martes, 31 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIMARTS 31 DE GENER DE 2012


L'inici de la segona volta aquest diumenge al camp del Guíxols no ha estat gaire bona per al Palamós CF. A banda de perdre a Sant Feliu, els seus dos rivals directes van guanyar. El Figueres es va imposar per 3 a 1 al Junior de Sant Cugat del Vallés a Vilatenim i el Mollet per 2 a 1 al Peralada. D'aquesta manera els palamosins tenen el líder Figueres a cinc punts i el segon Mollet a quatre. De tota manera jo tinc una teoria, no se si equivocada. Si arribem amb aquesta diferència al partit de Figueres i allà guanyem o com a mínim empatem, el Palamós serà campió i pujarà directament a Tercera. En cas contrari no hi haura més remei que lluitar per la segona plaça i jugar una eliminatòria a doble partit amb el segon de l'altre grup per assolir l'ascens.


El Barça segur que serà campió de lliga. Als catalans en el tema de les retallades no ens guanya ningú. Gràcies Artur la teva tisora ens mostra el camí. Per cert, el passat 10 d'agost publicaba això en aquest blog: "Dir que ahir a Tarragona jugaven la final de la Copa Catalunya el Barça i l’Espanyol és una estafa. Era un Barça B-Espanyol. Repeteixo BARÇA B. De tota manera no em vaig perdre el partit. Les figures mediàtiques del B, Rafinha (el germà de Thiago) i Gerard Deulofeu (el gironí de Riudarenes) no van brillar. Em van agradar més els dos centrals Sergi Gómez (ja l’havia vist a l’Eurpeu sub 19) i Armando. També un migcampista molt tècnic i amb arribada que és diu Espinosa i un tal Isaac Cuenca". Ho vaig publicar quan encara ningú sabia qui era Isaac Cuenca. Que quedi constància.


I per acabar explicaré la faula de la vaca (la podeu veure a la fotografia), l'ocellet i la guineu.

Hi havia una vegada una vaca al costat d'un riu i un ocellet que estava just sota la seva cua. La vaca va posar-se sobtadament a cagar i l'ocellet va empastifar-se tot de merda fins el punt que no podia volar. Donada aquesta situació, l'ocellet va començar a cridar: "pio, pio, pio". En aquell moment pasava una guineu per allà i ho va sentir. Va agafar l'ocellet el va portar al riu, el va rentar i una vegada ben net...s'el va cruspir.

"Moraleja" de la faula: Ni els que et tiren merda són els teus enemics ni els que te la treuen son els teus amics, però per sobre de tot si estas plé de merda no diguis ni "PIO".


Aquesta és la ex-parella de Carles Puyol. En una paraula i com diria en Robirosa: "APUSTUFLANT". Apa siau i fins demà.

domingo, 29 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIUMENGE 29 DE GENER DE 2012

UNA ACCIÓ DEL GUÍXOLS-PALAMOS. (FOTO: JOAN SERRA SOLÀ).

El Palamós perd el derbi al camp del Guíxols (1-0).

Un gol de penal de Marc Medina en el minut 73 de partit li ha donat la victòria al Guíxols davant el Palamós (1-0) en el derbi que han jugat al Josep Suñer i Arxer de Sant Feliu i amb el que ha començat la segona volta de Primera Catalana. El partit ha tingut poques ocasions de gol. Al descans el marcador era d’empat a zero. Un Palamós, amb moltes baixes, ha creat poc perill a la porteria d’un Guíxols que ha marcat de penal en el minut 28 de la segona part. El partit s’ha decidit per unes clares mans dins de l’àrea de Marc Vila. El golejador guixolenc Marc Medina ha transformat el penal i ha marcat l’únic gol del partit. Amb aquesta derrota, la primera amb Vílchez a la banqueta, el Palamós continua tercer a 4 punts del Mollet i a 5 del líder, Figueres.

CLARES MANS DE MARC VILA. (FOTO: TRIBUNA GANXONA).


Guíxols: Carlos, Chicho, Pedregosa, Pol, Poderoso (Cervera, 65’), Peque (David, 80’), Guille, Medina, Ferran, Pau (Moha, 88’) i Tena

Palamós: Bayona, Elies Martí, Chicho, Cano, Subi, Jordi Cabratosa, Narcis Barrera, Marc Vila, Sergi Romero, Almendros i Quintanilla (Revert, 46’).

Gols: 1-0 Marc Medina (73').

Àrbitre: Muñoz Baquero

Targetes grogues: Carlos, Poderoso i Guille del Guíxols i a Quintanilla, Sergi Romero i Marc Vila del Palamós.

Targetes vermelles: Marc Vila del Palamós per doble amonestació (87’) i a l’entrenador del Guíxols Ramón Monràs (79’).

Incidències: 200 espectadors. Presència de l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, del president del Palamós CF, Miquel Aguilar i de la Penya Sport.

CARLES ROCA EN EL CALONGE-FUNDACIÓ. (FOTO: UE CALONGE).

ELS MARCADORS DE LA JORNADA


TERCERA CATALANA

CALONGE 1 CAN GIBERT 1 (El Calonge porta 8 partits sense perdre)

LLORET B 2 FE PALAMÓS 2 (Hugo i Marc Armadams. Al descans 1-1)

QUARTA CATALANA.

EL CATALONIA HA DESCANSAT

FUTBOL DE BASE FE PALAMÓS

JUVENIL A 0 CAN GIBERT 1
JUVENIL B 2 BEGUR 2

BAIX TER 1 CADET A 5
ARO 2 CADET B 4

INFANTIL A 3 ANGLES 2
INFANTIL B 4 EMPORDANET 0
VIDRERENCA 0 INFANTIL C 10

ALEVÍ B 6 GIRONÉS 1
ALEVI C 3 CAMPRODON 3
ALEVI D 0 BEGUR 7

FUTBOL DE BASE GLOBAL PALAMÓS

CASSÀ 0 ALEVÍ A 12
BISBALENC 2 BENJAMÍ B 5

BÀSQUET PRIMERA CATALANA:

ONYAR 81 ALUPU PALAMÓS 68

sábado, 28 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DISSABTE 28 DE GENER DE 2012


Ràdio Palamós cumpleix avui 30 anys. Demà diumenge el programa "Futbol a Ràdio Palamós" commemora la data amb l'emissió d'un dinar-tertúlia amb els entrenadors de l'AE Guíxols Ramon Monràs i del Palamós CF Eduardo Vílchez. Els seus equips obriran la segona volta del campionat de Primera Catalana al "Josep Suñer i Arxer" de Sant Feliu de Guíxols. De dos quarts de quatre a les quatre de la tarda, en la mitja hora previa a l'inici del derbi, podreu escoltar el dinar-tertúlia que varem enregistrar aquesta setmana al Restaurant Vall.llobrega (107.5 F.M. o www.radiopalamos.cat).

Amb motiu de la celebració d'aquests 30 anys, i en el descans del Guíxols-Palamós, el programa "Futbol a Ràdio Palamós" emetra un reportatge sobre l'emissora com a pionera de les retransmissions esportives, amb les veus de Francesc Sánchez i Carcasses i Lluís Frou. A la fotografia podeu veure alguns dels professionals de la casa que han fet possible les retransmissions del Palamós CF al llarg d'aquests 30 anys com Josep Soldado (La Sexta), Mario Robert (Barcelona TV) o Jaume Mullor (Rac 1) entrevistant a Johan Cruyff al Nou Estadi Municipal.

viernes, 27 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIVENDRES 27 DE GENER DE 2012


Guíxols i Palamós fa tres jornades que han estrenat entrenador. En els ganxons, el bisbalenc Ramon Monràs i Eduardo Vílchez en els palamosins. L'arribada de Vílchez, a Palamós, que ha guanyat el tres partits que ha jugat als camps del San Lorenzo i el Lloret i a casa contra el Montcada, ha servit per revifar l'eufòria futbolística a la població i de pasada tornar a creure amb l'ascens i el retorn a Tercera. Monràs per la seva banda torna a tenir davant seu el repte d'assolir la permanència.

El nou tècnic del Palamós, va veure el Guíxols en directe en l'empat a casa contra el Vilassar i Ramon Monràs va ser dissabte a Lloret per veure guanyar el seu ex-equip (1-3). Aquesta setmana tots dos tècnics van coincidir a Vall.Llobrega en un dinar organitzat pel programa "Futbol a Ràdio Palamós" amb motiu del derbi que disputaran tots dos equips aquest diumenge a les quatre de la tarda al "Josep Sunyer i Arxé" de Sant Feliu de Guíxols.

Edu Vílchez parla del derbi amb prudència i sobretot amb molt respecte, tot i la gran diferència de punts i classificació entre tots dos equips (Mentre el Palamós és tercer a dos punts del primer, el Guíxols es setzè a un punt del cuer). Edu Vilchez diu que: "M'espero un partit incòmode perque en aquests tipus de derbis no importen les ratxes ni les classificacions".

Aquest dinar a Vall-Llobrega va servir per descubrir alguns aspectes personals del dos tècnics. Mentre Edu Vílchez no te cap dubte en afirmar que: "El Palamós és el club de la meva vida, tot i que el meu millor record futbolístic es haver debutat amb el primer equip del Real Madrid". Per la seva part Ramon Monràs confessa que, a banda del seu Guíxols li agraden: "El Palamós i el Figueres". De tota manera, Monràs recorda que: "el millor que m'ha passat fins ara ha estat l'ascens amb el Bisbalenc l'equip del meu poble, a la Regional Preferent per primer cop a la història". Monràs a qui li agaradaria tenir la calma de Del Bosque, el mètode de Guardiola i el caràcter de Benítez, explica que "El derbi es presenta complicat pel Guíxols però l'afrontem molt il·lusionats i crec que tindrem les nostres opcions. El Palamós és un bloc ben organitzat, fort i resolutiu a dalt. Nosaltres necessitem reaccionar per sortir dels últims llocs". Per la seva banda, Vílchez que és declara un seguidor de Cruyff, al que coneix personalment d'haver dinat en diverses ocasions amb ell a Torre Valentina, sentencia que: "Per mi jugar bé a futbol es innegociable. Normalment jugar bé et porta a guanyar. Ës la meva filosofia".

El repte de Monràs, que com Vílchez no vol donar pistes al rival de cara a diumenge, és la permanència justament el mateix que tenia l'any passat al Palamós. "Tant l'any passat a Palamós com en aquests moments a Sant Feliu crec en les possibilitats de salvació del meu equip. Em va fer molta il-lusió que em truquessin de Sant Feliu perque venia d'una situació una mica fotuda a nivell futbolístic".

Mentre Monràs confia en la salvació del Gúixols i diu que "la celebrarem com és mereix", Edu Vílchez diu que si l'equip acaba pujant a Tercera:"No faré cap bestiessa, ni prometro res que no entri dins la normalitat".

Pel que fà a les preferències de tots dos entrenadors aquestes son ben diferents. El plat preferit de Monràs són curiosament les gambes de Palamós, mentre el de Vílchez són les llenties. El sabadellenc del Palamós és declara un fan de Bruce Springsteen i de Frank Sinatra, mentre el bisbalenc diu que musicalment li agraden molt els de "El ultimo de la fila". Futbolisticament Monràs es declara un admirador de Maradona, mentre Vílchez assegura que" m'agradava molt Platini, però el meu crack preferit és Cruyff".


El locutor esportiu de La Sexta i Marca TV, Daniel Montesinos, de 36 anys, va morir ahir dijous a la tarda com a conseqüència dels traumatismes soferts hores abans en un accident de moto a la ciutat de Barcelona. Daniel Montesinos (Sabadell, 1975) era cap d'Esports de La Sexta a Catalunya des del 2006, treballava també a Marca TV i Gol Televisió. Dani Montesinos era el company de Josep Soldado a la secció d'esports de la Sexta a Barcelona. A l'imatge els podem veure junts als Estats Units amb motiu d'una gira amb el Barça.

Descansi en pau en Dani i molts anims a en Josep en aquests moments tant i tant durs.

miércoles, 25 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIMECRES 25 DE GENER DE 2012


Avui toca Copa i classic. Aquest matí el Twitter oficial del FC Barcelona ha publicat aquesta foto amb el text "El equipo llegando al Camp Nou para el último entreno antes del #classicFCB". Els dos primers que surten a la foto son dos ex-Palamós. El de davant és Doménech Torrent que va entrenar el Palamós la temporada 2003-2004 i el de darrera Pepe Costa que va jugar les temporades 1989-90 i la 1990-91.


M'agrada molt que un equip modest com el Mirandés s'hagi classificat per a les semifinals de la Copa del Rei eliminant l'Espanyol. Fins ara el Figueres era l'únic equip de Segona Divisió B que havia arribat a unes semifinals de Copa la temporada 2001-2002, amb Pere Gratacós en un equip en els que hi eren Serra, Arnau Sala, Caballero o Freixa entre d'altres.

El Mirandés havia estat a punt de deixar l'eliminatòria sentenciada en l'anada amb un 0-2 que l'Espanyol va remuntar en cinc minuts (3-2). Pablo Infante, l'heroi d'aquesta Copa, va igualar el gol de Rui Fonte i en el descompte un gol de cap de Caneda en rematar una falta penjada a l'olla va donar la classificació als castellans. Estaria bé una final Barça-Mirandés al Benabeu.

Per cert mireu la crónica de l'enviada especial del Mundo Deportivo a Miranda d'Ebro, Anna Cordovilla. Segons la fitxa técnica del partit el matx va finalitzar amb empat a un. El resultat ho diu ben clar i del gol de Caneda ni rastre a l'esmentada fitxa técnica del partit. Això succeix per que molt sovint els enviats especials avancem feina enviant a la redacció la fitxa técnica abans d'acabar el partit. Després amb el gol del Mirandés et veus obligat a refer tot el que havies escrit i des de la redacció tot son presses per tancar el diari el més aviat millor. Resultat final la fitxa técnica del partit equivocada. Que hi farem són les coses del directe.


Els entrenador de l'AE Guíxols Ramon Monràs i el del Palamós CF Eduardo Vílchez, van coincidir aquest dilluns en el transcurs d'un dinar celebrat al Restaurant Vall-Llobrega i organitzat pel programa "Futbol a Ràdio Palamós". Diumenge els seus equips obriran la segona volta del campionat de lliga de Primera Catalana jugant a partir de les quatre de la tarda un interessant derbi al "Josep Sunyer i Arxé". Entre plat i plat, un munt de divertides anècdotes. Vílchez i Monràs, que no es coneixien personalment, van veure els partits del rival aquest passat cap de setmana. Monràs va estar dissabte a Lloret de Mar i Vílchez va visitar diumenge el Municipal de Sant Feliu de Guíxols, un camp on va jugar el seu ultim partit amb la samarreta del Palamós CF en el primer any de Piterman al club. Aquest proper diumenge de dos quarts de quatre a les quatre de la tarda, en la mitja hora previa a l'inici del derbi, podreu escoltar la tertúlia futbolística que varem enregistrar al 107.5 FM o al web www.radiopalamos.cat. Una tertúlia molt divertida i entretinguda en la que varem parlar molt de futbol i poc del derbi. Ja tindrem temps de parler-ne durant tota la tarda del diumenge. Certament recomanable.


L'equip absolut masculí de l'Associació Atlètica Palamós va aconseguir la quarta posició al Campionat català de Cros Curt disputat aquest passat diumenge a Sabadell. D'aquesta manera l'Associació Atlètica Palamós s'ha classificat per disputar el Campionat d'Espanya de Cros Curt que se celebrarà el proper 19 de febrer a Castelló. El jove atleta palamosí Adel Mechaal va ser el principal artífex d'una classificació històrica en quedar sotscampió.

martes, 24 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIMARTS 24 DE GENER DE 2012


JORDI CONDOM MARXA A ENTRENAR A QATAR

Ha rebut una invitació de l'Acadèmia Aspire Futbol Dreams per realitzar un stage de tres setmanes.


Palamós.- Un grup de tècnics catalans esta realitzant des de fa anys a Doha, la capital de Qatar un projecte futbolístic dirigit per l'ex coordinador del futbol base del FC Barcelona Josep Colomer. Diversos entrenadors catalans i gent relacionada amb el món del futbol estan immersos en aquest projecte denominat "Aspire Futbol Dreams". Entre d'altres cal destacar a l'ex-tècnioc de l'Espanyol, Tintin Màrquez, a Felíx Sánchez, extecnic del futbol base del Barça o l'ex-jugador de l'Espanyol, el doctor Edu Mauri. Aquest grup de tecnics s'encarrega de seleccionar joves promeses del futbol africà i els reuneixen a l'acadèmia “Aspire Futbol Dreams” obicada a Doha la capital de Qatar amb l'objectiu de dur a terme la seva formació academica i futbolistica, a l'estil de la Masia del Barça.

L'últim a incorporar-se a aquest projecte ha estat el actal coordinador de la Fundació Esportiva Palamós i extecnic del primer equupo gualdiazul Jordi Condom qui ha rebut una invitacion de l'Acadèmia Aspire per entrenar durant tres setmanes a un equip de categoria infantil. Jordi Condom ha explicat que: "la proposta per marxar uns dies a entrenar a Qatar, em va arribar de Josep Colomer amb qui vaig coincidir en el futbol base del Barça fa uns anys". El mític ex-capità i ex-entrenador del Palamós CF reconeix que: "segur que serà una experiència molt enriquidora, ja que es tracta d'entrenar a futbolistes prèviament seleccionats de diversos països africans, que segur que tenen molta qualitat i algun d'ells segur que pot arribar a convertir-se en professional".

Jordi Condom ha viatjat aquest cap de setmana a Doha i aquest dillunsva iniciar la seva activitat professional a la capital de Qatar. Diversos dels equips de l'acadèmia Aspire Futbol Dreams participaran en la propera edició del Mic 2012 que és farà a la Costa Brava aquesta propera Setmana Santa. Condom diu que: "m'han parlat meravelles d'aquest pais i de la seva capital Doha. És un pais petit però amb molts recursos economicos i un gran nivell de vida, gràcies al petroli i a la pesca. El pitjor és el clima amb molta calor durant el dia i un impressionant descens de la temperatura durant la nit". Doha amb una població de 400.000 habitants és la ciutat més poblada del país, ja que més del 80 % de la població de Qatar hi viu.

L'actual coordinador del futbol base de la Fundació Esportiva Palamós diu que: "si m'arribés una bona oferta no descarto marxar amb la família i entrenar uns anys a Qatar. És una opció, tot i que que de moment només estaré uns dias".

lunes, 23 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DILLUNS 23 DE GENER DE 2012

Alana Blanchard, la surfer más sexy del mundo, se ha convertido en todo un icono para los americanos (DIARIO GOL.COM). Ben poques vegades una noticia s'ajusta tant a la realitat. Jutgeu vosaltres mateixos.

domingo, 22 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIUMENGE 22 DE GENER DE 2012


De tota manera i per celebrar la victòria del Palamós ahir al camp del Lloret, la tercera consecutiva amb Eduardo Vílchez com a tècnic, la primera vegada que el Palamós marca tres gols en camp contrari aquesta temporada, el primer "hat-trick" del crack Javi Revert i sobretot per la dinàmica positiva que per fi sembla haver agafat el club i l'equip (senyal que s'estan fent les coses bé com va dir dissabte el presi) estic disposat a fer un esforç i penjar en el blog dos fotos del directiu Josep Cama Subirana que m'han agradat molt de l'extens repertori que va posar ahir a la nit a Facebook. La primera es per encertar qui s'amaga al costat del president Miquel Aguilar i la segona per encertar qui es el "putu" amo del gol a Primera Catalana.

FOTO 1


FOTO 2


Les respostes correctes son:

TONI HERAS (VICEPRESIDENT "SECRET") I JAVI REVERT (DAVANTER QUE ELS FOT DE TRES EN TRES). Com que les respostes eren tant fàcils, i amb la crisi que hi ha, he decidit no donar cap premi.

ENHORABONA ALS GUANYADORS I FINS DEMÀ ESTIMATS LECTORS.

sábado, 21 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DISSABTE 21 DE GENER DE 2012


El Palamós CF guanya a Lloret amb tres gols de Javi Revert (1-3) i suma la tercera victòria consecutiva.


Tres gols de Javi Revert a la segona part li ha permés al Palamós CF sumar tres punts molt importants al camp del Lloret (1-3) i continuar lluitant pels primers llocs de la categoria. Un potent xut de falta del local Riba ha avançat el Lloret en el minut 37 de partit, després d’una primera part sense ocasions de gol. El marcador al descans era d’una minima victòria per l’equip d’Edu Urdiales (1-0). En el 53 una assistència de Marc Vila li ha servit al golejador palamosí Javi Revert per marcar el gol de l’empat. A deu minuts del final i en un corner llençat per Marc Vila ha marcat el segon gol Javi Revert. Dos minuts mes tard i desprès d’una nova assistència de Marc Vila, la defensa local li ha fet un clar penal a Javi Revert que ha transformat ell mateix aconseguint un espectacular hat-trick i sumant 14 gols aquesta lliga.

FITXA TÉCNICA

Lloret: Prados, Valls, Manel, Marc, Txema, Àngel, Riki (Cuerva, 72’), Cuenca (Padern, 36’), Pecci (Pucho, 69’), Riba i Cristian.

Palamós: Bayona, Elies Martí, Chicho, Cano, Subi, Jordi Cabratosa (Xavi Giró, 80’), Narcis Barrera, Marc Vila, Ritxi Mercader (Oscar Almendros 64’), Quintanilla (Aitor Pajares, 88’) i Javi Revert (Berni, 90’).

Gols: 1-0 Riba (37'). 1-1 Javi Revert (53'). 1-2 Javi Revert (80'). 1-3 Javi Revert (85').

Àrbitre: Caballero León

Targetes grogues: El Alami, Cuerva, Riba, Soler i Bertran del Lloret i Cabratosa, Ritxi, i Almendros.Riba del Palamós.

Targetes vermelles: Cap

Espectadors: 250. Presència del president del Palamós, Miquel Aguilar, del regidor d’esports de Palamós, Joan Curto i de l’entrenador del Guíxols, Ramón Monràs.

viernes, 20 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIVENDRES 20 DE GENER DE 2012


Demà dissabte programa número 17 de la temporada 2011-2012 de "Futbol a Ràdio Palamós". comencem a dos quarts de quatre de la tarda amb les nostres seccions habituals. Històries del Degà amb Guilem cantorné. El test dedicat a Quintanilla. En la mitja hora inicial farem un reportage del jugador Facebook. Us oferirem les transmissions en directe dels partits Lloret - Palamós de Primera Catalana amb Ramón Ribas i Laura Avilés i el Calonge-FE Palamós de Tercera Catalana amb Oscar Fraile. Al descans escoltareu una entrevista amb Jordi Condom que marxa a entrenar a Qatar. Futbol a Ràdio Palamós amb la realització técnica de Marc Sureda.


Oscar Almendros Burruecos s’ha convertit en un reforç del Palamós CF gràcies a la campanya del “Jugador Facebook”. Curiosament Almendros, que agraeix la curiosa iniciativa del club que li ha permés fitxar pel Palamós, reconeix que: “no tinc compte de Facebook. Fins ara feia servir el de la meva dona, però ara penso obrir-ne una”.


Oscar Almendros ha jugat amb el Palamós, l'UE Figueres, la Fundació Esportiva Figueres, el Cassà, el Llagostera i el Vic. El jugador ha viscut fins a tres ascensos de Primera Catalana a Tercera Divisió, un fet del que pocs jugadors poden presumir. Almedros explica que: “La veritat es que soc un especialista en ascensos. He pujat a tercera amb el Cassà, amb el Llagostera i fa un any i mig amb el Vic i ara espero contribuir a assolir el meu quart ascens al Palamós”.

jueves, 19 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIJOUS 19 DE GENER DE 2012


El Palamós ha fet oficial el fitxatge d’Óscar Almendros, que ja havia format part de la plantilla palamosina la temporada 2003-2004 a Segona Divisió B, a les ordres de Domènec Torrent. Almendros té 27 anys i pot jugar de migcampista ofensiu o davanter. Óscar Almendros Burruecos va neixer a Arbucies el 07/07/1984. Medeix 1,66 i pesa 59 kilos. En la seva anterior etapa en el Palamós va arribar procedent del Blanes, en una aposta personal del secretari tècnic del Palamós, Pep Mercader. Almendros no va jugar gaire aquella temporada 2003-2004 a Segona B en un equip que va acabar baixant a Tercera Divisió en una temporada marcada pels problemes econòmics de l'entitat. Óscar Almendros va jugar posteriorment amb l'UE Figueres, el Cassà, el Llagostera i actualment formava part de la plantilla del Vic de Tercera, amb el que cumplia la seva segona temporada al club d'Osona on va arribar la campanya 2010-2011 a Primera Catalana i va assolir l'ascens a Tercera divisió. Almendros va coincidir a la plantilla del Llagostera amb jugadors de l'actual plantilla palamosina com Giró, Guitart o Revert. El fixatge d'Almendros s'enmarca dins la campanya del jugador Facebook. El Palamós CF te previst presentar Oscar Almendros avui dijous a dos quarts de vuit del vespre a la sala de premsa del Nou Estadi Municipal.

Recordem que el club va obrir a principis de novembre de 2011 una pàgina sota el lema 'Entra en joc, campanya pel jugador Facebook" en la qual convidaven a tots els seus afeccionats a fer una donació mínima d'un euro en el compte del club per pagar la nova incorporació de l'equip. Després de dos mesos de Campanya, la recaptació ha estat de poc més de 1500 euros, però la repercussió mediàtica ha estat extraordinària amb presència en molts mitjans nacionals de premsa, ràdio i televisió.

Oscar Almendros lluirà el número 12 i el dia del seu debut a casa tots aquells que hagin aportat algun euro pel fitxatge tindran l'entrada gratis. Almendros ja podria disposar d'uns minuts en el derbi gironí de dissabte al camp del Lloret.

Foto: Diari de Girona.

LES MEVES PORTADES PREFERIDES D'AVUI

domingo, 15 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIUMENGE 15 DE GENER DE 2012

(FOTO: SERGI CORTÉS).

El Palamós derrota el Montcada i segueix tercer (3- 0)

El Palamós ha guanyat amb comoditat el Montcada (3-0) en el Nou Municipal en un partit en el que ha destacat Marc Vila. El migcampista del Palamós ha donat l’assistència a Revert en el minut 3 per fer el primer gol. Al descans s’ha arribat amb 1-0, un marcador curt per les moltes oportunitats del Palamós. Dos gols de Marc Vila en el primer quart d’hora del segon temps han deixat el partit sentenciat davant un Montcada que no ha oposat resistència. El Palamós continua tercer amb 31 punts a un del segon, el Mollet i a quatre del líder, el Figueres. L’equip de Vílchez tancarà la primera volta el proper dissabte al camp del Lloret.

(FOTO: SERGI CORTÉS).


Palamós: Bayona, Barrera (Berni, 89’), Cano, Chicho, Subi, Sergi Romero, Joël Múrcia (Cabratosa, 70’) Marc Vila, Ritxi Mercader, Quintanilla (Elies Martí, 55’) i Javi Revert (Aitor Pajarés, 88’).

Montcada: Plancheria, Sergio (Emmanuel, 53’) Jordi Mir, Pacheco, Jose Maria, Marcos, Norbert (Sanchís, 66), Àlex (kike Amador, 53’), Àngel (Edu, 75’), Marcel i Nacarino (Albert, 53’).

Gols: 1-0 Javi Revert (3'). 2-0 Marc Vila (47'). 3-0 Marc Vila (57').

Incidències: 300 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci en memòria del soci del Palamós CF, Francesc Ribot.

Àrbitre: Jordi Jose Barrera.

Targetes grogues: Sergi Romero i Javi Revert del Palamós i a Sergio, Nacarino i Pacheco del Montcada.

Targetes vermelles: Cap

MARCADORS CAP DE SETMANA 14 I 15 DE GENER DE 2012

TERCERA CATALANA

FE PALAMÓS 2 CA LA GUIDÓ 2
Proper cap de setmana DERBI Calonge - FE Palamós.

PALS 1 CALONGE 3
Tercera victòria consecutiva i sisena setmana sense perdre del Calonge

QUARTA CATALANA

CATALONIA 1 FOGARS DE LA SELVA 7 (100 gols encaixats)

FUTBOL DE BASE FE PALAMÓS



BANYOLES 5 JUVENIL A 5

CADET A 3 BASE ROSES 1

CADET B 0 CASSÀ 5

OLOT 3 INFANTIL A 2

GARROTXA 0 ALEVÍ A 2

INFANTIL C 2 CALDES 2

RACING BLANENC 6 ALEVÍ D 3

FUTBOL DE BASE GLOBAL PALAMÓS

CALONGE 1 JUVENIL 2

ALEVI 14 GEIEG 3

BENJAMÍ A 8 BISBALENC 1

BENJAMÍ B 3 EF SANT FELIU 2


BÀSQUET PRIMERA CATALANA:



ALUPU PALAMÓS 94 LLEFIÀ 84

BÀSQUET BASE CE PALAMÓS:

SÈNIOR B 69 FARNERS 64

JÚNIOR B 38 ARBUCIES 72

JOVENTUT CELRÀ 31 – CADET MASCULÍ 30

jueves, 12 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIJOUS 12 DE GENER DE 2012


JAUME DURAN POT DIR ADEU A LA TEMPORADA

El davanter banyolí del Palamós CF Jaume Duran podria tenir afectat el lligament posterior del genoll dret segons les proves que li han fet aquesta setmana. El jugador va patir dimecres de la setmana pasada una forta topada amb el seu company Marc Vila i en un primer moment li van diagnosticar una forta inflamació al genoll. El jugador ha estat sotmés a diverses proves i ha estat visitat pel doctor del club, Ramon Valls i pel traumatoleg Josep Centenera. A falta d'acabar de valorar els resultats de l'artroscòpia exploratoria que li faran en les properes hores, el jugador podria tenir afectat el lligament posterior del genoll dret i de confirmar-se diria adeu a l'actual temporada. Jaume Duran ja va ser operat ara fa un any d'un trencament dels lligaments creuats del mateix genoll.

La possible baixa de Jaume Duran, que ja no va jugar aquest passat diumenge al camp del San Lorenzo de Terrassa, pot fer replantejar la posició del reforç que ja fa dies que estan buscant els sereveis tècnics del club.

El migcampista David Cornellà es recupera satisfactoriament d'unes molesties al taló d'aqueiles, mentre que Pau Gusó, que va ser operat dels lligaments del genoll aquest estiu, ja s'entrena amb el grup a les ordres d'Eduardo Vílchez.




EL CLUB VALORA MOLT POSITIVAMENT LA QUINA.

El Palamós Club de Futbol es mostra molt satisfet amb el resultat de la quina que ha organitzat, en tres sessions diferents, durant aquestes passades festes de Nadal. El club no ha volgut fer oficial cap xifra de recaptació però assegura que s’han complert les previsions del pressupost d’aquesta temporada, que contemplava uns ingressos de 12 mil euros a través de la quina popular. El Palamós va celebrar la seva quina nadalenca els dies de Nadal, Any Nou i Reis. En tots tres casos la rifa es va fer a la Nau dels 50 metres i amb una gran participació de públic. Es calcula que unes 5000 persones han estat a la quina del Palamós entre les tres jornades.

miércoles, 11 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIMECRES 11 DE GENER DE 2012


L'entrenador Eduardo Vilchez ha començat 2012 debutant amb una victòria a la banqueta del Palamos CF i ja treballa per aconseguir un equip que sigui capaç de guanyar partits i assolir l'objectiu de l'ascens a Tercera Divisió. Aquest passat diumenge a Terrassa, al camp del San Lorenzo, m'expliquen que es va veure un equip amb ganes de guanyar jugant la pilota. El mateix Vílchez ho va dir diumenge després del partit al meu companys Ramon Ribas que cal guanyar jugant bé a futbol. Ell es dels que creu en el sil.logisme aquell que treu com a conclusió: "Si jugo bé gairebé sempre guanyo". Collonut Eduardo.


L'ex-entrenador del Palamós, Bertu Fernández, continuarà la seva carrera professional a Ucraïna. Fernández passarà a integrar-se al futbol base del FC Dnipro en un equip de treball encapçalat pel també gironí Jordi Gratacós. El Dnipro juga a la primera divisió d'Ucraïna i aquesta temporada ha jugat la prèvia de l'Europa League sense sort, ja que van caure eliminats pel Fulham. L'extècnic del Cassà i el Girona juvenil marxa avui cap a Dnipropetrovsk. Que tingui sort i que no pasi gaire fred. (Foto: Sergi Cortés).

CATALONIA FC ACONSEGUEIX EL SEU PRIMER PUNT

El Catalonia FC, cuer amb 0 punts del grup 29 de Quarta Catalana, va aconseguir aquest cap de setmana passat el primer punt de la seva curta història després d'empatar a tres gols al camp de l'Aro B. Aquest equip de Sant Antoni de Calonge, fundat fa uns mesos, no habia sumat ni un sol punt en les 14 primeres jornades i habia encaixat 90 gols.

ÈXIT DE LA QUINA DEL PALAMOS CF

El Palamós ha celebrat amb un gran èxit de participació una nova edició de la tradicional Quina nadalenca. El degà del futbol català va omplir cada dia el local on es va celebrar amb capacitat per a un miler de persones. Es calcula que per la Quina del Palamós han passat més de 5000 persones en els tres dias que es va celebrar (el 25 de desembre i l'1 i el 6 de gener). Malgrat la crisi el Palamós segur que aconseguirà i probablement sperara els 12.000 euros que habia pressupostat d'ingressos per la Quina nadalenca.


Aquest es text del reportatge que ahir vam treure al suplement de futbol català del diari Sport.

PALAMÓS I SANT ANDREU: ELS REIS DE LES XARXES SOCIALS

Els de la Costa Brava compten amb més de 5000 amics en Facebook i els barcelonins tenen més d'un miler de seguidors a Twitter.

El seguiment mundial dels clubs de futbol a les xarxes socials està dominat pel Barça que entre Facebook i Twitter sumeixi més de 25 milions de seguidors, 2’3 milions més que el Reial Madrid, que es troba en la segona posició. El Manchester United, ocupa el tercer lloc perquè curiosament no té Twitter però compta amb gairebé 20 milions de seguidors en Facebook. S'estima que Twitter té més de 200 milions d'usuaris, generant 65 milions de tweets al dia, mentre que Facebook aconsegueix els 600 milions d'usuaris i traduccions a 70 idiomes.

Els clubs catalans de futbol no han estat aliens al fenomen de la xarxes socials. Fa uns anys eren els propis seguidors els qui creaven els comptes de Facebook o Twitter i ells mateixos s'encarregaven de penjar fotografies i informacions relacionades amb el seu club, però a poc a poc van ser els propis clubs els qui van crear les seves pàgines i comptes oficials. Els reis de la xarxes socials en el futbol català no professional (a partir de Segona B) són en aquests moments el Palamós CF en Facebook, amb més de 5000 seguidors i el Sant Andreu en Twitter amb més d'un miler (1323). Tots dos mantenen una gran activitat a les xarxes socials i en tot el futbol català només es veuen superats per clubs de la LFP com Barça, Espanyol, Sabadell, Girona o Nàstic. El Sant Andreu al marge de ser un club molt actiu en Twiiter, té en la seva plantilla a jugadors amb un gran nombre de seguidors en Twitter. Són els casos de Quim Araujo (330) o de David Llobet (229). El cas és que més de la meitat de la plantilla del Sant Andreu són usuaris habituals de Twitter. En Tercera Divisió destaca la Muntanyesa amb 1925 amics en Facebook encara que té el seu compte inactiu des de fa mesos. El Gavà amb 1557 amics i el Balaguer amb 1106 són els mes actius.

Històrics clubs catalans tenen poca presència en Twiter i Facebook, mentre que molts uns altres ho tenen inactiu o ni tan sols ho han arribat a crear. El president de l’Hospitalet Miquel García (@MiguelGardelVa) compta amb gairebé 2000 seguidors, molts més que el Twtter oficial del seu propi club que té 433. La Grama compta amb un Twitter no oficial que es diu “gentdelagrama”. Un altre cas curiós és el del Llagostera que en el seu Twitter oficial compta amb 173 seguidors, però la seva presidenta, Isabel Tarragó (@ISABELTARRAGO) cada jornada comenta els partits del seu equip al seu que compta amb mes d'un centenar de seguidors. En Primera Catalana la presència de Twitter és molt baixa. Per la seva activitat destaquen el Palamós (474) i el Cerdanyola (315). Un altre cas curiós és el del Prat que va tenir un compte de Twitter en la qual mai arribo a penjar cap Tweet. La Federació Catalana de Futbol (FCF) té un Twitter amb una mica més de 2500 seguidors. El seu president Andreu Subies va crear un Twitter personal i molt actiu durant la campanya electoral. El dia que va ser triat president, a la fi de març de 2011, va penjar el seu últim Tweet i no ha tornat a escriure cap.

Pel que es refereix a futbolistes catalans, molts són els que mantenen una intensa activitat en Twitter. Entre uns altres cal destacar al davanter del Terrassa Xavi Molist (@XaviMolist) que compta amb 8520 seguidors. El veterà futbolista ha militat fins a en onze clubs diferents: Manlleu, FC Barcelona, Neuchatel, Logroñes, Sabadell, Badajoz, Nastic de Tarragona, Castelló, Cartagena, Badalona i actualment en el Terrassa d'aquí la gran quantitat de seguidors que té a la xarxa. En el seguiment del futbol català destaca Futbol Catalunya (@FutbolCatalunya) amb 2604 seguidors en Twitter mentre que el programa de Radi Marca Barcelona presentat per Ricard Vicente (@CatalunyaFut) té 210 seguidors.

FACEBOOK I TWITTER SERVEIXEN PER A TOT

Facebook i twitter serveixen para gairebé tot. Des de fitxar a un jugador, recolzar a un club en dificultats o donar savis consells després d'anys en les banquetes. Més enllà de contribuir a donar-se a conèixer i interactuar amb els afeccionats Facebook també pot servir per decidir sobre futurs fitxatges. Aquesta és la pionera iniciativa que a principis de novembre va engegar en Facebook el Palamós Cf. El degà del futbol català ha tornat a ser el primer a les xarxes socials.

El club va obrir el passat 8 de novembre de 2011 una pàgina sota el lema 'Entra en joc, campanya pel jugador Facebook" en la qual convidaven a tots els seus afeccionats a fer una donació mínima d'un euro en el compte del club per pagar la nova incorporació de l'equip. Després de dos mesos de Campaña, la recaptació ha ascendit a poc més de 1500 euros, però la repercussió mediàtica va ser extraordinària amb presència en gairebé tots els mitjans nacionals de premsa, ràdio i televisió. El fitxatge del 'jugador Facebook' ho decidirà en els propers dies el nou tècnic de l'equip Eduardo Vílchez. El jugador lluirà el número 12 i el dia del seu debut a casa tots aquells que hagin donado algun euro per al fitxatge tindran l'entrada gratis.

La Pobla de Mafumet al maig de 2011 va crear un pàgina sota el lema “El C.F Pobla de Mafumet demana justícia. Suma't”. Des d'aquesta pàgina es va voler recolzar al club tarragonense que a causa d'una suposada alineació indeguda va ser eliminat del play off d'ascens a 2a B. La pàgina va superar els 700 seguidors i en un sol dia es van inscriure més de 300. Actualment la pàgina es troba inactiva.

El Twitter del tècnic Jaume Creixell compta amb més de 2000 seguidors (2294). El mediàtic entrenador català ha escrit en el seu perfil de Twitter: “M'he assegut a totes els banquets de Catalunya, llaura foto crits a la ràdio, al Fora de Joc. I si no tinc raó, me la tallo i em faig monja!! Entesos de papers?” La seva adreça és @CreixellONAFM.

domingo, 8 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIUMENGE 8 DE GENER DE 2012


El Palamós guanya al camp del San Lorenzo (0-1)


El Palamós ha guanyat al camp del San Lorenzo de Terrassa (0-1), gràcies a un gol del defensa Narcís Barrera en el debut d’Eduardo Vílchez a la banqueta palamosina. El primer temps ha acabat amb empat a zero i amb molt poques ocasions de gol per part de tots dos equips. En el segon temps, Quintanilla i Guitart han disposat de les millors ocasions, just abans que Barrera hagi rematat a gol un corner servit per Joél Múrcia. El Palamós és ara tercer amb 28 punts a 4 del Figueres i el Mollet que son els primers classificats. Els palamosins jugaran el proper diumenge dia 15, el darrer partit de la primera volta a casa amb el Montcada.

Fitxa Tècnica:

San Lorenzo: Jihad, Gabi, Xavi, Cuadras, Carlos Sánchez (Figelio, 68’), Miguel, Juan Jesus, Alex, Imanol, Peque (Dani Corral, 59’) i Toni.

Palamós: Bayona, Barrera (Cabratosa, 83’), Chicho, Cano, Subi, Joël Múrcia, Cornellà (Sergi Romero, 75’), Ritxi Mercader (Quintanilla, 71’), Marc Vila (Elies Martí, 83’), Guitart i Javi Revert .

Gols: 0-1 Barrera (79').

Àrbitre: Pérez Setó (Lleida).

Targetes grogues: Cuadras del San Lorenzo i del Palamós.

Targetes vermelles: Imanol amb targeta vermella directa (80’).

Espectadors. 100. Presència del president del Palamós CF, Miquel Aguilar.

sábado, 7 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DISSABTE 7 DE GENER DE 2012

ENTREVISTA A RAMON MONRÀS PUBLICADA A TRIBUNA GANXONA.CAT




FUTBOL, 1a CATALANA Ramon Monràs: "Hi ha temps per la reacció"

RAMON MONRÀS Teixidor és el nou entrenador del Guíxols, després de la no continuïtat d’Àngel Camafreita al front de la nau blaugrana. El tècnic bisbalenc repassa la seva filosofia futbolísti ca i opina sobre les sensacions que li ofereix el seu nou equipi abans del partit de demà contra l’Avià, al Josep Sunyer (16h). Monràs va desenvolupar la seva carrera futbolística al Bisbalenc, on també va començar com a entrenador de base abans de fer-se càrrec del primer equip. Posteriorment ha passat per múltiples banquetes com a segon entrenador (Premià, juvenil del Girona i Manlleu, sempre amb Francesc Cargol) i també com a primer a Manlleu i Palamós. Ara, a Sant Feliu, tindrà el suport, com a segon preparador, d’Albert Molas, un tècnic de Sant Hilari Sacalm que, tot i no haver-hi treballat mai, té tota la seva confiança degut a l’amistat conreada quan es van treure el títol d’entrenador junts.

Agafes un equip amb una situació delicada. Com afrontes aquest repte?

Sempre que agafes un equip que està en descens i vol salvar la categoria cal tenir serenitat i molta il•lusió. He vist l’equip predisposat a treballar i a tirar endavant per sortir d’aquesta situació, i això em fa ser opimista, tot i que no serà fàcil. No sé com ens en sortirem d’aquest mes de gener en què tenim 4 partits complicats, però tot i saber que l’inici serà difícil, coneguent l’equip sóc realista i optimista alhora.

Què et va fer decidir a venir cap a Sant Feliu?

Quan algú rep una oferta d’un equip com el Guíxols, que, malgrat tenir alts i baixos, és un equip que sempre està en categories importants com la Primera Catalana i té, a nivell comarcal, una història; i després d’haver repassat la trajectòria, els jugadors que té i haver-me documentat una mica, em va semblar un repte possible i, com que volia agafar un equip, vaig venir cap aquí.

Hi ha alguna condició especial que t’hagi fet acceptar, com ara alguna clàusula de renovació automàtica en cas de salvar l’equip?

De moment no hi ha res decidit en aquest aspecte, però sempre que agafes un equip que es vol mantenir i ho aconsegueixes, hi ha aquesta possibilitat. Però cal anar poc a poc, primer mantenir-nos i després ja en parlarem.

Després d’uns quants entrenaments, com has vist l’equip?

Hi ha una base de jugadors competitius per la categoria i una sèrie de joves que han d’agafar experiència . Amb aquesta mescla, es pot fer un equip sòlid per tirar partits endavant i que torni la tranquil•litat.
Quins creus que són els punts forts i els punts dèbils de l’equip.
Aquest equip té diversos factors positius, com ara gent amb experiència en defensa i gent jove amb moltes ganes i qualitat, sobretot de mig camp endavant. D’altra banda, quan arriba un entrenador nou, es crea un nou aire, un nou discurs, i això crea il•lusió que es pot palpar a l’ambient, i aquest seria un altre punt fort. De punts febles, potser tenim una plantilla massa curta en algunes posicions concretes, i també em preocupa que hi hagi certa angoixa o manca de serenitat a l’equip per la necessitat de resultats immediats. Si aconseguim solventar aquesta ansietat, queden vint partits i hi ha temps suficient per la reacció.

Has pensat en reforçar l’equip, sobretot en defensa, que és on a priori l’equip va més coix?

La resposta correcta és que “tenim pensat intentar fer alguna incorporació”, però no és fàcil perquè volem gent competitiva, i això té un preu. Si agafem algú, l’hem d’encertar, fet que significa que ens ho hem de pensar molt bé, conèixer a fons la plantilla, mirar a quina posició hi ha manca algú i, després, buscar jugadors de característiques personals, futbolístiques i econòmiques adequades per omplir el buit. No ens precipitarem.

Vas estar a Vilatenim en la darrera derrota del Guíxols (3-0). Quines sensacions te’n vas endur?

Jo ja m’havia fet la idea, abans de veure el partit, que havia estat una setmana complicada pel Guíxols, ja que no tenien entrenador i anaven al camp d’un líder que està en el millor moment de la temporada. Per tant, a priori, semblava que seria un partit de superioritat clara del Figueres. Però un cop allà, l’equip va respondre bé, tot i començar amb un penal i un gol d’inici en contra i, tot i semblar tocat, l’equip va respondre molt bé durant 70 minuts i només un error els va fer encaixar el segon gol. A partir d’aquí, el cansament i les poques possibilitats de puntuar van acabar de trencar el partit a favor del Figueres. Però vaig veure moltes coses positives.

Com solen jugar els equips d’en Monràs?

Com tots els entrenadors, i qui digui el contrari diu mentides, en Monràs depèn dels jugadors que té i de la categoria que tenen. Si tens un equip fet per estar a la part alta, pots atacar més. Jo no et puc dir la tàctica que faré servir, però la cosa està entre un 4-2-3-1 o un 4-3-3. Independentment de si juguem amb pivots o amb interiors, intentarem que sigui un equip compacte, sòlid, fiable, que crei perill en jugades de velocitat o explosives i sobretot que sigui fort defensivament.

Importa més el resultat que el joc, en aquestes circumstàncies?

No sé que passarà, però ara mateix importaria més tirar els partits endavant, agafar punts, tenir confiança i després intentar jugar millor. Però és clar, això és molta literatura… voler guanyar sense jugar bé és difícil. Més que jugar bé, cal ser fort defensivament i aprofitar les virtuts dels jugadors d’atac. Evidentment, no som el Barça i no tindrem el 80% de possessió, l’objectiu és treure el suc de la plantilla per guanyar. Si som més bons a l’espai, jugarem més a l’espai que en atac estàtic, això està clar.

Com s’afronta el partit de demà?

De moment, amb una il•lusió màxima i unes ganes boges de començar bé, tant per part de tècnics com de jugadors. Tenim coneixement del rival gràcies a algun vídeo que hem vist de partits jugats. A veure si és possible sumar els tres punts.

Tens algun remei perquè la gent vingui al camp? Tu que has estat a d’altres clubs potser en coneixes algun…

Si les televisions desconnectessin i deixessin de donar partits el cap de setmana i d’afusellar el futbol modest, potser seria més fàcil. La gent sol anar a veure l’equip que sent com a propi, sobretot si guanya, i sol valorar més les categories que els resultats. La gent hauria de saber que la Primera Catalana és una categoria complicada, en què hi ha sis equips gironins i que capta l’interès de la demarcació perquè a Tercera només hi ha l’Olot. Que el Guíxols competeixi amb cara i ulls a Primera Catalana hauria de ser un orgull pels ganxons. El problema de la poca gent al camp, tot i que l’hivern tampoc hi ajuda, és força general ja que l’oferta d’oci és molt àmplia. Jo animo a què qui senti el Guíxols com a propi, s’acosti a donar-nos suport.

COMENTARI.
En Ramon Monràs en la seva curta estada al Palamós CF va demostrar ser un bon tio i sobretot un senyor amb majuscules. Va ser destituit pels mals resultats de l'equip i ho va acceptar amb esportivitat. Malauradament altres ho han pait pitjor. Que hi farem. Sempre dic que això del futbol t'ha de servir per fer amics i no crear-te enemics. Es una simple teoria que em va ensenyar el mestre Waldo Ramos. Quina gran raó tenia. GRAN WALDO !!!

miércoles, 4 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIMECRES 4 DE GENER DE 2012


FOTO: www.dallonses.net

Per començar bon any 2012 a tothom. En cas de cumplir-se la profècia agrairia que m'ho fessin saber amb 15 dies d'anticipació. Bàsicament per fer unes "festetes" abans que acabi tot.

En segon lloc una important recomanació. El llibre que he llegit aquestes festes. BONISSIM. Apunteu es tracta de: "Les causes perdudes" del periodista gironí Xevi Sala.

El text de contraportada diu el següent: El mestre protagonista d’aquesta història està convençut que ha tocat fons. Expulsat d’un col·legi de Barcelona per un suposat abús sexual a una alumna, és traslladat a l’escola del barri gitano de Girona. En procés de separació i amb una filla de deu anys que no està autoritzat a veure, no té una altra opció que instal·lar-se en un tronat bloc de pisos d’aquest suburbi gironí, un edifici que l’Ajuntament ha previst enderrocar. En aquest bloc tan sols hi viu una dona vídua amb el seu sogre paralític i la seva néta òrfena, la Kesali, una nena gitana de dotze anys, un dels seus nous alumnes.

Després d’una batuda policial antidroga duta a terme de matinada al barri, la Kesali desapareix i la policia troba el pintallavis de la nena al pis del mestre. Com a principal sospitós, ell pateix de ple el seu estigma, però opta per enfrontar-s’hi.

Finalista del Premi Prudenci Bertrana amb aquesta obra, el periodista Xevi Sala debuta en la novel·la amb una poderosa història situada al “pati del darrere” de Girona, el personatge principal de la qual esdevé un antiheroi amb una perillosa atracció per les causes perdudes.


Us acabaré dient que Les causes perdudes es el llibre més venut a la Llibreria 22 de Girona a principis de juny de 2011. L'obra va ser publicada el 24 de març de 2011. El llibre em resulta especialment emotiu per les moltes referències que l'autor fa a l'advocat gironí Tia Salellas, un personatge real que qui no l'hagi conegut pot semblar completament de ficció com el protagonista en Torres, el sergent Canals, el Bar Arjona o Caballito de Mar. Només havia parlat breument amb en Tià Salellas en algunes ocasions però era un dels "classics" convidats a la majoria de tertúlies i events de RNE-GIRONA per l'amistat que tenien amb ell en Miquel Diumé (E.P.D), en Joan Albert Argerich i la Maria Terradas. En els 12 anys que vaig treballar a l'emissora ja podeu pensar la de vegades i vegades que l'havia vist. En tià Salellas era exactament com el retrata l'autor. De fet juraria que el títol de l'obra es en honor seu.

El llibre em va enganxar des de el primer moment. Pel meu gust es tracta d'una obra sensacional, realista, impactant i sobretot molt entretinguda. M'agrada molt que joves autors gironins com Xevi Sala o Josep Pastells, per qui sento una gran admiració desprès d'haver llegit obres com Vida i miracles d'Odell Kraus o Witxi, facin productes de tanta qualitat. Tant en els llibres, com en el cinema o el menjar o en d'altres coses del plaer, només m'interessa alló que m'agrada. Es obvi, però algun lletraferit llepafils segur que hi pot trobar algun però, repeteixo que és un OBRA MESTRA de ficció en català. I PUNT (trobeu la doble intenció d'aquest final de text?)