viernes, 31 de agosto de 2012

COSES MEVES DEL DIVENDRES 31 D'AGOST DE 2012


PREVIA PALAMÓS-MONTANYESA.

El Palamós d'Edu Urdiales jugarà el primer partit de la temporada a casa amb la Montanyesa. Mentre els palamosins van assolir la victòria al camp de la Gramanet en el debut (0-3), el seu rival, la Montanyesa, va perdre a casa pel mateix resultat contra el Castelldefels. L'entrenador del Palamós, Edu Urdiales, diu que: “Tenim molta il·lusió i moltes ganes de començar bé a casa i fer-ho amb una altra victòria”. El tècnic, probablement repetirà el mateix onze que va jugar al camp de la Gramanet.


Possible alineació:
Palamos: Bayona, Sergi García, Chicho, Venzal, Subi, Sergi Romero, Batanero, Toni Gálvez, Narcís Barrera, Óscar Almendros i Javi Revert.

Suplents: Gerard Muñoz, Martí Bartrina, Dani Fernández, Ritxi Mercader, Marc Vila, Héctor Cuenca i David Cano

Baixes:
Chema, Jaume Duran, Peque i Sergi Ordóñez.


EL NOSTRE RIVAL: CF MONTAÑESA
 El Club de Futbol Muntanyesa, és un equip procedent del districte de Nou Barris de Barcelona, que es va fundar a finals de l’any 1926. La seva fundació es deu al senyor Joan Ferrer, que en companyia d’uns amics va decidir formar un equip de futbol, perquè en aquella zona aquest esport no es practicava.
El primer nom del club va ser Penya Muntanyesa, en motiu del Bar Montañés del carrer Jaume Pinet. El seu propietari era el senyor Mansión, gràcies a qui es van aconseguir uns terrenys situats entre el que es coneix actualment com els carrers Marín, Viladrosa, Mas Durán i Almansa.
Aquests terrenys, que anteriorment havien estat vinyes, estaven en molt males condicions i patien un desnivell força important. Es van haver de fer grans moviments de terres i farcits perquè el terreny gaudís de les mínimes condicions per a la pràctica del futbol. Cal destacar que aquestes feines les van fer els mateixos directius, jugadors i col·laboradors del club.
Referent a la inauguració del camp, hi ha diferents versions. Però sembla que va ser l'abril de 1930 jugant contra l’Athletic Club Poble Nou, i el Buenavista FC. El torneig el va guanyar la Penya Muntanyesa, guanyant la final al Buenavista CF per 3 a 2.
La Penya Muntanyesa va seguir jugant en aquest camp fins l’any 1950, quan el va haver d’abandonar perquè es van expropiar els terrenys. Des d’aquell moment, es va començar a jugar, on avui hi continua jugant, és a dir, al Camp de futbol de les Roquetes, o com s'anomena en l'actualitat, Municipal de Nou Barris. 
L’any 1955, va ingressar a la Federació Catalana de Futbol i va canviar el nom per Club de Futbol Muntanyesa.
La temporada 72/73, el club va aconseguir l’ascens a 2a Regional, després de superar per 3 a 1 una eliminatòria contra la Pobla de Claramunt.
Després de militar durant tres temporades a 2a Regional, la campanya 76-77, aconsegueix l'ascens a 1a Regional. Quatre anys després, va aconseguir l’ascens a Preferent, on s’establiria durant els anys següents.
La temporada 91/92, puja a 1a Catalana per primer cop a la seva història, però aquell mateix any torna a baixar de categoria. No va ser fins l’any 2004, que l’equip va a tornar a 1a Catalana, i aquesta vegada s’hi va quedar.
I la campanya 2009/10, l’equip va fer història aconseguint el primer ascens a 3ª Divisió.

TEXT MONTANYESA: GUILLEM CANTORNÉ MORA. 

2A JORNADA DE LLIGA EN EL GRUP V DE TERCERA DIVISIÓ FONT. (FUTBOLME.COM)

01/09 17:00 CF Balaguer - UDA Gramanet Milán
01/09 19:00 FC Santboià - UE Figueres
02/09 12:00 UE Castelldefels - CF Gavà
02/09 17:00 FC Vilafranca - Terrassa Olímpica 2010
02/09 17:00 Palamós CF - CF Montañesa
02/09 17:00 UE Olot - UE Rubí
02/09 18:00 UE Vic - CE Júpiter
02/09 18:30 AEC Manlleu - UE Cornellà
02/09 19:00 CF Pobla de Mafumet - UE Vilassar de Mar
02/09 19:00 CE Europa - UE Rapitenca

No hay comentarios: