miércoles, 19 de diciembre de 2007

Primeres jornades de la Christmas Race 2007


Primera jornada de la 32ena Christmas Race de vela

Els prop de 200 regatistes que prenen part a la 32ena edició de la regata internacional de vela Christmas Race han completat les tres regates previstes en la jornada d'avui, la primera de la competició. La prova ha començat puntualment als voltants de les onze del matí amb un vent de nord-noroest d'entre 8 i 9 nusos. En total avui han pres la sortida, poc més d'un centenar d'embarcions d'una vintena de països.

A diferència de les últimes edicions, només una tripulació espanyola encapçala les classificaions provisionals. Es tracta de Marina Gallego i Tamara Echegoyen que ocupen la primera posició de la classe 470 femení després d'haver fet un cinqué, un primer i un segon, en les tres mànegues disputades. En aquesta classe també destaca el cinqué lloc de Tara Pacheco i Berta Betanzos. En 470 masculí, destaca el quart lloc de Paco Ferrer i Alejandro Ramos que s'han adjudicat el triomf en la segona mànega. Aquesta classe 470 masculí ha estat dominada per les tripulacions austríaques, italianes i britàniques.
En la classe Yingling destaca el segon lloc de la tripleta estatal formada per Sílvia Roca, Eva González i Lara Cacabelos, que han superat a la tripulació formada per les germanes Azón i Graciela Pisonero, que ocupen el quart lloc en una classe dominada per la tripulació holandesa.
En la classe Laser Radial sisé lloc per la canaria Alícia Cebrián que, tot i haver acabat la primera mànega penúltima, s'ha recuperat en les dues següents. Alícia Cebrián ha estat tercera en la segona i s'ha imposat en la darrera mànega disputada. En aquesta classe el domini ha estat de les embarcacions de Bielorrussia, la Gran Bretanya i Lituania. Finalment en Laser Standard només cal destacar el vuité lloc de Pablo Guitián que ha guanyat la tercera i última regata de les tres que s'han disputat. En Laser Standard dominen les tripulacions britàniques i holandeses.
En aquesta primera jornada les condicions meteorològiques han estat molt bones per a la pràctica de la vela, tal i com ha explicat el cap de meteorologia d'aquesta 32ena edició de la Chiristmas Race, Enric Agud.
CITA ENRIC AGUD 1
El mateix Enric Agud destaca que demà es repetiran aquestes bones condicions per navegar i completar les proves previstes, tot i que per dijous i divendres s'espera que la pluja faci acte de peresència, fet que pot acabar deslluint la prova.
CITA ENRIC AGUD 2
En total avui han près la sortida 37 embarcacions de la classe Laser Standard, 34 de 470 masculí, 20 de Laser Radial, 13 de 470 femení i 7 de la classe Yingling.


Segona jornada Christmas Race

Les tripulacions espanyoles dominen la 32ena edició de la Christmas Race. Gallego i Echegoyen, lideren 470 Femení i Sánchez i Ramos 470 masculí, mentre que les germanes Azón i Pisonero són terceres en Yingling
De nou el vent ha acompanyat i en aquesta segona jornada s'han pogut celebrar les tres proves previstes


Les tripulacions espanyoles dominen les classificions generals en tres de les cinc classes que prenen part en aquesta XXXII Christmas Race de vela, primera regata pre-olímpica del calendari internacional. Avui en la segona jornada de la regata empordanesa, de nou el vent ha acompanyat i s'han pogut celebrar les tres proves previstes en totes les classes

En aquesta segona jornada ha destacat l'actuació de les tripulacions espanyoles que prenen part a la Christmas Race ja que ocupen podi en tres de les cinc classes. La mallorquina Marina Gallego i la gallega Tamara Echegoyen, continuen primeres en la classe 470 Femení després de realitzar un 1-4-4. Gallego i Echegoyen van demostrar la seva gran progressió superant a les britàniques Christina Bassadone/Saskia Clark (Matrix), que són segones a cinc punts de les espanyoles. Les subcampiones d'Europa, les austríaques Sylvia Vogl/Carolina Flatscher (Mercedes) ocupen el tercer lloc en aquesta classe 470 femení.

En 470 Masculí els espanyols Paco Sánchez Ferrer/Alejandro Ramos (Center Finance-Movistar) lideren la general després d'aquesta segona jornada, després d'haver guanyat les dues últimes regates d'avui (3-1-1). Els italians Gabrio Zandoná i Andrea Trani (Joe-Fly) són segons, mentre que els britànics Patience/Grube s'han situat en el tercer lloc de la general.

En la classe Yngling les principals candidates a la victòria, les espanyoles Mónica Azón/Sandra Azón/ Graciela Pisonero, van guanyar la ultima mànega, després d'haver realitzat dos quarts llocs i s'han situat terceres de la general, però a un sol punt del podi, que ocupen les holandeses Thies/Wierenga/Heere (Team Thies) com a primeres i les franceses Li Berre/ Alice Ponsar, que ocupen el segon lloc. Les espanyoles Silvia Roca/Eva González/Lara Cacauelos, que van començar la jornada com segones han acabat en el sisè lloc de la general.

A la classe Laser Radial la campiona del món, la bielorrusa Tatiana Drozdovskaya (Transbunker), va perdre el liderat en benefici de la lituana Volungeviciute Gintare que ara obstenta el primer lloc després d'obtenir un 1/3/1. El tercer lloc correspon a la finlandesa TuulaTenkanen. La millor espanyola és la tinerfeña Alicia Cebrián Martínez que puja dos llocs en la general i és situa quarta.

En Laser Standard domina l'holandes Eduardo Van Vianem (Prosails) seguit del britanic, Dominic Breen-Alterni, i tercer és el francès Rodrigue Cabaz. El primer espanyol és l'andalús Pablo Guitián que és desé a la general.

El vent va bufar durant tota la jornada entre els 6 i 7 nusos d'intensitat. Això va permetre que es poguessin disputar les tres mànegues en totes les classes.

No hay comentarios: