martes, 28 de febrero de 2012

COSES MEVES DEL DIMARTS 28 DE FEBRER DE 2012


Diumenge passat i abans de l'inici del partit Palamós-Premià el president del Palamós CF Miquel Aguilar i el capità Joan Bayona van fer entrega d'una placa commemorativa i d'una samarreta signada per la plantilla al gerent d'ACAR-PRODUCCIONS Abel Espinosa amb motiu del 30è aniversari de Radio Palamós.

VILATENIM EL MILLOR ESTADI DE LES COMARQUES GIRONINES

L'últim derbi empordanés Figueres-Palamós disputat a l'Estadi Municipal de Vilatenim es remonta al 3 de maig del 2004 amb els dos equips jugant a Segona Divisió B. Aquest diumenge (12:00 hores) i gairebé vuit anys després els dos millors clubs del futbol empordanés s'enfrontaran novament però en aquest cas a Primera Catalana, tres categories per sota. Aquell 3 de maig del 2004 un gol de l'ex palamosí Jito va decidir el partit a favor de la Unió (1-0). Aquella temporada 2003-2004 el Palamós, dirigit per l'actual tècnic blaugrana Domènech Torrent, acabaria baixant a Tercera Divisió, mentre els figuerencs, van salvar la categoria sense problemes amb l'exjugador del Sevillà i Espanyol, Francisco López Alfaro com a entrenador. Francisco havia substituït a mitja temporada a Manolo Jiménez. A Segona Divisió A Figueres i Palamós van coincidir fins a quatre temporades des de la campanya 89-90 fins a la 92-93 quan els figuerencs van perdre la categoria amb Pichi Alonso com a tècnic mentre el Palamós encara jugaria dos temporades més a Segona A. Vilatenim es per molts motius el millor estadi de les comarques gironines.

IMATGE DE LA INAUGURACIÓ DE VILATENIM EL 1986

L'estadi de Vilatenim, va ser inaugurat el 25 d'agost de 1986. La inauguració de Vilatenim va ser possible per l'empenta de la junta directiva d'Emili Bach, i amb Marià Lorca d'alcalde de Figueres. Amb jugadors amb experiència a primera com Pere Gratacós, Paco Martínez i Manolo Valle, i un tècnic biscaí que seria molt conegut més endavant, José Manuel Esnal Mané, el Figueres ja tenia un equipàs a segona B el curs 1985/1986. Bach va contribuir a l'èxit d'una plantilla que es va endur el títol del grup 1de 2a B el 1986 en el vell estadi de la carretera del Far.

IMATGE DEL PARTIT DE LA 1ª VOLTA JUGAT AL NOU MUNICIPAL.

Els resultats de l'última jornada de lliga a Primera Catalana amb la golejada del Palamós davant el Premià (5-0) i l'empat del Figueres a Vilassar (1-1) han provocat que en el derbi empordanès de diumenge hi hagi en joc la segona plaça i fins i tot el liderat de la categoria, en funció del resultat del partit que jugarà dissabte el Mollet al camp del Lloret. En aquests moments el Mollet és el líder amb els mateixos punts que el Figueres (44) i un més que el Palamós (43) que és tercer. Amb Eduardo Vílchez a la banqueta del Palamós, l'equip del Baix Empordà presenta uns números espectaculars amb un balanç de 6 victòries i només 1 derrota, 18 punts de 21 possibles i 15 gols a favor i només 2 en contra en els set partits que ha dirigit.

No hay comentarios: