domingo, 22 de mayo de 2011

ENTREVISTA A JULI TORRENT PRESIDENT DEL PALAMÓS

20/05/11 02:00 - Palamós - PERE SUBIRANA

Palamós Confirmat el descens a primera catalana, Juli Torrent considera que no és moment de deixar la presidència del Palamós. L'exjugador i extècnic vol confeccionar un equip per recuperar la tercera divisió.

—S'ha confirmat el descens. S'ho esperava?

—«El Vilafranca va fer el que havia de fer. En el seu lloc, nosaltres també hauríem buscat la victòria. Ara bé, hi ha maneres i maneres de guanyar, i ells al final potser es van excedir.»

—Es mereixien baixar?

—«Crec que teníem un equip competitiu per acabar-nos salvant. De fet, una plantilla que és capaç de guanyar a Llagostera, Cornellà o Reus, no ha de ser tan dolent, ni molt menys. Amb això no vull dir que no sigui just el fet d'haver perdut la categoria.»

—Quines han estat les claus?

—«Segur que en cada lloc i en cada partit trobaríem alguna cosa, però ara no en fem de res, de pensar en partits a casa com el del Masnou o el Vilanova. Ja ho vam analitzar puntualment i no vam trobar les causes de la temporada tan dolenta que hem fet a casa.»

—Pensa continuar?

—«Sens dubte. Probablement si haguéssim continuat a tercera m'ho hauria plantejat. Però ara tinc molt clar que vull continuar. Només un problema de salut m'ho faria replantejar.»

—Com a exjugador i exentrenador del club, és un drama haver baixat?

—«Com tothom, estic tocat i emprenyat. Però en alguns sectors sembla que el club hagi desaparegut. El nostre cas no és com el del Figueres en el seu moment o d'altres. Continuem vius, i ben vius.»

—Es planteja tornar a tercera?

—«I tant que sí! Hem d'intentar-ho, però sempre dins de les nostres possibilitats. El Palamós feia sis o set anys que estava jugant amb foc, i al final ens hem cremat. Qui pensés que per ser el degà de Catalunya i dur el nom de Palamós sortíem amb avantatge, s'equivocava de ple.»

—La idea és fer un equip molt competitiu a primera catalana?

—«Volem pujar, però amb seny, sense fer bogeries. Aquí a Palamós abans, i també en d'altres llocs, si a algú li prometien 10, li acabaven pagant 3. Jo, si en prometo 3, en pago 3.»

—Potser no ha tingut tot el suport econòmic que necessitava?

—«Només diré que som el club que rep menys subvencions de tota la tercera, i ho dic amb molt coneixement de causa, ja que n'he parlat amb tots els presidents. Sí que és cert que la gent futbolera del poble, com sempre, ha ajudat. L'Emili Caballero, per exemple, es mereix un monument.»

—Continuarà amb la mateixa directiva?

—«Dilluns vam parlar i ens vam donar un marge d'una setmana per tal que cadascú actuï amb conseqüència. Crec, però, que el gruix es quedarà, i espero que vingui més gent i col·labori.»

—Serà el debut a primera catalana. Què n'espera?

—«Malgrat el descens, continuem sent el degà de Catalunya i un dels clubs importants de les comarques gironines. A més, tindrem derbis molt atractius, amb el Guíxols, el Figueres, el Peralada, el Lloret i potser també amb el Farners. Això pot il·lusionar, tot i que ens hauria agradat continuar a tercera.»

—Dels jugadors, es pensa quedar amb la majoria?

—«Aquesta setmana he parlat amb Jordi Condom i he fet una reunió col·lectiva amb la plantilla. Ara vull fer xerrades individuals, perquè tots exposem els nostres interessos. El meu desig seria concretar força coses en un termini curt de temps.»

—Algun dels partits que es presenten a les municipals ha parlat d'instal·lar gespa artificial a l'estadi. Què n'opina?

—«Un dels nostres valors com a club és el magnífic camp de gespa natural. Si això canviés, em plantejaria molt seriosament plegar. Aquí hi tenim el MIC, i hi han vingut el Barça, l'Espanyol i altres equips de primera, per l'estadi. Esperem convèncer l'Espanyol perquè torni a venir al juliol. En cap cas podem renunciar a un gran valor afegit com és aquest camp de gespa natural.»

—Espera aconseguir més subvencions amb el nou equip de govern?

—«Tant de bo. Amb els que hi havia fins ara, hem tingut una relació molt bona, tot i que reitero que som el club que rebem menys subvenció, en quantitat econòmica. Per contra, l'Ajuntament es fa càrrec del manteniment i el personal de l'estadi i ens cedeix sense cost l'explotació de les tanques de publicitat. S'ha de dir tot, però és lògic que intentem equiparar-nos al mateix nivell dels equips amb els quals competim.»