martes, 9 de agosto de 2011

COSES MEVES DEL DIMARTS 9 D'AGOST DE 2011



El torneig de l’Estany viura demà dimecres el primer derbi ampurdanés que disputaran aquesta temporada el Palamós i el Figueres, dos dels equips gironins amb més història i tradició del futbol gironí. Els dos van coincidir durant quatre temporades a Segona divisió A i més endavant a Segona B, però mai en una categoría inferior. Palamós i Figueres podran mesurar les seves forces en un enfrontament que ha esdevingut un clàssic en el prestigiós torneig banyolí. L'any 1969 se celebra per primer cop el Torneig de l'Estany, amb la participació de Banyoles, Girona, Olot i Figueres. Llegint Wikipedia he vist això: "El 15 d'agost de 1913 Francesc Xavier Ballestero Pérez va fundar el F.C. Banyoles inaugurant el "Camp de les Estunes". El primer partit disputat va ser contra l'Armstrong de Palamós". Curiós no?

Em reitero en el que vaig comentar ahir. La Federació Catalana de Futbol s’ho hauria de fer mirar. Ni un sol jugador del primer equip del Barça en el partit d’ahir contra el Girona a les semifinal de la Copa Catalunya. Caldria reformular la competició, ja que del contrari és una estafa amb majuscules. Per la gent que va al camp, pel club organitzador (en aquest cas el Nàstic) i pels milers de teleespectadors que ahir van veure el partit per TV3. En Bernat Soler deia que jugava el Barça i no era ben bé així. Suplents del B, nanos del juvenil i fins i tot algun cadet. La “nostra” Copa no és mereix això.

A la fotografia, el cartell de la present edició del torneig de l'estany. Quina mania que tenen a dir-nos Club de futbol Palamós. El nom és PALAMOS CLUB DE FUTBOL. Foto: CD Banyoles.

I per acabar la frase del dia: "Nunca olvido una cara. Pero en su caso, estaré encantado de hacer una excepción". El gran Groucho Marx.


1 comentario:

No vaig tenir mai un Ford Fiesta vermell dijo...

Jo crec que en el derbi empordanès entre el Palamós i el Figueres "saltaran chispas". No seria extrany que sigui declarat "d'alt risc". Visca el Club de Fuitbol Palamós!