martes, 7 de agosto de 2007

EL GASPAR MATAS EL 22 D'AGOST CONTRA EL PERALADA

El trofeu Gaspar Matas, en honor del fundador del club degà del futbol català, es disputarà el dimecres 19 d'agost, a partir de les nou de la nit, enfront el Perlalada La directiva ha fixat el preu de les entrades per a presenciar aquesta 26ena edició del trofeu "Gaspar Matas" en 6 euros encara que el partit serà gratuït per als socis que hagin renovat els seus abonaments. Els de Candido Viana acabaran la pre-temporada jugant en el camp del Guíxols (25 d'agost, 20:00 hores).

QUI ERA GASPAR MATAS?

El futbol arriba a Catalunya gràcies a Gaspar Matas, que torna a Palamós després dels seus estudis a Anglaterra. Amb uns amics forma, l’any 1898, el Palamós Foot-ball Club.
El primer partit va ser contra un equip d’anglesos que havien viatjat en vaixell, amb victòria del Palamós per 2 a 1.
Els primers campionats eren de caire local: hi havia moltes colles d’amics, barris... que competien entre ells.
Fins a la celebració d’un campionat de la província de Girona, els colors del Palamós eren el blanc per les samarretes i un color fosc pels pantalons. El guanyador tindria dret de portar el groc i el blau, representatius del districte marítim de Palamós. Va guanyar l’equip palamosí: aquest va ser l’inici de la combinació actual de colors.
El dia 24 de juliol de 1912 es va inaugurar el nou camp esportiu, situat a les afores de Palamós, en que es va guanyar per 3 gols a 0 a l’Strong de Girona.
El primer partit internacional va ser el dia 27 de maig de 1928, contra el Revel (a mig camí de Carcassona a Tolosa del Llenguadoc). Va guanyar el Palamós per 2-1. L’endemà es va disputar la revenja i va tornar a imposar-se el Palamós, aquest cop per 3-1.
El dia 12 d’abril de 1931, el Palamós es va proclamar per primera vegada campió de Catalunya, després de derrotar en la final al Tàrrega per 3 gols a 1.
(De la web oficial del Palamós C.F) http://www.palamoscf.com/


No hay comentarios: