miércoles, 6 de agosto de 2008

ESMORZAR A LES BARRAQUES DE S'ALGUER


Aquest matí he anat a la presentació de la Mostra de l'Havanera Catalana. Ha estat un esmorzar, a base d'embotit amb pà amb tomàquet i una copeta de ví. La presentació ha comptat amb la presència de l'Alcaldessa, Teresa Ferrés i amb el regidor, Antoni Bachiller. Ha estat un acte molt engrescador per començar el dia amb un bon esmorzar i acabar escoltant una representació de tres dels quatre grups participants (no hi havien els pirates, tot i que si que he vist algun "piratilla"...je je je es broma). He penjat la fotografia dels "havaneros" cantant, ja que la gent de Palamós moltes vegades no valorem el que tenim. Les barraques de S'Alguer són quelcom preciós i el marc era inmillorable per escoltar aquest tipus de música. A continuació us penjo el que diu la WEB de l'Ajuntament de Palamós de la Mostra de l'Havanera Catalana per fer-vos una idea. Fins Dema.


TEXT EXTRET DE LA WEB DE L'AJUNTAMENT DE PALAMÓS


El dijous 14 d’agost a les 22.30 h, tindrà lloc a l’Arbreda de Palamós la tradicional Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós, que enguany assolirà la seva 27a edició. Aquest veritable concert d’havanera és organitzat per la Comissió de la Mostra de l'Havanera Catalana i l'Ajuntament de Palamós, amb el patrocini de la Caixa del Penedès.


EXCLUSIVAMENT CANTADA EN CATALÀ


La Mostra de l’Havanera es converteix en cadascuna de les seves edicions en un concert d’havanera amb caràcter exclusiu, on la característica més destacada d’aquesta és que totes les cançons són interpretades en llengua catalana. Després de vint-i-set anys, la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós segueix potenciant el seu objectiu principal: oferir el millor de l’havanera cantada en català.


EL "PALAU DE L'HAVANERA"


Les aproximadament 1.500 persones que assisteixen en directe a la Mostra poden palpar fins la darrera nota i el més baix acord de guitarra, perquè així ho permet el silenci que impregna l’ambient. No es tracta per tant d’una cantada convencional d’havaneres, sinó d’un veritable concert d’aquest estil musical. Aquestes condicions, de silenci, més les pròpies d’acústica del recinte obert de l’Arbreda, han portat als mateixos grups participants al llarg d’aquests anys a batejar l’Arbreda, com el “PALAU DE L’HAVANERA”.

Aquest és un dels principals referents d'aquest prestigiós concert d'havanera, que el diferencia notablement de la majoria de les cantades que es programen arreu de Catalunya. En l’actualitat ens trobem també, davant d’un concert d’havanera dotat dels més avançats mitjans tècnics, on preval per damunt de tot la qualitat d’un concert avalat per 27 anys d’història.


L’ARBREDA, AUDITORI ESTELAR


Seguint la dinàmica dels darrers anys, l’artista palamosina Lluïsa Xarnach serà l’encarregada de decorar l’espai de l’Arbreda amb els seus muntages personals, mitjançant els quals crea irrealitat escenificada amb objectes que basen la seva força principalment en la llum.En aquesta ocasió Xarnach proposa un muntatge de 12 elements que suspesos en diversos punts de l’Arbreda representaran les constel•lacions, convertint aquest espai de concert en un veritable “auditori estelar”.

No hay comentarios: