jueves, 6 de septiembre de 2012

COSES MEVES DEL DIJOUS 6 DE SETEMBRE DE 2012

EL NOSTRE PROPER RIVAL: EL CF GAVÀ

                 Camp de la Bóbila de Gavà (Foto: tercera.cat)

El Club de Futbol Gavà, es va crear de manera oficial l’any 1921, gràcies a la iniciativa del veterinari local, el senyor Seculí, que va decidir reunir els jugadors  més destacats de la població, amb ànim de competir amb els clubs de les poblacions veïnes. El primer president va ser Vicente De Gracia, qui va aconseguir inscriure el club a la Federació Catalana de Futbol el 1922.

L’equip va començar a jugar en unes instal·lacions properes a La Rambla. Però dos anys més tard, concretament el 1924, es va traslladar al camp de La Roca, propietat llavors de l’empresa Manufacturas Serra i Balet, que compaginaria amb el camp de Can Sellarés. L’any 1926 però, el club, que llavors s’anomenava Athletic Gavà Club de Futbol, va desaparèixer.

Gavà es va quedar sense equip de futbol per poc temps, ja que el 1928, es va fundar el Foot-ball Club Gavà. Aquesta nova societat, que va ser inscrita a la Federació Catalana el 1929, vestia amb samarreta blanca i amb els punys, el coll i el pantaló de color blau. Els partits es van jugar en el camp de Les Colomeres fins el 1936 , any en que va esclatar la Guerra Civil Espanyola, i el futbol es va paralitzar.

Després de la guerra, l’any 1941, es va recomposar el club i es va seguir amb el projecte anterior, però sota el nom de Club de Futbol Gavà. El 1947, amb Jaume Sanfeliu Balaguer com a president, l’equip es va proclamar campió de la Copa Catalana.

En els anys 50, el Gavà comença a despuntar a Regional, i la temporada 1955/56 el club va assolir una fita històrica, el primer ascens a 3a Divisió. Tot i així, la temporada següent no va ser bona, i va tornar a Regional. Però la temporada 57/58 va tornar a 3a, i s’hi va establir .

L’any 1986, el club es trasllada al Camp Municipal, i encadena 6 anys consecutius lluny de la categoria nacional, baixant de 3a a Primera Catalana.

La temporada 1993/94, el Club de Futbol Gavà va tornar a 3a Divisió. La campanya següent es va convertir en un dels anys més importants en la història de l’equip. Després  d’acabar a la 6a posició, un descens administratiu, concretament del Palamós Club de Futbol, va deixar un lloc vacant a 2a Divisió B. Es va oferir la plaça a diverses entitats catalanes de futbol per ordre classificatori, però cap va acceptar, tret del Gavà, que ho va fer de molt bon grat.

Per al debut a la categoria de bronze, es va estrenar el Camp Municipal La Bòbila, i es va nomenar a Antoni Llebaria com a entrenador. La temporada 1998/99, Llebaria va abandonar el seu càrrec, no es va fer gairebé cap fitxatge, i el Gavà va perdre la categoria.

Estant a 3a Divisió, la campanya 2001/02, l’equip va quedar segon a un punt del líder, el Palamós, va ser subcampió de la Copa Federació perdent la final contra el Celta de Vigo B, i va aconseguir l’ascens a 2a B. L’any següent no va ser bo, i va tornar a baixar a la 3a Divisió.

La temporada 2006/07 va recuperar la seva plaça a 2a B, i la 2007/08 es va classificar per jugar per primera vegada, la promoció d’ascens a 2a Divisió, amb Antoni Llebaria que tornava a ser l’entrenador, i Juan Rodenás com a president. Però va caure eliminat pel Huesca.

Els anys següents va seguir a 2a B, però la temporada 2009/10 va baixar a la 3a Divisió. 

TEXT: GUILLEM CANTORNÉ MORA.


Aquest cap de setmana visitem...La Bòbila (Gavà)
És un dels camps més genuïns del nostre futbol, de graderies baixes i xemeneia fabril com a estendard principal (...) Ben ubicat, s'hi accedeix per la vistosa Avinguda Diagonal (de Gavà, òbviament), repleta de bars que semblen destinats a acollir-hi prèvies i postpartits d'allò més vius. 
FONT: TERCERA.CAT

No hay comentarios: