lunes, 26 de noviembre de 2007

ELS RESULTATS DEL CAP DE SETMANA ESPORTIU A PALAMÓS



El Palamós va derrotar ahir el Banyoles per dos gols a un en el segon derbi gironí de la temporada. Dos gols de Carlos López i Dani Planagumà, en el primer temps li van donar la tercera victòria de la temporada en el Nou Municipal. Amb aquest triomf l’equip es situa a mitja taula amb 18 punts, a quatre del quart classificat i també a quatre de la zona de descens.

El partit va estar marcat pel fort vent de tramuntana que va bufar al llarg dels 90 minuts. Malgrat la meteorologia, el primer quart d’hora va ser trepidant. En el minut 6 Planagumà, completament recuperat d’un esguinç al turmell, va xutar al pal i en el set Carlos López, va marcar l’un a zero, després d’una assistència del lateral Elies Martí.

Només dos minuts mes tard i en una errada defensiva del Palamós, el jove davanter banyolí Esteve Matamala va aprofitar per marcar l’empat, que va descentrar els palamosins. A quatre minuts del descans, i quan semblava que s’arribaria a la mitja part amb igualtat en el marcador, una centrada de Fran Jérez va ser rematada per Dani Planagumà, que sumava el seu setè gol en les 14 primeres jornades.

A la segon part, el Palamós va ser molt superior al Banyoles, però ni Planagumà que va tornar a fer un altre pal, ni Carlos López va estar encertats de cara al gol i el partit finalitzaria amb el 2-1 favorable als palamosins.

En el darrer quart d’hora cal destacar el debut del defensa rumanés Constantin Petalla, que es va convertir en protagonista involuntari en el temps afegit. En una falta comesa per Petalla, l’àrbitre, que fins aleshores havia estat correcte, va ensenyar-li la targeta groga a Déu, el que va motivar les protestes del central Gallardo i de l’entrenador Candido Viana que van acabar essent expulsats. El mateix Candido Viana deia sentir-se feliç per la victòria i indignat per l’arbitratge.

L’entrenador del Banyoles, Benet Masferrer, reconeixia que el Palamós havia estat superior, en el segon temps, i que la forta tramuntana havia perjudicat el joc de tots dos equips.

La nota negativa del partit van ser les targetes que implicaran sancions. Déu va veure la cinquena groga que li suposarà un partit de sanció i per tant no podrà jugar diumenge que vé al camp del Reus, com tampc ho farà el central José Luis Gallardo que va ser expulsat i l’entrenador Candido Viana, que per la mateixa circumstància no podrà seure a la banqueta al camp del conjunt tarragoní.

Canviem de categoria. A la Segona Regional, la Fundació Esportiva Palamós va derrotar per dos gols a zero, el Pals. Dos gols de Ferrer van donar una victòria a la Fundació, que després d’aquest triomf, es troba a la zona mitja de la classificació amb 15 punts i la setmana que vé tornarà a jugar a casa, ja que ha canviat l’ordre dels partits per no coincidir, com ahir amb el primer equip. En aquesta ocasió el seu rival serà el Quart, dissabte que vé, a partir de les cinc de tarda.

Dins del mateix grup, el Sant Antoni, va tenir un mal debut al seu camp. L’equip entrenat per “Jepi” va perdre el segon partit de la temporada, curiosament en la primera ocasió que jugava com a local. El Sant Antoni va caure per 3 a 5 davant del Ca l’Aguidó de Blanes. Tot i la derrota el Sant Antoni continua tercer amb 23 punts a 5 del líder el Salt. El Calonge, per la seva part, va guanyar per 0-2 al camp del Bisbat de Blanes i s’ha situat sisé amb 16 punts.

Dels partits que els equips de base de la Fundació Esportiva Palamós han jugat aquest cap de setmana destaquem aquests resultats: El juvenil A, va guanyar per zero gols a quatre al camp de l’Escola de futbol del Baix Ter, en un partit que el mig centre Rubén es va trencar el peroné i serà baixa tot el que resta de temporada. El juvenil B va empatar a dos gols a casa amb l’Anglés, el cadet A va pedre per dos gols a un al camp de l’Olot, el cadet B va guanyar al Bisbalenc per 1 gol a zero. Els dos equips infantils van perdre. L’equip b a casa amb l’ Escola de Futbol de La Garrotxa per dos gols a cinc i l’equip A per 6-2 al camp del Fornells. Finalment l’aleví A va perdre per 4 gols a 3 al camp del Baix Ter. El partit que tenia que jugar l’aleví B amb el Begur es va ajornar i es disputarà demà dimarts a les 7 de la tarda.

En bàsquet, El senior masculí del Club Esportiu Palamós, el Carnisseries Arnall, es va imposar sense massa dificultats al Quart. Els visitants portàven 7 partits consecutius sense conéixer la derrota,però la visita a Palamós va tallar la seva ratxa. Al final 76-56 favorable a l’equip que entrena Lluis Puig.

El senior masculí B del Club Esportiu Palamós, l'MC Crèdit, va perdre 40-59 enfront el Lloret, mentre que el senior C, el Showboys, també van pedre, en aquest cas 56-51 a la pista del Riudarenes. El senior femení, el Catalunya Nàutic, també va caure de 20 punts de diferència al pavelló de Santa Coloma, enfront el Club Bàsquet Farners.

Finalment, pel que fà al bàsquet, el junior femení no va jugar el partit d’aquest cap de setmana a la pista de l'Onyar, que es va haver de suspendre perqué l’arbitre no es va presentar.

En futbol de sala el juvenil del Palamós, va perdre per 5-7 amb el Segarra B, en el pavelló municipal d’esports de Palamós.


Acabem els esports destacant que aquest dissabte, Palamós, va acollir el 3r Campionat Comarcal de Cros classificatori pels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Cal destacar les victories de dos atletes palamosins, Adel Mechaal del IES Palamós va guanyar en la categoria juvenil masculí i Miriam Casellas de l’Escola Vedruna, en la categoria cadet femení. La prova, va ser organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós.

PD: A l'imatge de Josep Lois, el moment en la que es van produir les expulsions de Gallardo i l'entrenador Candido Viana, que juntament amb Déu i Carmelo, no podran jugar per sanció el proper diumenge al camp del Reus.

No hay comentarios: