domingo, 19 de octubre de 2008

NOVA DERROTA DEL PALAMÓS FORA DE CASA


El Palamós Club de Futbol ha perdut al camp del Cassà (4-1). Amb aquesta nova derrota, la tercera després de cinc desplaçaments, el Palamós continua sense guanyar fora de casa, amb un balanç de 2 empats i 3 derrortes. Els palamosins s'han trobat amb dos gols a la primera part i l'expulsió del central Xavi Giró en el minut 10 del segon temps i això ha fet impossible la reacció de l'equip de Jordi Condom.El Palamós no ha jugat una bona primera part i les ocasions han estat per l'equip local. En el minut 5 una centrada de Quim Boades ha estat rematada amb el cap per Francesc Guitart, marcant el primer gol. Cinc minuts mes tard l'àrbitre ha anulat justament un gol al Cassà marcat per Ravert. En el minut 37 un llençament de falta de Guillem Cornellà ha entrat molt ajustada al pal dret de la porteria de Toni Montero. La segona part no ha començat gens bé pel Palamós. Giró ha vist la segona targeta groga en el minut 9 i ha estat expulsat i en el 10 el Cassà, mitjançant Alabau ha marcat el 3-0. En el minut 21 una clara falta de Miquel hereu sobre Raül Guerrero, ha servit per escurçar diferències, ja que el llençament l'ha convertit en gol, Javier Arce "Vichu". El Palamós rebrà diumenge vinent el Blanes, en el segon derbi gironí consecutiu


FITXA TÈCNICA: CASSÀ, 4- PALAMÓS, 1


(DIUMENGE, 19 D'OCTUBRE DE 2008. JORNADA 9.)


Cassà: Fran, Riart, Valho, Quim Boades, Miquel Hereu, Alabau (Marc Vila. 60'), Guillem Cornellà, Ravert (Marc Teixidor, 74'), Manel Sánchez, Pitu Pérez i Francesc Guitart (Massó, 82').


Palamós: Toni Montero, Elies (Marc Pujol 46'), Garagarza, Giró, Déu, Gallardo, Santi Celaya, Diego Romero, Petalla, Teixidor (Raül Guerrero, 57') i Vichu.


Àrbitre: David Medé Jiménez. Ha ensenyat targetes grogues als jugadors del Palamós Vichu, Marc Pujol, Déu, Santi Celaya, Raül Guerrero i dues a Xavi Giró que ha estat expulsat en el minut 54. Per part dels locals ha vist targeta groga Miquel Hereu.


Gols: 1-0: Guitart, min. 5; 2-0, Guillem Cornellà, min 37; 3-0 Alabau, min 55. 3-1, Vichu, min 67. 4-1, Guillem Cornellà, min 90.

jueves, 16 de octubre de 2008

PRESENTACIÓ DE LA FUNDACIÓ ESPORTIVA PALAMÓS


El passat 12 d’octubre es van presentar els equips de la Fundació Esportiva Palamós. En total van ser gairebé 300 futbolistes que formen el futbol de base del Palamós Club de Futbol, tot i que actuen amb total independència de l’equip de Tercera Divisió, fins al punt que el club està afiliat a la Federació Catalana de Futbol amb un número diferent (el 5281). La Fundació Esportiva Palamós va néixer el mes de juny de l’any 2002, fruit de la fusió dels dos clubs de futbol de la població, el Palamós C.F i el C.F. La Salle Palamós, aplegant així tot el futbol base de la vila, sota la presidència de Salvador Reinaldos Plaja.

Actualment, el club palamosí aplega uns 300 jugadors que formen part de 8 equips federats (un amateur, dos juvenils, un cadet, dos infantils i dos alevins) i 9 equips del Consell Comarcal (futbol 7 i escoleta). La Fundació Esportiva Palamós està presidida actualment per Joan Pau Pérez, que aquest passat estiu va substituir en el càrrec Ramón Valls Garcia, i compta amb tres vice-presidents, un secretari i un tresorer.
Enguany, el director esportiu de l’entitat es Jordi Condom, que compagina aquesta tasca amb la d’entrenar el primer equip del Palamós C.F. Precisament un dels seus ajudants, David Martí, també preparador físic i 2n entrenador del Palamós C.F, és el coordinador dels equips federats i Josep Benaiges, “Jepi”, és el coordinador dels 9 equips de futbol set i d’escoleta, dependents del Consell Comarcal.

El primer equip de la Fundació Esportiva, pensat per donar sortida als jugadors que acabin la seva etapa de juvenil en el club, juga a la categoria de Segona Regional i està entrenat pel palamosí Jordi Frigola (exjugador professional de l’Águilas, el Gandia, el Terrassa i el mateix Palamós entre d’altres equips), i que ha substuït fa uns mesos Robert Aldavert “Robi”. Aquesta temporada el club te com a mínim un equip a Primera Divisió en cadascuna de les categories en les que participa i el seu objectiu, a banda de la formació esportiva i humana del futbolista, es que l’entitat es converteixi en la referència del futbol de base a nivell comarcal.

La samarreta de la Fundació Esportiva es actualment la mateixa que la del primer equip, tot i que inicialment va ser de color blau marí amb una franja ampla de color groc i unes de verdes i més estretes a les mànigues, amb el coll de color verd amb tres franges grogues. Una fusió de coloraines que no va acabar d’agradar i va ser encertadament canviada pels colors oficials que llueiex el primer equip. Amb el pas del temps, cal dir que la fusió va ser un encert i el futur passa perquè el primer equip estigui format per jugadors procedents de la Fundació. Temps al temps.

L’escut de la Fundació Esportiva Palamós conserva els colors originals dels dos clubs que s’han fusionat: el Palamós C.F i La Salle Palamós. L’escut és rodó amb un fons groc, una pilota i tres detalls de color verd, blanc i blau marí sota de la denominació oficial F.E. PALAMÓS, de color vermell. L’escut va ser dissenyat per Josep Martí. El web oficial de la Fundació Esportiva Palamós és (http://www.fepalamos.cat/).