viernes, 28 de septiembre de 2012

COSES MEVES DEL DIVENDRES 28 DE SETEMBRE DE 2012

EL NOSTRE PROPER RIVAL: CF VILAFRANCA


Els orígens del CF Vilafranca es remunten l’any 1900, quan un grup de joves del municipi, feien córrer una pilota en una esplanada vora el bosc de Can Lleó. L'agost de 1904, es va fundar la societat Football-Club Vilafranca.. No va ser fins l’any 1917, que el club va ingressar a la Federació Catalana.

La temporada 1920/21, després d’una intensa lluita amb el Gimnàstic Club de Tarragona, el Reus Deportiu, el Ràcing de Sitges i el Club de Futbol Vilanova, l’equip aconseguia el primer títol de campió de la província de Tarragona. Les campanyes 1925/26, 1926/27 i 1929/30, el Vilafranca va assolir el títol de campió del grup de promoció de Ponent, i l’any 1931 es va proclamar campió de la Copa Aiguadé.

L'any 1933, militant a la Primera Divisió Catalana, va tenir la possibilitat de pujar de categoria però es va perdre la promoció als despatxos amb el Sants. I l'any 1936 va quedar campió de la Lliga Catalana en guanyar al Valls per 2-0. Després de la Guerra Civil, l’any 1944 va pujar a Primera Categoria enfront el Borges Blanques, Tàrrega, Vilanova, Amposta, Cervera, Santboià i el Tarraco. L'any 1956 es va guanyar la Copa Presidente de la Federació Catalana de Futbol amb Carles Quer d'entrenador.

L'any 1955 va aconseguir per primera vegada l'ascens a la Tercera Divisió. Anys més tard jugaria en aquesta categoria durant 6 temporades consecutives, amb Pere Montserrat de president.

L'any 1997 es va fer realitat el que semblava impossible a causa de la seva rivalitat, la filiació amb l'Atlètic Club Vilafranca. L’objectiu era potenciar el futbol base vilafranquí.

La temporada 1998-99 es va perdre la categoria a Tercera Divisió, amb el conseqüent descens a Primera Catalana. Al final d'aquesta mateixa temporada es va trencar la filiació amb l'Atlètic Club Vilafranca a causa de l'arribada a la presidència d'una nova junta directiva.

La campanya 2000-01, la junta directiva presidida llavors per Paco Fos, va arribar a un acord amb la societat Campus Internacional Santor per la cessió de la gestió econòmica i esportiva de tot el planter. El club va anomenar aquesta iniciativa ambiciosa ‘Projecte del Centenari’ i va donar al futbol base el nom d'Escola de Futbol Hristo Stoitchkov.

Després de la temporada 2001-2002 el president Paco Fos va deixar el seu càrrec en mans de Pere Montserrat que iniciava d'aquesta manera la seva segona etapa al capdavant del club. No va ser fins l’any 2010, que el club tornava a 3a Divisió. Concretament aquella temporada, i precisament contra el Vilafranca, el Palamós Club de Futbol va perde la categoria, baixant a 1a Catalana. Dos anys després, els dos equips es tornen a trobar a 3a Divisió.

TEXT; GUILLEM CANTORNÉ
FOTO: WEB OFICIAL CF VILAFRANCA


Jornada 6  (30/09/2012 )
Palamos -Vilafranca
Dia: Diumenge 30 Setembre
Hora: 17:00
Lloc: Nou Estadi Municipal de Palamos
Àrbitre: Raúl Calle Martínez ( Baix Llobregat)






No hay comentarios: