sábado, 3 de marzo de 2012

COSES MEVES DEL DISSABTE 3 DE MARÇ DE 2012

IMATGE DEL PALAMÓS-FIGUERES DE LA PRIMERA VOLTA

Un derbi empordanès amb la lluita per l'ascens en joc

El Figueres, segon classificat, rep el Palamós, tercer, en un duel que pot decidir les possibilitats dels dos conjunts en la disputa per un mateix objectiu, pujar a tercera


Figueres / Palamós - J.Sebastian / P.Subirana

Vuit anys després de l'últim precedent entre el Figueres i el Palamós, els dos conjunts més importants del futbol empordanès es tornen a veure les cares a Vilatenim, demà a les 12. Els dos equips passen un bon moment de joc i després de 21 jornades de lliga, aspiren a l'ascens a tercera divisió –els figuerencs són segons, empatats amb el líder, el Mollet, i els palamosins són tercers amb només un punt menys.

“Estem on volíem estar. El Palamós és un rival directe, un dels millors de la categoria i serà complicat batre'ls. El Palamós de la primera volta ja jugava bé, però l'actual té millor dinàmica i això el fa millor equip”, explica, l'entrenador del Figueres, Arnau Sala. I és que els palamosins acumulen sis victòries i només una derrota des de l'arribada de l'entrenador Edu Vílchez.

El degà de la categoria va vèncer 5-0 el Premià en la darrera jornada de lliga i és el conjunt més en forma de la primera catalana: “La golejada de la setmana passada està bé, però si pensem que aquests gols ens serviran per a Figueres estem equivocats i cometrem un error molt gran”, afirma Edu Vílchez. El partit de diumenge serà tot just el vuitè precedent entre els dos històrics empordanesos a Vilatenim. De fet, el Palamós mai ha aconseguit guanyar a la Unió al seu camp.

En l'enfrontament de la primera volta, els dos conjunts van empatar a un davant d'uns 800 espectadors a les grades del Municipal de Palamós: “Aquesta temporada tot compta i tenir l'average amb els equips de la part alta sempre és positiu i l'1-1 ens dóna avantatge”, analitza Arnau Sala, que recupera Jordi Cruz, després de complir el partit de sanció, i tindrà el dubte de Murga i Ricard.

Edu Vílchez, que no podrà disposar dels lesionats Jaume Duran, Gusó, Quintanilla i Barrera va voler treure pressió als seus jugadors: “L'equip que guanyi no tindrà res fet. Els dos conjunts seguirem lluitant per pujar a tercera fins al final.”


PARTIT DE SEMIFINALS DEL TORNEIG DE L'ESTANY DE BANYOLES

El partit entre el Palamós i el Figueres de les semifinals del Torneig de l'Estany disputats aquest passat estiu no va ser gaire bó. Els palamosins, van marxar al descans amb avantatge gràcies a un gol marcat per Elies Martí. A la represa es va fer més evident la superioritat del Palamós, que va arrodonir el marcador amb dos gols més de Barrera i Guitart. Al final Palamós 3 Figueres 0.


EL PALAMÓS NO HA GUANYAT MAI A FIGUERES

El Palamós CF no ha guanyat mai en partit de lliga a l'Estadi Municipal de Vilatenim ni ha marcat més d'un gol en els set derbis empordanesos que s'han jugat fins ara. De fet feia vuit anys que tots dos equips no coincidien a la mateixa categoria. El balanç dels derbis empordanesos jugats a Vilatenim es de quatre victòries locals i tres empats. El Palamós només ha estat capaç de sumar un punt la temporada 90-91 a Segona Divisió A quan va empatar a zero i les campanyes 98-99 i 2002-2003 quan el partit va acabar amb empat a un. El darrer enfrontament Figueres-Palamós es va jugar la temporada 2003-2004. El partit va acabar amb victòria del Figueres amb un gol de l'ex-palamosí Jito.

RESULTATS DELS FIGUERES-PALAMOS

1989-90 2A 3-0
1990-91 2A 0-0
1991-92 2A 2-0
1992-93 2A 2-0
1998-99 2B 1-1
2002-03 2B 1-1
2003-04 2B 1-0

No hay comentarios: