domingo, 20 de enero de 2013

COSES MEVES DEL DIUMENGE 20 DE GENER DE 2013

PREVIA DE LA PRIMERA JORNADA DE LA SEGONA VOLTA ESCRITA I PUBLICADA PER LA JORNADA.CAT


La prèvia de Tercera: Una segona volta per buscar l’èxit

Publicat: 19 gener 2013

Comença la segona volta amb una classificació molt marcada. Els que han aguantat els primers 19 partits a la part alta voldran mantenir-se però ara és quan comença la revolta dels de sota i encara no hi ha res decidit.


A banda del nostre partit destacat de la jornada, el Santboià-Cornellà, que es disputarà diumenge a les 12.00h, fem un repàs a la resta de la Jornada 20 de Tercera Divisió.
El Municipal de Balaguer donarà el tret de sortida a la segona volta del campionat dissabte a les 17.00h amb el Balaguer-Júpiter. Un duel de la part baixa en el que s’hi poden decidir moltes coses. El Balaguer buscarà la seva segona victòria aquesta temporada per remuntar el vol i salvar la categoria un any més. Els de La Verneda, en canvi, ja són fora del pou però no poden adormir-se perquè una derrota a La Noguera els podria tornar a enfonsar.
Ja en jornada dominical a les 12.00h podrem gaudir d’un altre encontre que pot determinar la situació a final de temporada. El Castelldefels rebrà la Muntanyesa a Els Canyars. Els visitants volen emular el seu conciutadà barceloní, el Júpiter, i trobar sortida de la zona de descens. Però per fer-ho hauran de superar a un Castelldefels irregular però perillós i que encara no ha dit la última paraula.
A la mateixa hora, a Gràcia, Europa i Terrassa es veuen les cares en un partit de resultat totalment imprevisible. Els escapulats acaben de signar la seva millor primera volta a Tercera i volen repetir l’experiència durant una segona volta que els pot servir per afiançar-se al Play-Off. Al davant, però, hi haurà el Terrasssa, un equip que continua creixent a poc a poc i que és capaç de fer saltar la sorpresa a qualsevol estadi.
Mitja hora després (12.30h), a Vilafranca del Penedès, en un horari que comença a convertir-se en habitual pels penedesencs, el Vilafranca rep la visita d’un Figueres que necessitarà fer-se fort també lluny de Vilatenim si vol aspirar a alguna cosa a final de campanya. Per la seva banda, els de Puchi volen seguir fugint de les darreres posicions i per a això és imprescindible sumar a casa.
Ja en horari de tarda es disputaran el gruix de partits a les 16.30h.
A Manlleu, el 4t classificat se les haurà de veure amb el Gavà. Un partit a priori senzill pels osonecs, que volen defensar la seva plaça a la classificació. Però a la segona volta sempre pot passar de tot i els petits es fan grans quan menys ho espera el rival, un argument prou potent com per esperar un bon partit del conjunt gavanenc.
També a Osona es viurà un altre duel en les mateixes circumstàncies que l’anterior. El Vic-Rubí és la lluita entre un equip que necessita sumar per deixar de partir a mig termini i el d’un altre que vol fer realitat el somni de la promoció a base de treball i cor. La primera volta dels rubinencs ha estat per emmarcar, però amb això no n’hi haurà prou si els vallesans volen veure Can Rosés ple a vessar. La primera prova serà davant un Vic tocat que necessita puntuar.
A l’Empordà, Palamós i Gramenet s’enfrontaran per buscar la tranquil·litat. El Palamós necessita començar a treure petroli del seu estadi si vol seguir viu un any més a la categoria i la Grama ha de puntuar tot el que sigui possible abans que els seus problemes institucionals malmetin encara més la plantilla del primer equip. Aquest pot ser, doncs, un altre duel dramàtic.
També a terres gironines, l’Olot rebrà al Vilassar de Mar. Una autèntica prova de foc pel líder, que se les haurà de veure, sense Uri Santos, davant un conjunt molt ben conjuntat defensivament que ja ha tret suc davant d’equips amb potencial.
Tancarà la jornada el derbi tarragoní. Pobla de Mafumet i Rapitenca s’enfronten en un duel que pot esdevenir elèctric si el camp presenta una bona imatge. Només 4 punts separen a uns i altres i els del Montsià volen aprofitar-ho per acostar-se al seu rival provincial a la classificació en una temporada en què estan per sobre de les expectatives inicials.

El jugador a seguir: Xavi Comas (UDA Gramenet)

El porter de 24 anys, quasi 25, debutarà amb el primer equip de la Gramenet després de la marxa de Tato Burgada per motius econòmics. Pujat del filial a l’estiu, el guardameta encara no ha jugat cap minut i tindrà una gran responsabilitat contra el Palamós. A més, el seu suplent serà Joseph, del Juvenil B, perquè els dos porters del filial estan de baixa (Adrià Mir sancionat i Siset Aliu lesionat), per la qual cosa la Gramenet B també haurà d’improvisar amb Marc (Juvenil A).
Xavi Comas va fer una gran campanya a Primera Catalana la temporada passada, quan va demostrar, a la Grama B, la notable milloria respecte a la seva etapa al Masnou. Curiosament, Adrià Mir, ara al B, va fer un recorregut invers al del nostre protagonista de la setmana: va deixar de ser meta del primer equip per acabar comprometent-se amb la segona plantilla.

Jugadors sancionats

Victor Oribe (Pobla de Mafumet), Josep Caballe (Cornellà), Bacaicoa (Vilafranca), Baby (Rubí), seuma (Manlleu), Uri Santos (Olot), Ivan Díaz (Palamós), Gonzalo Balbi i Israel Medina (Júpiter) i Alex Cañadilla (Vilassar de Mar).

La travessa de laJornada.cat

LocalResultatVisitant
Balaguer1Júpiter
Santboià1Cornellà
CastelldefelsXMuntanyesa
Europa1Terrassa
Vilafranca2Figueres
Manlleu1Gavà
Palamós2Gramenet
VicXRubí
Olot1Vilassar de Mar
Pobla de Mafumet1Rapitenca

No hay comentarios: