jueves, 13 de diciembre de 2007

HA ESTAT PRESENTADA LA XXXII EDICIÓ DE LA CHRISTMAS RACE




Prop de 200 regatistes i unes 150 embarcacions de més de 20 països participaran del 18 al 22 de desembre en la tradicional regata nadalenca de Classes Olímpiques, Chistmas Race, en aigües de la badia de Palamós. La prova ha estat presentada aquest migdia en el saló d’actes del Museu de la La Pesca. L'edició d'aquest any destaca pel fet que totes les classes estaran concentrades en la zona de la platja Gran, a causa de les obres de millora que s'estan realitzant en el Club Nàutic Costa Brava. Això farà que la població pugui viure molt més intensament la regata, que és considerada com una de les més importants del món.

En l'edició d'aquest any destaca el fet que totes les classes estaran concentrades en la zona de la “Platja Gran”, a causa de les obres de millora que s'estan realitzant en el Club Nàutic Costa Brava. Una altra de les novetats, d'aquesta 32ena edició, és la creació d'un trofeu en memòria de Miquel Company, qui fou president de la Federació Espanyola de Vela, fins a l'any 1984, i anteriorment president de la Federació Catalana. La Federació Espanyola de Vela, conjuntament amb l'organització de la Christmas Race, premiarà amb el Trofeu “Miquel Company” al primer classificat juvenil de cadascuna de les classes.

Aquesta 32ena edició de la christmas Race ha estat presentada aquest migdia en el Museu de la Pesca de Palamós amb la presència de l'Alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés; el President del Club de Vela Palamós, Miquel Aviñó, el Delegat a Girona del Consell Català de’l Esport, Josep Saguer; el Delegat a Girona de la Federació Catalana, Agustí Blanch, el representant de la Diputació de Girona, Narcís Cassasa i el President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Ricard Herrero. En l'acte, i en representació dels participants, també hi ha estat la campiona mundial de la clase Yingling, la catalana Monica Azón.

La regata serà novament una de les proves de referència que tindran els diferents Equips Pre-olímpics de cara als Jocs Olímpics que se celebraran a Pekin l’any 2008. La Christmas Race marca l'inici anual de la temporada olímpica i equips com el francès, el britànic i l'italià han desplaçat a bona part dels seus efectius.

L'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, ha destacat que és un honor per la població acollir en aquestes dates a molts esportistes de diferents països i intentar que se setin com a casa.

Les classes participants seran cinc en aquesta edició: Laser, Laser Radial, 470 Masculí, 470 Femení i Yngling. El fet que aquest any la prova coincideixi amb els Mundials de 49er, Finn i Tornado, ha fet que finalment siguin cinc les classes que hi prendran part, però amb gran nivell, ja que es troben diverses campions del món i Top Ten en els Rànquings de Classes Olímpiques.

Des de sempre Palamós ha estat en un camp de regates clàssic a Europa i els diferents equips ja es troben des de fa dies entrenant en aquestes aigües. Els països participants seran entre uns altres: Àustria (4), Bielorússia (6), Dinamarca (1), Espanya (18), Finlàndia (3), França (19), Gran Bretanya (31), Grècia (1), Holanda (3), Alemanya (2), Índia (1), Irlanda (4), Itàlia (21), Lituània (4), Mònaco (2), Polònia (1), Rússia (1), Suècia (2), Ucraïna (1).

Ja són prop de 150 els vaixells inscrits en l'edició d'aquest any. La Christmas Race és la primera prova de l'any 2008 a l'efecte de la Federació Internacional de Vela i és l'única prova del calendari espanyol inclosa en el Circuit Eurolymp, format per les vuit principals regates europees. La Christmas Race és regata puntuable per al Rànquing Mundial i Europeu de Classes Olímpiques.

No hay comentarios: