jueves, 16 de octubre de 2008

PRESENTACIÓ DE LA FUNDACIÓ ESPORTIVA PALAMÓS


El passat 12 d’octubre es van presentar els equips de la Fundació Esportiva Palamós. En total van ser gairebé 300 futbolistes que formen el futbol de base del Palamós Club de Futbol, tot i que actuen amb total independència de l’equip de Tercera Divisió, fins al punt que el club està afiliat a la Federació Catalana de Futbol amb un número diferent (el 5281). La Fundació Esportiva Palamós va néixer el mes de juny de l’any 2002, fruit de la fusió dels dos clubs de futbol de la població, el Palamós C.F i el C.F. La Salle Palamós, aplegant així tot el futbol base de la vila, sota la presidència de Salvador Reinaldos Plaja.

Actualment, el club palamosí aplega uns 300 jugadors que formen part de 8 equips federats (un amateur, dos juvenils, un cadet, dos infantils i dos alevins) i 9 equips del Consell Comarcal (futbol 7 i escoleta). La Fundació Esportiva Palamós està presidida actualment per Joan Pau Pérez, que aquest passat estiu va substituir en el càrrec Ramón Valls Garcia, i compta amb tres vice-presidents, un secretari i un tresorer.
Enguany, el director esportiu de l’entitat es Jordi Condom, que compagina aquesta tasca amb la d’entrenar el primer equip del Palamós C.F. Precisament un dels seus ajudants, David Martí, també preparador físic i 2n entrenador del Palamós C.F, és el coordinador dels equips federats i Josep Benaiges, “Jepi”, és el coordinador dels 9 equips de futbol set i d’escoleta, dependents del Consell Comarcal.

El primer equip de la Fundació Esportiva, pensat per donar sortida als jugadors que acabin la seva etapa de juvenil en el club, juga a la categoria de Segona Regional i està entrenat pel palamosí Jordi Frigola (exjugador professional de l’Águilas, el Gandia, el Terrassa i el mateix Palamós entre d’altres equips), i que ha substuït fa uns mesos Robert Aldavert “Robi”. Aquesta temporada el club te com a mínim un equip a Primera Divisió en cadascuna de les categories en les que participa i el seu objectiu, a banda de la formació esportiva i humana del futbolista, es que l’entitat es converteixi en la referència del futbol de base a nivell comarcal.

La samarreta de la Fundació Esportiva es actualment la mateixa que la del primer equip, tot i que inicialment va ser de color blau marí amb una franja ampla de color groc i unes de verdes i més estretes a les mànigues, amb el coll de color verd amb tres franges grogues. Una fusió de coloraines que no va acabar d’agradar i va ser encertadament canviada pels colors oficials que llueiex el primer equip. Amb el pas del temps, cal dir que la fusió va ser un encert i el futur passa perquè el primer equip estigui format per jugadors procedents de la Fundació. Temps al temps.

L’escut de la Fundació Esportiva Palamós conserva els colors originals dels dos clubs que s’han fusionat: el Palamós C.F i La Salle Palamós. L’escut és rodó amb un fons groc, una pilota i tres detalls de color verd, blanc i blau marí sota de la denominació oficial F.E. PALAMÓS, de color vermell. L’escut va ser dissenyat per Josep Martí. El web oficial de la Fundació Esportiva Palamós és (http://www.fepalamos.cat/).

No hay comentarios: