viernes, 9 de diciembre de 2011

COSES MEVES DEL DIVENDRES 9 DE DESEMBRE DE 2011


Aquest cap de setmana el protagonisme futbolístic a Palamós serà de la Fundació Esportiva Palamós. El filial del Palamós Club de Futbol farà la presentació oficial dels seus 22 equips de futbol de base (més de 300 futbolistes) aquest diumenge a les dotze del migdia al camp de futbol 11 de la zona esportiva Josep Massot i Sais. A continuació jugarà el primer equip de la Fundació un partit endarrerit amb el Tossa corresponent al grup setzè de la Tercera Catalana. Que jo recordi és la primera vegada en molts anys que una presentació del futbol de base palamosí es fa completament al marge del primer equip del Palamós Club de Futbol. I que consti que no és una crítica només una dada irrefutable. De fet he escoltat l'entrevista que avui divendres li ha fet en Litus Ribas a en Joan Pau Pérez i en Jordi Condom. L'argument que han donat sobre el fet, i molt de pasada, és que per les dates que ens trobem era millor fer-ho al matí. De tota manera, i vull que quedi molt i molt clar, la Fundació esta en el seu plé i legítim dret de fer la presentació quan, com i amb qui vulgui. O no? A la fotografia podeu veure una imatge de la presentació que és va fer l'any passat, concretament el diumenge 8 de desembre de 2010. Fa tot just 1 any i 1 dia.

El Palamós Club de Futbol celebrarà la seva tradicional Quina de nadal els propers dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener a la Nau dels 50 metres, a partir de les sis de la tarda. La tradicional Quina nadalenca es una important font d'ingresos en aquestes alçades de la temporada. El club ha previst recaptar aquest any 12.000 euros. La pasada temporada va ingresar 10.500 euros.


La quina, plena o loteria vella, és un joc típic de les dates nadalenques que es juga a diversos llocs del Vallès, de l'Empordà i de la Cerdanya, entre d'altres comarques catalanes. La seva mecànica és semblant a la del bingo ja que cada jugador té una carta amb tots els números de l'1 fins el 90, amb una distribució diferent dels números per cadascuna, i consisteix a marcar els nombres que el lloro va cantant. Allò que diferencia aquest joc del bingo és que la persona que canta els números, anomenada lloro, ho fa amb dites i acudits ja siguin tradicionals o adaptats al temps en què es juga i així, dóna un toc d'humor i converteix el joc en una festa. També es caracteritza per què els premis solen ser lots de nadal o d'altres premis materials.

No hay comentarios: