viernes, 27 de abril de 2012

COSES MEVES DEL DIVENDRES 27 D'ABRIL DE 2012

Tito Vilanova, (Bellcaire d'Empordà, 1969) serà el primer entrenador del Futbol Club Barcelona a la banqueta del primer equip a partir del 30 de Juny de 2012.

TITO VILANOVA A LA MASIA DEL BARÇA


Com a futbolista es va formar a les categories infantils del Barça des del 1984 fins al 1990, on va conèixer Guardiola i des de llavors són amics.
La seva carrera com a jugador professional va començar a Figueres (hi va jugar la promoció d'ascens a Primera Divisió contra el Cadis la temporada 1991/1992) i va continuar al Celta (tres temporades a Primera Divisió), al Badajoz, al Mallorca, al Lleida i a l'Elx. Es va retirar a la Grama.
Un cop retirat, es va dedicar a entrenar, començant pel Palafrugell i -abans de tornar al Barça- continuant pel Figueres i pel Terrassa.
El mes de novembre de 2011 va haver de ser operat a l'hospital Vall d'Hebron, on se li va intervenir la glàndula paròtide. El 27 d'abril de 2012, en la roda de premsa de comiat de Pep Guardiola, va ser anunciat com a proper entrenador del primer equip del Futbol Club Barcelona.


Aureli Altimira i Herce (Cardedeu, 21 de febrer de 1968) és un ex-futbolista català actualment preparador físic del Futbol Club Barcelona.

                                   
                                   AURELI ALTIMIRA (Foto: arxiu FC Barcelona)

 

Altimira va debutar com a futbolista a l'equip de la seva localitat natal, Cardedeu, i la temporada 1979/80 va entrar als alevins del Futbol Club Barcelona. Però el club blaugrana considerava insuficient la seva progressió i el va donar la baixa dos anys més tard. Va tornar al futbol base del FC Cardedeu i després va passar a les categories inferiors del EC Granollers, fins que va ser repescat pels juvenils del FC Barcelona.
Des de llavors, va anar progressant en les diferents categories inferiors fins a passar tres anys en el FC Barcelona amateur, amb el qual va aconseguir un ascens, de Tercera Divisió a Segona Divisió B. La temporada 1989/90 va pujar al FC Barcelona Atlètic. Durant aquesta etapa va arribar a jugar dos partits amb el primer equip blaugrana, encara que mai va arribar a debutar oficialment a Primera Divisió.
A l'estiu de 1990 va marxar cedit a la Unió Esportiva Figueres, a Segona Divisió A, on hi va romandre dues temporades. Va formar part de l'històric equip empordanès que la temporada 1991/92 es va quedar a les portes d'ascendir a Primera Divisió. El Cadis CF es va imposar en la promoció per 3-1, sent Altimira l'autor de l'únic gol dels de Figueres.
Finalitzat el seu contracte amb el FC Barcelona, al juliol de 1992 Altimira va fitxar pel CD Badajoz que igual que la UE Figueres, jugava en Segona Divisió A. Amb l'equip va jugar quatre temporades. Després, va passar un any pel Màlaga CF (1995/96) i posteriorment a l'ACE Manlleu (1996/97), ambdós equips a la Segona Divisió B. La temporada 1997/98 va marxar al CF Gavà, de la mateixa categoria. A l'equip barceloní hi va romandre tres temporades; dues a Segona Divisió B i l'última a Tercera Divisió.
La temporada 2000/01 va anar a un altre equip català de Tercera Divisió, el AE Guíxols. Tot i la seva experiència, en el club gironí es va mantenir com davanter titular, marcant vint gols en dues temporades. Malgrat tenir un acord per continuar un any més en actiu, al finalitzar la temporada 2001/02 va anunciar la seva retirada com futbolista per acceptar una oferta com tècnic del FC Barcelona. Altimira, llicenciat per la INEFC va ser requerit com preparador físic del FC Barcelona C i de l'equip juvenil blaugrana. Durant aquest mateix any, va estar treballant alhora, de professor d'Educació Física al Col·legi Lestonnac de Mollet del Vallès.
A la temporada 2007/08 es va retrobar en el FC Barcelona atlètic amb Pep Guardiola, amb qui havia coincidit durant la seva etapa a La Masia. Aquesta temporada el filial va aconseguir pujar de Tercera Divisió a Segona Divisió B i Guardiola va ser a finals de temporada, ascendit al primer equip barcelonista. L'any 2008/2009, el tècnic de Santpedor es va dur amb ell al seu equip tècnic de confiança, incloent a Aureli Altimira. Aquest va deixar de treballar com professor per dedicar-se només a l'equip de primera per falta de temps.
Actualment continua exercint com a preparador físic del primer equip del FC Barcelona, després d'haver amb els quals i com a membre de l'equip tècnic de l'era de Pep Guardiola ja ha guanyat la Copa del Rei, la Lliga i la Copa d'Europa de la temporada 2008/2009, i la Supercopa d'Espanya, la Supercopa d'Europa, el Mundialet de Clubs i la segona Lliga de l'era Guardiola durant la temporada 2009/2010.


                               PLANCHART, ROURA I TORRENT (Foto: EMD).


Jordi Roura i Solà (Llagostera, 10 de setembre de 1967) és un exfutbolista català, que ocupava la posició de migcampista o davanter.
Format a les categories inferiors del FC Barcelona, milita al filial abans de debutar amb el primer equip a la campanya 88/89, en la qual disputa vuit encontres a Primera Divisió. L'any següent en suma dos més amb els blaugrana.
Sense continuïtat al FC Barcelona, marxa al Real Murcia, amb qui disputa la Segona Divisió 91/92. L'any següent fitxa per la UE Figueres, també a la categoria d'argent.

Domènec Torrent i Carles Planchart Van entrenar el Palamós CF la temporada 2003-2004.


No hay comentarios: