domingo, 9 de diciembre de 2012

COSES MEVES DEL DIUMENGE 9 DE DESEMBRE DE 2012

 
 
HISTÒRIES DEL RIVAL: PALAMÓS

(Un article de Genís de Moner)


A primer cop d’ull, Palamós semblaria un desplaçament agradable de fer. Tot i que enguany el calendari hagi deparat la visita de l’Europa en ple mes de desembre, la possibilitat d’un bon plat de gambes abans del partit i el fet que l’Europa no hagi perdut a Palamós en les últimes nou visites (3 victòries i 6 empats) són dos motius de pes per pensar-ho. Que el degà del futbol català hagi tingut un inici de curs més que irregular i que encara no conegui la victòria a casa afegeixen encara més raons per pensar que l’Europa podrà viure un desplaçament més aviat plàcid. Res més lluny de la realitat.
Per segona setmana consecutiva, l’Europa s’enfronta a un conjunt que ha hagut de canviar de tècnic a mitja temporada: després d’una contundent derrota a casa contra el Manlleu, el club decidia prescindir dels serveis d’Edu Urdiales i confiava en el retorn d’Edu Vílchez per intentar canviar la dinàmica d’un Palamós que no havia aconseguit adaptar-se en el retorn a Tercera. I és que tot i aconseguir quatre punts en les dues primeres jornades –amb una victòria contundent i il•lusionant per 0 a 3 en l’estrena al camp de la Gramenet–, l’equip va encadenar després sis derrotes consecutives i deu partits sense guanyar. Però la mà del nou tècnic, ex jugador i ex entrenador del club en etapes anteriors, es comença a notar i l’equip fa quatre jornades que no perd aconseguint sortir així de la zona de descens.

L’arribada d’Edu Vílchez però, no ha estat l’única novetat respecte l’inici de la temporada. De la mà del nou tècnic, el club ha fet tres incorporacions a la plantilla en les últimes setmanes: la més destacada, la d’Ivan Díaz, ex jugador de Primera a les files de l’Espanyol i l’Albacete, que deixava el Santboià pocs mesos després de la seva arribada per convertir-se en una peça clau d’aquest renovat Palamós d’Edu Vílchez. I amb aquests retocs i amb el segon màxim golejador de la categoria, Javi Revert, en estat de gràcia de cara a porteria, el Palamós ha aconseguit aturar la sagnia de mals resultats que l’havia dut a ser cuer amb tant sols 4 punts a la jornada 8. En les últimes quatre jornades, per exemple, ha aconseguit els mateixos punts que l’Europa en aquests mateixos partits, traient una victòria i un empat davant de dos rivals assenyalats per estar a dalt, l’Olot –flament nou líder de Tercera– i la Pobla de Mafumet. I diumenge, de nou un equip situat a la zona de play-off posarà a prova el ressorgir palamosí. Per la seva banda, l’Europa buscarà la primera victòria després de la lesió de Cebri, en el que podria ser el debut del nouvingut Òscar Muñoz.

No hay comentarios: