors del blog de "L'Esport Palamosí" la tant comentada contractació. L'acte de presentació es tancarà amb una exhibició de llençament de gavinets a càrrec d'Oscar Fraile, un clínic de futbol a càrrec de l'entrenador de bàsquet Joan Danés i amb el cant d'una nadala a càrrec de Laura Avilés.


ALGUNS DELS ARTISTES QUE HAN PARTICIPAT AQUESTA TARDA A L'ACTE DE PRESENTACIÓ DEL FUTBOLISTA DEL PALAMÓS.
(Foto: Mark Zuckerberg).

EL MUNDO DEPORTIVO VA FER AQUESTA PORTADA EL 28 DE DESEMBRE DE 1992. ES MOLT BONA:


RECULL DE LES MILLOR INOCENTADES (AL MARGE DE LA MEVA ES CLAR).

Els de MotoForo ens expliquen que Bernie Ecclestone compra Ducati.

Diari Maresme diu haver comprat Intereconomía.

El periòdic Expansion ens expliquen l'aliança entre Repsol i Burger King.

En Riazor.org deixen anar la bomba, Rivaldo signa amb el Depor pel que resta de temporada.

En Deportes Cuatro han dit que Neymar fitxa pel Reial Madrid.

viernes, 23 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 23 DE DESEMBRE (2)


Eduardo Vílchez nou entrenador del Palamós CF


El Palamós CF ha anunciat mitjançant Facebook que havia arribat a un acord amb l’Eduardo Vílchez Ortiz per entrenar l’equip fins a final de temporada. Vílchez s'incorporara als entrenaments aquest proper dimarts en substitució de Bertu Fernández. Eduardo Vïlchez ja va estar a punt de venir aquest passat estiu però el seu compromís com a coordinador del futbol base de base del Palafrugell li ho va impedir

La trajectòria de Vílchez.


Eduardo Vílchez va neixer a Sabadell fa 44 anys. Com a jugador és va formar en els equips inferiors del Real Madrid on va liderar una generació de jugadors anomenats "La Quinta del Sabio" (el Sabio era ell). on va coincidir amb Santi Aragon o Jose Luís Pérez Caminero entre d'altres. Amb el Castilla juga a Segona Divisió A la temporada 88/89. Anota sis gols en 32 partits. Arriba a debutar amb el primer equip del Madrid en una pretemporada, sense participar-hi a la Lliga. La campanya 89/90 debuta a Primera Divisió amb el Logronyés, cedit pel Reial Madrid, encara que només juga 10 partits i anota un gol. A l'any següent es cedit de nou, ara al Valladolid, on és titular.L'any 1991 fitxa per l'Espanyol. Només hi apareix en cinc ocasions, i la temporada 92/93 és cedit al Palamós juntament amb altres futbolistes blanc i blaus i l'entrenador Juanjo Díaz. El migcampista seria un dels jugadors més destacats del Palamós durant la dècada dels 90. Va signar dos grans temporades a Segona Divisió A entre 1992 i 1994 (75 partits i 8 gols). La temporada 94/95 fa una breu estada a l'Elx, i de nou torna a Palamós, a Tercera Divisió on assoliria l'ascens a Segona B amb Joan Curto i Jordi Cama. Va jugar en el Palamós fins a l'any 2000. Posteriorment va estar en dos etapes al Palafrugell, i l'any 2002 penjaria les botes, després de passar la darrera temporada al Peralada. Vilchez comença la seva trajectòria a les banquetes a l'any següent de retirar-se, la campanya 02/03 i com a segon entrenador del Logronyés. També es faria càrrec del San Marcial, filial de l'equip de La Rioja. La temporada 04/05 anava a ser l'entrenador del Logronyés, però el descens administratiu del club ho va impedir. A finals del 2004 es fa càrrec del Linares, on només esta sis partits. Posteriorment dirigiria a Los Barrios, fins gener del 2007. Aquell 2007 retorna a Catalunya per dirigir el Peralada, de Primera Catalana. A l'estiu del 2009 fitxa per un nou equip andalús, la Balompédica Linense. Un cop acabada aquella temporada 09-10 retorna al Peralada un any més (10-11), i actualment exercia com a coordinador dels equips de base del FC Palafrugell, tasca que en principi, compaginara amb la d'entrenador del primer equip del Palamós CF.

COSES MEVES DEL DIVENDRES 23 DE DESEMBRE DE 2011


LA DIRECTIVA DEL PALAMÓS FULMINA BERTU FERNÁNDEZ

Bertu Fernández ja no és l'entrenador del Palamós Club de Futbol. La junta directiva del club va decidir la nit d'ahir dijous prescindir dels seus serveis amb l'objectiu que li serveixi de revulsiu a l'equip. La directiva va decidir la destitució de Bertu Fernàndez quan encara no s'ha acabat la primera volta del campionat de Primera Catalana. El club creu que la dinàmica de l'equip era massa irregular i tenia por de perdre el tren de l'ascens. Toni Heras, vicepresident esportiu del Palamós, explica que: "La relació amb Bertu era excel·lent i les raons del seu cessament són estrictament esportives i en el món del futbol ja se sap que el primer a caure sol ser l'entrenador". En aquest sentit la nit del passat dimarts Bertu Fernández, que ahir estava molt afectat pel cessament i no va voler fer declaracions, va escriure en el seu Facebook. "La paraula...Que bonic mantenir-la ". El ja ex-tècnic feia referència a la monumental esbroncada de la junta directiva a la plantilla després de perdre fa unes setmanes al camp del Farners (A l'imatge podem veure a Bertu Fernández i al seu ajudant Jordi Sala a la banqueta del camp del Farners en una fotografia de Sergi Cortés). El vicepresident esportiu Toni Heras va dir als jugadors que abans faria fora a tots els jugadors que a l'entrenador". El propi Heras va comentar sobre això que: "estic molt afectat pel cessament de Bertu. Jo no volia però el consens de la directiva ens ha portat a prendre aquesta decisió. És la llei del futbol". La destitució de Bertu Fernàndez com a entrenador del Palamós va ser consensuada per tota la junta directiva, L'última derrota a casa per un gols a tres contra el Mollet ha pesat molt en la decisió de la junta. El Palamós va deixar escapar una oportunitat d'or per posar-se segon en la classificació i acaba el 2011 a set punts del capdavanter, el Figueres. El club està estudiant ara la incorporació d'un nou entrenador que haurà de donar el vistiplau al nou reforç que vol incorporar el club . El Palamós espera presentar el nou tècnic la setmana que ve.




COMUNICAT D'UN DIRECTIU.

Aquest es el comunicat (a nivell estrictament personal) que ha penjat el directiu del Palamós CF, Albert Dalmau, a la seva Web:

Davant l'irregular trajectòria de l'equip i el fet de no haver complert amb les espectatives marcades a priori, la junta del Palamós CF ha decidit prescindir dels serveis de Bertu Fernández com a entrenador. La decisió, en contra del que es pugui pensar, no ha estat precipitada, ni presa a corre-cuita; sinó meditada i considerada com el revulsiu que necesita l'equip.De moment, encara no s'ha fet oficial el relleu a la banqueta, encara que les negociacions estan força avançades.

El full de ruta del Palamós CF tenia marcada l'aturada nadalenca com a la data per fer valoracions. I arribats a aquest punt, tot i que la marxa de l'equip era meritòria, com que no s'estaven assolint els resultats marcats a principi de temporada, la junta directiva ha decidit que era necesari un cop de timó que s'ha reflexat en un relleu a la banqueta.

La decisió d'acomiadar Bertu Fernández no ha estat, ni molt menys, fàcil, ni precipitada. El gros de la junta va apostar fortament per ell aquest estiu i, per tant, ha estat una decisió dura, meditada i ponderada.
Ja se sap, però, que en matèria futbolística els resultats pesen més que cap altra cosa... I en aquest cas, han pesat molt més que les veuetes del cor que alguns sentíem...

En tot cas, se'n va un gran entrenador, que ha fet una gran tasca i ha ens ha retornat el gust pel futbol.

LOTERIA DE NADAL

El Palamós Club de Futbol informa que tots aquells que varen adquirir participacions del Palamós CF del número 23.057 pel sorteig del 22 de Desembre de 2011 podran passar a cobrar-les per les oficines del club, a partir del 9 de Gener en horari de Dilluns-Dimecres-Divendres de 18:00 a 20:00. Per un error tipogràfic, que assumeix el club, a les butlletes hi figura com a dipositari Caixa de Catalunya. Cada butlleta de 5 euros esta premiada amb 21 euros.

LA TRADICIONAL QUINA NADALENCA

El Palamós Club de Futbol celebrarà la seva tradicional Quina de nadal els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener a la Nau dels 50 metres, a partir de les sis de la tarda. La tradicional Quina nadalenca es una important font d'ingresos en aquestes alçades de la temporada. El club ha previst recaptar aquest any 12.000 euros. La pasada temporada el Palamós va ingresar per aquest concepte 10.500 euros.

jueves, 22 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 22 DE DESEMBRE DE 2011

FOTO. ALFRED FARRÉ.

El regatista canari Joaquín Blanco a la clase Laser Standard i la catalana Elisabeth Llargués en Laser Radial s'han proclamat guanyadors de la 36 Palamós-Christmas Race de vela que ha finalitzat avui en aigües de la badia de Palamós. Joaquín Blanco també s'ha proclamat guanyador absolut del Trofeu Manel Albalat, que dóna la circumstància que porta el nom del seu avi matern.

El Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, com podem veure a la foto del bon amic Alfred Farré, ha entregat el guardó de campió al regatista canari en un breu acte que s'ha desenvolupat a "L'Espai del Peix". Un dia més aquesta moderna, funcional i magnífica instal.lació palamosina ha rebut les lloänces de tots els presents. Lógicament dels que encara no hi havien estat. El Secretari General de l'Esport ha vingut acompanyat pel seu cap de comunicació, en Xavi Andreu amb el que hem recordat alguna que d'altre nit post-futbolística en el desaparegut pub "L'Orange".

La majoria de gent que ha vingut a l'entrega de trofeus regata ha quedat molt impressionada de veure des de la mateixa entrada de "L'Espai del Peix", la típica subhasta a la llotja de Palamós. Han quedat molt sospresos per l'introduciió de l'informàtica i les noves tecnologies a la llotja palamosina.

De l'entrega de trofeus ben poca cosa a destacar. Alguns dels premiats havien marxat i els que encara hi eren tenien pressa. Resultat ni un sol parlament, cosa que els presents, sincerament, hem agrait.

La valoració de la regata tot i els pocs mitjans ha estat més que posotiva. Bon nivell competitiu i ressó mediatic. L'organització ha estat impecable. Enhorabona.

miércoles, 21 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 21 DE DESEMBRE DE 2011


EL PRESIDENT DEL PALAMÓS PASA BALANÇ

El president del Palamós, Miquel Aguilar, s'ha mostrat optimista tot i la derrota del passat cap de setmana a casa amb el Mollet. Aguilar diu que: "La nostra segona part amb el Mollet va ser un desastre. No entenc que ens va passar. Si haguessim guanyat seriem segons i estariem a quatre punts del líder". Malgrat l'ensopegada amb el Mollet el president palamosí considera que: "Ens queden tres partits de la primera volta i tota la segona. Segur que ens recuperarem". Miquel Aguilar fa referència a les estadistqiues del seu equip dient que: "Per acabar com a campions de la categoria podem perdre uns 6 o 7 partits. N'hem perdut 5 i per tant ja estem al límit. No podem fallar més". A principis d'any el Palamós te previst incorporar un migcampista amb experència, amb els diners recaptats en la campanya del "jugador Facebook". Miquel Aguilar comenta que: "Ara mateix tenim un parell d'opcions damunt la taula . Ho hem d'acabar de decidir. Aquest fixatge ens ha d'ajudar a asssolir l'objectiu de l'ascens. De tota manera estem molt i molt contents del ressó ue ha tingut la campanya del "jugador Facebook". La gent al principi va col.loborar molt, però la cosa s'ha refredat molt a mesura que pasasaven els dies".

domingo, 18 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIUMENGE 18 DE DESEMBRE DE 2011


El Palamós ha perdut per 1-3 amb el Mollet el darrer partit de l’any 2011. El golejador Javi Revert ha obert el marcador rematant a l’interior de l’àrea petita una centrada des de l’esquerra de Subi als 25 minuts. A set minuts del descans i en una de les primeres aproximacions dels visitants, ha empatat el Mollet amb un gol d’Arnau. Amb 1-1 ha finalitzat la primera part. El segon temps ha començat amb possesió de pilota del Mollet, que ha marcat al quart d’hora. Marcelo, rematant una centrada des de la dreta ha estat l’autor del 1-2 en el minut 59. Els barcelonins han deixat el matx definitivament sentenciat en el minut 69 amb un gol de Guerrero, desprès d’una assistència de Marcelo.

Palamós: Bayona, Elies, Chicho, Giró, Subi, Cornellà, Sergi Romero (Joël Múrcia 67’), Marc Vila (Jaume Duran, 54’), Ritxi Mercader (Quintanilla, 75’), Guitart i Javi Revert .

Mollet: Marc Balles, Àngel, Durán, Chiqui (Raül, 89’), Fortuny, Arnau, Guerrero, Ricky (Xavi, 79'), Marcelo (Caballero, 88’), Héctor (Torcal, 90') i Baulí (Silver 67').

Gols: 1-0 Javi Revert (25'). 1-1 Arnau (38'). 1-2 Marcelo (59'). 1-2 Guerrero (69').

Incidències: 150 espectadors.

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla.

Targetes grogues: David Cornellà, Joél Múrcia, Ritxi Mercader i Quintanilla del Palamós i a Chiqui, Guerrero, Àngel i Marc Balles del Mollet.

Targetes vermelles: Cap


PRIMERA JORNADA CHRISTMAS RACE DE VELA

Les tripulacions internacionals són les primeres dominadores de la Palamós Christmas Race que ha donat inici avui en aigües de la badia de Palamós. La 36 edició de la Christmas Race de vela és la primera regata pre-olímpica del calendari internacional del 2012.
La típica Tramontana ha fet acte de presència en aquest inici de competició bufant entre 20 i 30 nusos d'intensitat el que ha provocat nombroses i espectaculars bolcades (Em podem veure una a l'imatge de Alfred Farré). A mesura que ha avançat la jornada la intensitat de la Tramuntana ha baixat fins als quinze nusos, amb el que s’ha pogut completar el programa previst.

A la classe Laser Standard lidera amb autoritat la prova el polonès Maciej Grabowski amb tres primers llocs. En tercera posició s'ha situat el canari Joaquín Blanco,
A Laser Radial la ucraïnesa Kostenets Nonna encapçala la taula després de guanyar dues mànigues, li segueix la catalana Elisabeth Llargués a un punt després de realitzar dos segons i un primer.

En 470 Masculí els alemanys Magnus Masilge i Moritz Klingenberg són primers. En quarta posició estan els balears Macià Alemany i César Conde que s'han situat a dos punts del podi després de realitzar un dècim, un tercer i un vuitè.

En 470 Femení lideren les franceses Cassandre Blandin i Charlotte Mery amb un segon, un primer i un setè. La millor tripulació espanyola en aquesta classe és la de les catalanes Bàrbara Cornudella i Sara López, situades en el desè lloc.

A la classe 49er els britànics James Peter i Ed Fitzgerald (Ocean *Air) són primers després de la celebració de quatre proves. Els germans Dani i Oriol Codina, són els millors espanyols en desena posició.

Demà dilluns la previsió meteorològica és que segueixi bufant vent del nord-nord-est sobre els quinze nusos a primeres hores del dia i que disminueixi la intensitat a mesura que avanci la jornada fins als deu nusos.

A QUE NO SABEU QUIN ÉS MILLOR CLUB DEL MÓN?


sábado, 17 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DISSABTE 17 DE DESEMBRE DE 2011


Avui dissabte s'ha jugat al camp del Nou Sardenya com es habitual el partit de la Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits. Com sempre no han faltat a la cita famosos, exfutbolistes, polítics, periodistes...que han donat suport un any més a aquest esdeveniment futbolístic que va crear Jaume Llauradó.
(Foto: Sílvia Subirana).


Acabant d'enllestir el programa amb el que demà "Futbol a Ràdio Palamós" acomiadara l'any 2011. L'any del descens i del debut a Primera Catalana. Tenim molta teca i de la bona. Per començar les Històries del Degà d'en Guillem Cantorné ens parla de la temporada 82-83 amb l'ascens a Preferent en aquell mític partit amb el Ripoll i el gol d'en Mario Mercader. Un altre pare d'un actual jugador del Palamós com en Francesc Guitart ens parlarà en el descans del Palamós-Mollet de la seva trajectoria professional i personal i sobretot del seu pas pel Palamós CF. El questionari el respondrà Xavi Giró. Informacions dels equips de la Fundació, de la presentació del Global, del partit del Catalonia i de la Christmas Race de vela (foto). Un programa arrodonit amb la transmissió en directe del Palamós-Mollet amb Ramón Ribas, Oscar Fraile i Laura Avilés. Realització tècnica de Marc Sureda i coordinació de Pere Subirana. Us esperem demà a les 16:30H al 107.5 FM o la web www.radiopalamos.cat. (Foto: Alfred Farré).

viernes, 16 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 16 DE DESEMBRE DE 2011


Tot ja està a punt, perquè diumenge dia comenci en aigües de la badia de Palamós la 36ena edició de la regata de classes olímpiques de vela Christmas Race. Demà dissabte al matí es formalitzaran les inscripcions dels participants i es faran els primers entrenaments lliures. Diumenge al matí, es començarà la competició. Aquests dies coincidint amb la regata Christmas Race es fan d'altres activitats paralelas com la visita al vaixell de la classe IMOCA, de la fundació Mirabaud, que està amarrat al Club Nàutic Costa Brava. Aquest veler que podem veure a l'imatge, va participar a la Barcelona World Race. D'altra banda, els restaurants de l'Associació Plat Blau de Palamós, Sant Antoni i Vall-llobrega oferiran mentre es disputi la Crhistmas Race el Menú "Christmas Race", una iniciativa que es repetirà el mes de febrer amb la Palamós Trophy d'optimist i per Setmana santa amb el campionat d'Europa juvenil. Enguany a la regata participaran 100 embarcacions provinents de 14 països diferents: 17 de la categoria Laser Standard, 12 de Laser Radial, 31 de 470 masculí i 17 del femení i 20 de 49er. La prova serà puntuable per a la copa d'Espanya per a les classes 470i 49er.

Parlem de futbol. Diumenge a les 5 de la tarda un partidàs a l'Estadi. El Palamós, tercer, rep la visita del segon el Mollet. A casa l'equip s'ha mostrat molt fiable. Cal esperar que aquest aspecte continui diumenge en el darrer partit de l'any 2011. Un any que serà recordat bàsicament pel descens a Primera Catalana. Esperem que el 2012 torni a situar el Palamós on es mereix estar com a mínim, a la Tercera Divisió. El partit ha estat declarat jornada económica. Els socis pagaran 5 euros.


Avui fa 20 anys el Palamós derrotaba el Racing de Santander amb un gol en el últim minut de l'argenti Walter Liendo. La crónica de Mundo Deportivo era aquesta:


I per acabar la fase del dia: El millor govern és el que deixa a la gent més temps en pau. Walt Whitman (1819-1892) Poeta nord-americà.

jueves, 15 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIJOUS 15 DE DESEMBRE DE 2011


El Global Palamós farà aquest diumenge la presentació dels seus equips de fubol base per aquesta temporada 2011-2012. L’acte se celebrarà a la zona esportiva Josep Massot i Sais a partir de dos quarts d’una del migdia. El Global Palamós es va fundar l’any 2009 per difondre la pràctica de l’esport del futbol, i per proposar una nova metodologia en la formació de nous jugadors. El Global Palamós està format per set equips de base: un escoleta, dos prebenjamins, dos benjamins, un aleví i un juvenil. A la fotgrafia Josep Salvat (preparador físic), Mario Fernández (coordinador), Coquito Rodríguez (col.laborador) i Jose Lúis Gallardo (entrenador). (Foto: Pere Subirana).

Aquest passat diumenge ja és va fer a la mateixa zona esportiva Josep Massot i Sais la presentació dels 22 equips de base del Fundació Esportiva Palamós. Aquest és el Juvenil A (Foto: Olga Grassot).


Aquesta era la portada del Mundo Deportivo avui fa 30 anys. Bernd Schuster marxava cap a Alemanya després d'haver estat caçat per un carnisser vasc. De nom Andoni i de cognom Goicoechea. Un any més tard tornaria a repetir la cacera amb el millor jugador del món aleshores, Diego Armando Maradona. Molt lamentable.


I per acabar us recomano un bloc. http://www.elclubdelalluita.blogspot.com/

miércoles, 14 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 14 DE DESEMBRE DE 2011

Curiositats del futbol. L'ex-jugador del Palamós, Vicente Mir, va ser ahir destituit com a entrenador del filial del Valencia, que juga a segona B, desprès de la derrota que va patir amb el Llagostera d'Oriol Alsina aquest passat cap de setmana a la ciutat esportiva de Paterna. Vicente Mir va jugar amb el Palamós a Segona A la temporada 90-91. Era un excel.lent davanter que va arribar al Palamós molt jove. Mir va jugar a Primera Divisió (Valencia), a Segona A (Palamós CF i Valencia CF Mestalla), Segona B (Elche CF, CD Alcoyano, Agrupación Deportiva Mar Menor-San Javier, Yeclano Deportivo i Benidorm CD) i a Tercera Divisió (Benidorm i Villajoyosa). Aquesta es l'actual imatge de Vicente Mir.


Ahir parlant amb un veterà periodista gironí em va dir referint-se a la esperpèntica situació del Girona que: "esta superant al Palamós de Piterman, al Mi Apuesta Figueres d'Enric Flix i a l'Akasvayu d'Amat. Com diria aquell entrenador alemany..."No hase falta desir nada más". A continuació un curiós montatge que he trobat a la xarxa del temps en el que Piterman estant al Racing es disfressava del que fos amb l'intenció de sentar-se a la banqueta del Racing de Santander.


Avui fa 20 anys el Mundo Deportivo titulava en la crónica de Jaume Soler que a Palamós preocupava el lamentable estat del terreny de joc. El Palamós havia jugat copa amb l'Athlètic Club de Bilbao i lliga amb Las Palmas. Quins temps !!! Per cert el partit de diumenge Palamós - Mollet ha estat declarat com a jornada económica. Els socis pagaran 5 euros i els no socis els 15 habituals.


I per acabar una recomanació musical. "O Jenifer" dels Catarres.

martes, 13 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 13 DE DESEMBRE DE 2011


Aquest migdia he estat a la presentació de la 36ena edició de la Christmas Race de Vela. L'indret de la presentació ha estat fantàstic. L'Espai del Peix. Un lloc en el que encara no hi havia estat. Pràctic, funcional i molt modern. La regata un any més torna a notar els efectes de la crisi i la coincidència amb el mundial que s'esta celebrant a Perth (Australia) ha provocat que els participants siguin poc més de cent embarcacions amb uns 180 regatistes de 14 països.
La novetat d'aquest any és el menú de la Christmas Race que ofereixen l'Associació de Restaurants de la Badia format per restauradors de Palamós, Sant Antoni i Vall-llobrega. El tastet que hem fet tot just després de la presentació d'aquest migdia m'impulsa a recomanar aquest menú. Per un preu de 19'50 es pot menjar un entrant, en aquest cas ha estat una amanida de boqueró amb escabeig i una escudella de peix i de segon uns fideus a la cassola o un arrós caldós. I de postre unes trufes. Tot plegat regat amb un bon ví blanc de casa nostra i una copeta de cava Anna de Codorniu. Com dic molt recomanable.

Avui fa deu anys el Palamós CF guanyava la final de la fase Catalunya de la Copa de la Real Federación Espanyola de Futbol, al imposar-se per dos gols a zero al Terrassa en el partit de tornada jugat a Palamós i després d'haber empatat a un en el partit d'anada disputat a l'Estadi Olímpic de Terrassa. Jordi Condom i Tomás Alonso van ser els autors dels dos gols palamosins. aquesta era la crónica de Josep Soldado a El Mundo Deportivo.


El Palamós fitxarà a principis d'any el "Jugador Facebook" (fa dies que no em parlem). Aquestes són algunes de les propostes que te la Secretaria Tècnica del club damunt la taula, per reforçar la "davantera". No esta gens malament !!! Seguirem informant...


I per acabar la frase del dia, força relacionada amb l'imatge anterior. La frase és la següent: "A Gardel le gustaban los tangos. A mi, los tangas". Apa siau.

lunes, 12 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DILLUNS 12 DE DESEMBRE DE 2011


Segons un bon estudi realitzat per Albert Dalmau, directiu del Palamós CF i creador d'una Web dedicada al club (http://www.wix.com/web1898/portada) ha obtingut conclusions molt interesants com que per ser segon es necessten 65 punts, que el campió obté uns 70 punts i que el campió guanya uns 20-21 partits i en perd 5-6.

La classificació dels quatre primers desprès de tretze partits és aquesta:

UE Figueres 29 13 9 2 2 28 14
CF Mollet UE 28 13 9 1 3 26 12
Palamós CF 25 13 8 1 4 22 11
UE Vilassar 25 13 7 4 2 20 9

En aquests moments el Palamós ha de jugar encara quatre partits de la primera volta. El Palamós - Mollet aquest diumenge dia 18. Ja l'any 2012 ha de jugar al camp del San Lorenzo (el dia 8 de gener), a casa amb el Montcada (el dia 15 de gener) i al camp del Lloret (el dissabte dia 21 de gener). En cas de sumar 4 victòries el Palamós sumaria 37 punts (els 25 actuals més 12)al final de la primera volta. De tota manera per seguir les estadístiques faria prou fent 35 punts en aquesta primera volta (3 victòries i 1 empat), sempre que en els 17 partits de la segona em fes 35 més que sumarien els 70 que cada temporada necessita el campió. El més preocupant del treball estadístic que ha fet l'Albert Dalmau són els 4 partits que ja ha perdut l'equip, tenint en compte que el campió no en perd mai més de 5 o 6. Així doncs, l'equip només es pot permetre una o dues derrotes més com a màxim. Els 20 o 21 partits guanyats estan completament a l'abast ja que ara en sumen 8 en 13 partits. I dit tot això, crec que moltes vegades les estadístiques fallen i no son fiables. Tot plegat només es tracta d'un "divertimento" numéric. El dia a dia serà el que dictaminarà si s'acaba assolint l'objectiu de l'ascens. La resta son collonades.

I per acabar les dos tonteries del dia extretes de Twitter:

1. En la presente edición de GRAN YERNO... ¡Iñaki Urdangarín sale de la Casa...Real!
2. Pau Gasol podria fitxar per un important equip de korfbal. (Us recordo que a Palamós en tenim un)

viernes, 9 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 9 DE DESEMBRE DE 2011


Aquest cap de setmana el protagonisme futbolístic a Palamós serà de la Fundació Esportiva Palamós. El filial del Palamós Club de Futbol farà la presentació oficial dels seus 22 equips de futbol de base (més de 300 futbolistes) aquest diumenge a les dotze del migdia al camp de futbol 11 de la zona esportiva Josep Massot i Sais. A continuació jugarà el primer equip de la Fundació un partit endarrerit amb el Tossa corresponent al grup setzè de la Tercera Catalana. Que jo recordi és la primera vegada en molts anys que una presentació del futbol de base palamosí es fa completament al marge del primer equip del Palamós Club de Futbol. I que consti que no és una crítica només una dada irrefutable. De fet he escoltat l'entrevista que avui divendres li ha fet en Litus Ribas a en Joan Pau Pérez i en Jordi Condom. L'argument que han donat sobre el fet, i molt de pasada, és que per les dates que ens trobem era millor fer-ho al matí. De tota manera, i vull que quedi molt i molt clar, la Fundació esta en el seu plé i legítim dret de fer la presentació quan, com i amb qui vulgui. O no? A la fotografia podeu veure una imatge de la presentació que és va fer l'any passat, concretament el diumenge 8 de desembre de 2010. Fa tot just 1 any i 1 dia.

El Palamós Club de Futbol celebrarà la seva tradicional Quina de nadal els propers dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener a la Nau dels 50 metres, a partir de les sis de la tarda. La tradicional Quina nadalenca es una important font d'ingresos en aquestes alçades de la temporada. El club ha previst recaptar aquest any 12.000 euros. La pasada temporada va ingresar 10.500 euros.


La quina, plena o loteria vella, és un joc típic de les dates nadalenques que es juga a diversos llocs del Vallès, de l'Empordà i de la Cerdanya, entre d'altres comarques catalanes. La seva mecànica és semblant a la del bingo ja que cada jugador té una carta amb tots els números de l'1 fins el 90, amb una distribució diferent dels números per cadascuna, i consisteix a marcar els nombres que el lloro va cantant. Allò que diferencia aquest joc del bingo és que la persona que canta els números, anomenada lloro, ho fa amb dites i acudits ja siguin tradicionals o adaptats al temps en què es juga i així, dóna un toc d'humor i converteix el joc en una festa. També es caracteritza per què els premis solen ser lots de nadal o d'altres premis materials.

domingo, 4 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIUMENGE 4 DE DESEMBRE DE 2011

La Laura Avilés a la porteria del Peralada (Foto: Ramón Ribas).

El Palamós guanya a Peralada (0-1)

El Palamós ha guanyat per primera vegada a Peralada (0-1). El Palamós ha marcat ben aviat amb un gol de Narcís Barrera (6’). Amb el marcador desfavorable el Peralada ha creat perill que ha resolt amb encert Joan Bayona. Al descans el Palamós guanyava per 0-1. En el segon temps el Peralada ha apretat de valent. Els locals han xutat en dos ocasions al pal i en el minut 75 l’àrbitre ha anul.lat un gol a Sergi Arranz. El Palamós ha acabat amb deu per l’expulsió del golejador de la tarda, Narcís Barrera. L’equip de Bertu Fernández ha guanyat cinc dels últims sis partits que ha disputat marcant 10 gols i encaixant-ne només 1. El Palamós és ara tercer amb 25 punts a 3 del líder, el Mollet que serà el seu proper rival.
________________________________________
Peralada: Santi, Litus (Carbó, 81’), Borja, Toni, Sergi Arranz, Tidian (Sergi Arimany, 50’), Isma, Mate, Pastor, García i Bermúdez.

Palamós: Bayona, Elies, Giró, Cano, Subi, Barrera, Sergi Romero, Jaume Duran (Berni, 90’), Ritxi Mercader (Marc Vila, 60’), Guitart (Quintanilla, 86’) i Javi Revert (Joël Múrcia, 75’).

Gols: 0-1 Narcís Barrera (6').

Àrbitre: Barón Asenjo.

Targetes grogues: Borja, Pastor i Bermúdez del Peralada i Cano, Elies Martí, Quintanilla i Guitart del Palamós.

Targetes vermelles: Narcis Barrera. Per dos targetes grogues (minuts 72 i 74).

Espectadors. 200. Presència de la Penya Sport.