miércoles, 11 de enero de 2012

COSES MEVES DEL DIMECRES 11 DE GENER DE 2012


L'entrenador Eduardo Vilchez ha començat 2012 debutant amb una victòria a la banqueta del Palamos CF i ja treballa per aconseguir un equip que sigui capaç de guanyar partits i assolir l'objectiu de l'ascens a Tercera Divisió. Aquest passat diumenge a Terrassa, al camp del San Lorenzo, m'expliquen que es va veure un equip amb ganes de guanyar jugant la pilota. El mateix Vílchez ho va dir diumenge després del partit al meu companys Ramon Ribas que cal guanyar jugant bé a futbol. Ell es dels que creu en el sil.logisme aquell que treu com a conclusió: "Si jugo bé gairebé sempre guanyo". Collonut Eduardo.


L'ex-entrenador del Palamós, Bertu Fernández, continuarà la seva carrera professional a Ucraïna. Fernández passarà a integrar-se al futbol base del FC Dnipro en un equip de treball encapçalat pel també gironí Jordi Gratacós. El Dnipro juga a la primera divisió d'Ucraïna i aquesta temporada ha jugat la prèvia de l'Europa League sense sort, ja que van caure eliminats pel Fulham. L'extècnic del Cassà i el Girona juvenil marxa avui cap a Dnipropetrovsk. Que tingui sort i que no pasi gaire fred. (Foto: Sergi Cortés).

CATALONIA FC ACONSEGUEIX EL SEU PRIMER PUNT

El Catalonia FC, cuer amb 0 punts del grup 29 de Quarta Catalana, va aconseguir aquest cap de setmana passat el primer punt de la seva curta història després d'empatar a tres gols al camp de l'Aro B. Aquest equip de Sant Antoni de Calonge, fundat fa uns mesos, no habia sumat ni un sol punt en les 14 primeres jornades i habia encaixat 90 gols.

ÈXIT DE LA QUINA DEL PALAMOS CF

El Palamós ha celebrat amb un gran èxit de participació una nova edició de la tradicional Quina nadalenca. El degà del futbol català va omplir cada dia el local on es va celebrar amb capacitat per a un miler de persones. Es calcula que per la Quina del Palamós han passat més de 5000 persones en els tres dias que es va celebrar (el 25 de desembre i l'1 i el 6 de gener). Malgrat la crisi el Palamós segur que aconseguirà i probablement sperara els 12.000 euros que habia pressupostat d'ingressos per la Quina nadalenca.


Aquest es text del reportatge que ahir vam treure al suplement de futbol català del diari Sport.

PALAMÓS I SANT ANDREU: ELS REIS DE LES XARXES SOCIALS

Els de la Costa Brava compten amb més de 5000 amics en Facebook i els barcelonins tenen més d'un miler de seguidors a Twitter.

El seguiment mundial dels clubs de futbol a les xarxes socials està dominat pel Barça que entre Facebook i Twitter sumeixi més de 25 milions de seguidors, 2’3 milions més que el Reial Madrid, que es troba en la segona posició. El Manchester United, ocupa el tercer lloc perquè curiosament no té Twitter però compta amb gairebé 20 milions de seguidors en Facebook. S'estima que Twitter té més de 200 milions d'usuaris, generant 65 milions de tweets al dia, mentre que Facebook aconsegueix els 600 milions d'usuaris i traduccions a 70 idiomes.

Els clubs catalans de futbol no han estat aliens al fenomen de la xarxes socials. Fa uns anys eren els propis seguidors els qui creaven els comptes de Facebook o Twitter i ells mateixos s'encarregaven de penjar fotografies i informacions relacionades amb el seu club, però a poc a poc van ser els propis clubs els qui van crear les seves pàgines i comptes oficials. Els reis de la xarxes socials en el futbol català no professional (a partir de Segona B) són en aquests moments el Palamós CF en Facebook, amb més de 5000 seguidors i el Sant Andreu en Twitter amb més d'un miler (1323). Tots dos mantenen una gran activitat a les xarxes socials i en tot el futbol català només es veuen superats per clubs de la LFP com Barça, Espanyol, Sabadell, Girona o Nàstic. El Sant Andreu al marge de ser un club molt actiu en Twiiter, té en la seva plantilla a jugadors amb un gran nombre de seguidors en Twitter. Són els casos de Quim Araujo (330) o de David Llobet (229). El cas és que més de la meitat de la plantilla del Sant Andreu són usuaris habituals de Twitter. En Tercera Divisió destaca la Muntanyesa amb 1925 amics en Facebook encara que té el seu compte inactiu des de fa mesos. El Gavà amb 1557 amics i el Balaguer amb 1106 són els mes actius.

Històrics clubs catalans tenen poca presència en Twiter i Facebook, mentre que molts uns altres ho tenen inactiu o ni tan sols ho han arribat a crear. El president de l’Hospitalet Miquel García (@MiguelGardelVa) compta amb gairebé 2000 seguidors, molts més que el Twtter oficial del seu propi club que té 433. La Grama compta amb un Twitter no oficial que es diu “gentdelagrama”. Un altre cas curiós és el del Llagostera que en el seu Twitter oficial compta amb 173 seguidors, però la seva presidenta, Isabel Tarragó (@ISABELTARRAGO) cada jornada comenta els partits del seu equip al seu que compta amb mes d'un centenar de seguidors. En Primera Catalana la presència de Twitter és molt baixa. Per la seva activitat destaquen el Palamós (474) i el Cerdanyola (315). Un altre cas curiós és el del Prat que va tenir un compte de Twitter en la qual mai arribo a penjar cap Tweet. La Federació Catalana de Futbol (FCF) té un Twitter amb una mica més de 2500 seguidors. El seu president Andreu Subies va crear un Twitter personal i molt actiu durant la campanya electoral. El dia que va ser triat president, a la fi de març de 2011, va penjar el seu últim Tweet i no ha tornat a escriure cap.

Pel que es refereix a futbolistes catalans, molts són els que mantenen una intensa activitat en Twitter. Entre uns altres cal destacar al davanter del Terrassa Xavi Molist (@XaviMolist) que compta amb 8520 seguidors. El veterà futbolista ha militat fins a en onze clubs diferents: Manlleu, FC Barcelona, Neuchatel, Logroñes, Sabadell, Badajoz, Nastic de Tarragona, Castelló, Cartagena, Badalona i actualment en el Terrassa d'aquí la gran quantitat de seguidors que té a la xarxa. En el seguiment del futbol català destaca Futbol Catalunya (@FutbolCatalunya) amb 2604 seguidors en Twitter mentre que el programa de Radi Marca Barcelona presentat per Ricard Vicente (@CatalunyaFut) té 210 seguidors.

FACEBOOK I TWITTER SERVEIXEN PER A TOT

Facebook i twitter serveixen para gairebé tot. Des de fitxar a un jugador, recolzar a un club en dificultats o donar savis consells després d'anys en les banquetes. Més enllà de contribuir a donar-se a conèixer i interactuar amb els afeccionats Facebook també pot servir per decidir sobre futurs fitxatges. Aquesta és la pionera iniciativa que a principis de novembre va engegar en Facebook el Palamós Cf. El degà del futbol català ha tornat a ser el primer a les xarxes socials.

El club va obrir el passat 8 de novembre de 2011 una pàgina sota el lema 'Entra en joc, campanya pel jugador Facebook" en la qual convidaven a tots els seus afeccionats a fer una donació mínima d'un euro en el compte del club per pagar la nova incorporació de l'equip. Després de dos mesos de Campaña, la recaptació ha ascendit a poc més de 1500 euros, però la repercussió mediàtica va ser extraordinària amb presència en gairebé tots els mitjans nacionals de premsa, ràdio i televisió. El fitxatge del 'jugador Facebook' ho decidirà en els propers dies el nou tècnic de l'equip Eduardo Vílchez. El jugador lluirà el número 12 i el dia del seu debut a casa tots aquells que hagin donado algun euro per al fitxatge tindran l'entrada gratis.

La Pobla de Mafumet al maig de 2011 va crear un pàgina sota el lema “El C.F Pobla de Mafumet demana justícia. Suma't”. Des d'aquesta pàgina es va voler recolzar al club tarragonense que a causa d'una suposada alineació indeguda va ser eliminat del play off d'ascens a 2a B. La pàgina va superar els 700 seguidors i en un sol dia es van inscriure més de 300. Actualment la pàgina es troba inactiva.

El Twitter del tècnic Jaume Creixell compta amb més de 2000 seguidors (2294). El mediàtic entrenador català ha escrit en el seu perfil de Twitter: “M'he assegut a totes els banquets de Catalunya, llaura foto crits a la ràdio, al Fora de Joc. I si no tinc raó, me la tallo i em faig monja!! Entesos de papers?” La seva adreça és @CreixellONAFM.

No hay comentarios: