martes, 29 de enero de 2008

QUE HAURIA PASSAT SI...

Us voldria donar la meva opinió sobre els fets que van passar aquest diumenge en el Narcis Sala de Sant Andreu. El defensa del Palamós, Xavi Giró, va rebre una forta pilotada per part d'un aficionat local, en el minut 41 de la primera part. El Palamós va mostrar la seva indignació en aquell moment, en acabar el partit i en les hores posteriors, però potser no va ser suficient. Jo mateix en el programa "Futbol a Ràdio Palamós" vaig comentar la possibilitat que l'equip marxés als vestidors, davant una clara agressió i l'absència de la policia. El Palamós, segons sembla també s'ho va plantejar, però a petició de l'àrbitre, Sánchez Rico, el Palamós va decidir continuar sobre la gespa del Narcis Sala, amb l'agresor a la tribuna i sense els Mossos d'Esquadra. En aquell moment el marcador era de 0-1. Personalment continuo pensant que el Palamós hauria d'haver marxat del camp i no continuar el partit, però hi han moltes lectures d'aquest fet.

Si el Palamós es retira del camp, per un fet prou greu com una agressió a un jugador, tot i que no li va impedir continuar jugant, hauria estat el Comité de Competició el que resoldria aquet fet. Hi han varies, per no dir moltes possibilitats de resolució. La millor hauria estat continuar el que faltava del partit a porta tancada, i la pitjor que ldonessin els tres punts al Sant Andreu per una retirada unilateral del conjunt palamosí, sense l'autorització arbitral. Cal tenir en compte diversos fets per valorar la decisió. I es que com deia el gran "Waldo Ramos" només sabem si es mascle o famella, quan li aixequem la cua. A "Toro Passat", tot es molt més fàcil de valorar. Però com dic, hi han aspectes de l'entorn a tenir en compte. Primer i més important, el president de l'entitat es diu Joan Gaspart i el vicepresident Ferran Martorell. Us sonen aquests noms veritat? El seu pes en el futbol català, es mes que evident i davant una situació d'aquestes i amb el Sant Andreu jugant-se el primer lloc (tot i que li sobraran punts per jugar la promoció) em puc arribar a a imginar la resolució de la catalana...De tota manera hauria estat un acte de valentia (alguns també pensaran que d'irresponsabilitat) retirar-se del camp. Veurem com actua el Comité de Competició, després que l'àrbitre reflectís a l'acta del partit l'agressió i el fet que va demanar la presència dels Mossos, i segons sembla no van presentar-se en tot el partit. Continou dient que el Palamós s'hauria d'haver retirat i marxar del camp. Llavors ja hauria decidit el jutge únic del Comité de Competició, però com he dit abans es molt fàcil parlar "a posteriori" dels fets.

Jo, però, puc demostrar que a la gravació del partit dic, en els moments que el meu company Ramón Ribas narrava els fets, que el Palamós hauria d'haver marxat als vestidors i donar el partit per acabat. En aquells moments amb 0-1 tenia molt a guanyar i molt poc a perdre, com es va demostrar en el desenvolupament de la segona part. Les raons eren prou importants per fer-ho. No estem parlant d'un mal arbitratge o una acció anti-esportiva, sinó de la seguretat dels jugadors del Palamós CF, davant d'un desequilibrat mental a la graderia, sense la presència de la policia i amb una directiva del Sant Andreu que xiulava i mirava cap a un altre costat quan es va produir l'agressió. Si això pasa a Banyoles, la Pobla de Mafumet o a Palamós...i la pilotada la rep l'àrbitre, es tanca el camp fins a la temporada que vé. Que pasa aquí, que la seguretat d'un jugador del Palamós es mesura diferent que la de l'àrbitre, que el Sant Andreu es diferent de La Pobla de Mafumet, pel que fà a cumplir les normes bàsiques de seguretat en un camp de categoria NACIONAL (quin fart de riure). Doncs i tant que si...el Sant Andreu es el Barça o el Madrid de la Tercera Divisió. A Sant Andreu mengen apart.

"El Palamós Club de Futbol demanarà al jutge únic del Comitè de Competició que el declari guanyador del partit que diumenge passat va jugar al camp del Sant Andreu, i que va acabar perdent per dos a un. El club pretén que el partit es declari finalitzat al minut 41 de la primera part, quan els palamosins dominaven per zero a un i quan el defensa Xavi Giró va ser agredit per un espectador.
Aquest espectador va agafar una pilota que havia anat fora del camp i la va llençar amb força contra el rostre del defensa del Palamós. Xavi Giró va caure estabornit al terra i es va fer una ferida al llavi, tot i que va poder continuar jugant. En aquell moment, els jugadors palamosins podrien haver pres l'opció de retirar-se i forçar la suspensió del partit però, a petició del propi àrbitre del matx, van acceptar continuar jugant. A la segona part, el Sant Andreu va remuntar el marcador i es va imposar per dos gols a un. Ara, però, el Palamós està enllestint la redacció d'un plec d'al·legacions per tal que el Sant Andreu sigui castigat i el declarin guanyador del partit. El Palamós pensava aportar com a prova les imatges de l'agressió a Xavi Giró enregistrades per Televisió de Catalunya. dilluns, però, van comprovar com el reportatge del partit, inclòs dins del programa 'Futbol Cat' obviava aquesta part i només mostrava unes imatges de Giró ja estès al terra. A Palamós creuen que les imatges han estat retallades.
El Palamós també vol que el Sant Andreu sigui sancionat econòmicament perquè el considera responsable de l'agressió que va patir Xavi Giró. Val a dir que el presumpte agressor no va poder ser localitzat pel Sant Andreu i que els Mossos d'Esquadra no eren al Narcis Sala quan es va produir l'incident , segons va reflectir l'àrbitre Sánchez Rico a l'acta del partit.

PD: A L'IMATGE LA TRIPLETA ARBITRAL I ELS DOS CAPITANTS