miércoles, 5 de octubre de 2011

COSES MEVES DEL DIMECRES 5 D'OCTUBRE DE 2011

M'agradat el reportatge de Jordi Roura avui al Diari de Girona parlant sobre els Palamós- Figueres. La majoria podriem creurem que el primer derbi empurdanés va ser la temporada 89-90 a Segona A i no és així. De fet aquest diumenge a la secció del programa de "Futbola Ràdio Palamós" Històries del Degà en parlem. Us avanço un tastet del texte que m'ha fet arribar el nostre redactor Guillem Cantorné.

La temporada 1970/71,hi havia l’ex-barcelonista Pepe Pinto d'entrenador del Palamós, que va acabar segon de Primera Regional. L’equip palamosí tenia el dret de jugar la promoció d’ascens a preferent contra la Unió Esportiva Figueres. El partit d’anada, va ser caòtic. La rivalitat normal entre els dos equips, es veia agreujada per la importància que tenia jugar-se un ascens. Als deu minuts de la segona part, l’àrbitre ja havia expulsat a 2 jugadors del Palamós. L’equip, tot i jugar amb deu homes, i afegint el fet que els figuerencs disposessin de 2 penals (que van desaprofitar), els palamosins van perdre per 3 a 2. A la tornada, empat a zero i ball de bastons. La gran multitud al camp i l’emoció gens continguda van contribuir a un final desagradable. I per arrodonir-ho, l’entrenador palamosí Pepe Pinto va fitxar per l’equip figuerenc. Cal dir que uns anys mes tard Pepe Pinto tornaria a entrenar el Palamós, en aquest nou cas a Regional Preferent.

Aquest estiu, Palamós i Figueres ja es van enfrontar en les semifinals del Torneig de l'Estany amb victòria dels de Bertu Fernández per 0-3. De tota manera l'ultim precedent en un enfrontament en competició oficial es del 3 de maig de 2004, a Vilatenim. Un gol de l'ex-palamosí Jito, li va donar un triomf per la mínima als figuerencs. El primer derbi a Segona A va ser 3 de desembre de 1989, a Vilatenim.