miércoles, 28 de noviembre de 2007

LA FEDERACIÓ ESPANYOLA DE VELA I LA CHRISTMAS RACE CREEN EL TROFEU EN MEMORIA DE MIQUEL COMPANY



Coincindint amb la propera edició de la regata internacional de vela Christmas Race, el Club de Vela Palamós i la Federació Espanyola d’aquest esport , crearà un trofeu en memòria de Miquel Company, en reconeixement a la seva tasca com a impulsor de la Vela palamosina i la Christmas Race en particular. Miquel Company va ser president de la Federació Catalana de Vela del 1969 al 1971 i, posteriorment, va ocupar el càrrec de president de la Federació Espanyola fins el 1984.

Miquel Company, mort l'any passat, va ser una de les persones decisives per haver portat la regata al nivell actual, reconeguda internacionalment i inclosa en el Circuit Eurolymp. A va portar l’escola nacional de vela a Palamos i l’equip olimpic espanyol va establir a Palamós la seva base per preparar les olimpiades de Montreal i los Angeles.

Miquel Company, va atreure a molts joves cap a l’esport de la vela i els va potenciar per arribar a convertir-se en campions olímpics.
Company va ser el gestor dels futurs èxits de la vela espanyola, materialitzada, essent President de la Federació espanyola, en les medalles d’argent de Montreal’78 a la classe 470 de Piti Millet i Toño Gorostegui, l’or de Moscou’80 a Flayn Dutchman d’ Alejandro Abascal i Miguel Noguer, o l’or de Los Angeles’84 de Luis Doreste o Roberto Molina. El campió olímpic a Los Angeles, el cantabre Alejandro Abascal va tenir unes emocionades paraules de record per la figura de Miquel Company

El poble de Palamós, el Club Nautic Costa Brava i el Club de Vela Palamós tenen un reconeixement i agraïment molt especial per la persona de Miquel Company. Ell va per col•locar Palamós i la seva Badia en el món de l’esport de la vela. Així com iniciar una llarga historia de Campionats, entrenaments, seleccions i sobretot de Christmas Race. Com a reconeixement a la seva tasca el Club de Vela Palamós ha decidit crear aquest trofeu juntament amb la Fedració Espanyola de Vela, que serà qui marcarà les seves bases segons ha explicat el president del Club de Vela, Miquel Avinyó.

Fins ara la Christmas Race ja havia impulsat altres dos trofeus. El Trofeu Miquel Albalat que s’emporta el regatista que suma mes puntuació en el global de totes les classes i el trofeu Estació Náutica que des de fa un parell d’anys l’organització de la Christmas Race otorga a una persona en reconeixement a la seva trajectòria en la potenciació i desenvolupament de la tardicional regata de classes olímpiques. Per segon any consecutiu la Christmas, avança una setmana les seves dates i es disputarà del 17 al 22 de desembre en aigües de la badia de Palamós amb una participació de més d’un centenar d’embarcacions.

No hay comentarios: