martes, 19 de marzo de 2013

COSES MEVES DEL DIMARTS 19 DE MARÇ DE 2013

 
JOAN GIRAUT, DIPUTACIÓ DE GIRONA: “EL MIC ÉS EL MILLOR TORNEIG DE FUTBOL BASE DEL MÓN I TAMBÉ UNA EINA DE PROMOCIÓ IMPORTANT DE LA COSTA BRAVA”

La 13a edició del torneig es farà del 27 al 31 de març amb més de 200 equips de 36 països
 
“El MIC és el millor torneig de futbol base del món, però és també una eina de promoció important de la Costa Brava”. Amb aquestes paraules ha definit el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, el torneig internacional de futbol base MIC-Mediterranean International Cup en la presentació oficial del torneig a Girona, que s’ha fet aquesta tarda a la mateixa Diputació. El torneig, que se celebrarà del 27 al 31 de març a 19 poblacions de la Costa Brava, comptarà amb més de 200 equips procedents de 36 països.
Joan Giraut ha remarcat que el MIC “posa la Costa Brava a l’aparador de futbolistes, pares i entrenadors que venen de tot el món i que, en alguns casos, hi tornen després per passar-hi uns dies de vacances”. A més de Joan Giraut, també han participat a la roda de premsa la delegada general de ‘La Caixa’ a Girona, Maria Alsina; el representant territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols; el delegat de la Federació Catalana de Futbol a Girona, Jordi Bonet; i el director del MIC, Juanjo Rovira.

Josep Pujols i Jordi Bonet han coincidit també a destacar la repercussió del MIC a les comarques de Girona. Josep Pujols ha remarcat “la riquesa per al territori que suposa el MIC amb la gent que es mou per al torneig”. Per la seva banda, Jordi Bonet ha destacat “la importància del torneig perquè els clubs gironins es donin a conèixer”.

La delegada general de ‘La Caixa’ a Girona ha remarcat, per la seva banda, “el compromís del MIC amb els valors de l’esport i en la formació dels joves”. Uns valors que han remarcat també els padrins d’aquesta presentació, els exjugadors i actuals responsables del futbol base del FC Barcelona i el RCD Espanyol, Guillermo Amor i Àngel Morales, respectivament.

Les dades de la 13a edició

Més de 200 equips participaran en la 13a edició del torneig que amplia de nou el número de participants. En aquesta edició, creixen els equips en categoria infantil, que passen dels 64 de l’any passat als 68 d’aquesta edició; en categoria aleví futbol-7, que seran ara 36, davant els 32 de l’any passat i en juvenil on aquest any participaran 32 equips i la passada edició, ho varen fer 28. Tant la categoria infantil com l’aleví futbol-7 ja van augmentar l’any passat el número d’equips participants. En cadet i aleví futbol-11 es manté el mateix número d’equips que en la darrera edició.

Dels equips participants, destaca també l’elevada presència de clubs internacionals, el que continua reforçant la vocació internacional del torneig, segons ha destacat el seu director Juanjo Rovira. Hi haurà equips de Finlàndia, Rússia, Anglaterra, Alemanya, Haití i Austràlia, entre altres. Entre els clubs participants d’aquesta edició, destaca la presència del FC Barcelona, RCD Espanyol, el Real Madrid CF, Manchester United, Liverpool FC, l’Inter de Milà, l’Ajax d’Amsterdam, el Werder Bremen, Porto FC, l’Athletic Club de Bilbao, Sevilla CF i el Màlaga CF, a més de la selecció de Brasil, entre altres.
El torneig es disputarà a Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Cassà de la Selva, Platja d’Aro, Sils, Mont-ras, Santa Cristina d’Aro, Begur, Torroella de Montgrí-L’Estartit, L’Escala, Llagostera, Calonge, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell i Vidreres. Seran 19 seus i 24 terrenys de joc.

En els 5 dies del torneig, se celebraran prop de 600 partits de futbol i el MIC comptarà amb més de 5.000 participants acreditats i es preveuen més de 200.000 espectadors que seguiran els encontres en directe. L’organització del MIC, formada per prop de 200 persones, calcula que el torneig suposa un impacte econòmic aproximat als 2.000.000 €. 

SERVEI DE PREMSA MIC 2013.

No hay comentarios: