viernes, 30 de noviembre de 2007

EL CAP DE SETMANA ESPORTIU A PALAMÓS


A L'IMATGE, L'AUTOR D'AQUEST BLOG LI VA DESITJAR SORT AL DEFENSA DE L'ESPANYOL, JAVI CHICA PER AQUESTA TEMPORADA... LI VAIG DESITJAR SORT, MENYS EN DOS PARTITS, EN EL DE DEMÀ A L'ESTADI OLÍMPIC LLUIS COMPANYS I EN EL DE LA SEGONA VOLTA AL CAMP NOU. ENDEVINEU EL PERQUE?

EL CAP DE SETMANA ESPORTIU

Les baixes dels defenses Albert Déu i José Luís Gallardo i la del mig Carmelo Alejo, per sanció més la de Santi Celaya, per lesió deixa el Palamós amb els jugadors justos per jugar diumenge al camp del Reus. L’entrenador del Palamós, Candido Viana, sancionat amb dos partits, tampoc podra dirigir el seu equip des de la banqueta.

El defensa Albert Déu i el migcampista Carmelo Alejo es perdran els primers minuts de la temporada, a causa d’aquesta sanció ja que eren els dos únics components de la plantilla que havien jugat tots els minuts de la competició. El veterà defensa central José Luis Gallardo es perdrà el partit per la targeta vermella que va veure contra el Banyoles i juntament amb l’altre central Giró continuarà a una tageta d’una nova sanció per acumulació d’amonestacions.

A banda de les sancions de Déu, Carmelo i Gallardo, el tècnic Candido Viana tampoc podrà comptar amb Celaya lesionat, però recupera Marc teixidor. Les quatre baixes palamosines deixen l’equip gairebé amb els justos pel desplaçament a Reus. El propi Candido Viana tindrà que dirigir l’equip des de la tribuna, a causa de la sanció de dos partits que li ha imposat el comité de competició.

Del partit Reus - Palamós, hi trobem sis precedents a Tercera Divisió (tres victòries, un empat i dues derrotes) i un altre precedent a Segona Divisió B, amb victòria palamosina per 0-3. L'any passat el desplaçament del Palamós a Reus va acabar amb empat a zero. El Reus – Palamós es jugarà a partir de les cinc de la tarda. Mitja hora abans, començarà el programa de Ràdio Palamós, que inclou la transmissió en directe del partit.

A la Segona Regional, la Fundació Esportiva Palamós rebrà demà disabte, a partir de les cinc de la tarda en el Nou Municipal la visita del Quart. En aquest mateix grup de Segona Regional, El Sant Antoni jugarà demà dissabte al camp del Guíxols B, mentre el Calonge rebrà la visita de l’Arbucies.

Pel que fa al futbol de base de la Fundació Esportiva Palamós: Demà dissabte l’aleví B jugarà al camp de l’Empordanet, a partir de les quatre de la tarda, mentre que l’Aleví A rebrà, demà a partir de les 10 del matí el Palafrugell als camps de la zona Esportiva Josep Massot i Sais.

Passem al bàsquet per dir que el Carnisseries Arnall, el sènior masculí A del Club Esportiu Palamós, te aquest cap de setmana un doble compromís. Demà dissabte, a partir de dos quarts de sis, jugarà a la pista del Santa Eugenia, mentre que diumenge a les dotze del migdia rebrà en el pavelló municipal d’esports de Palamós, al Club Bàsquet Fontajau. Dos compromisos en els que l’equip palamosí defensarà el liderat de la categoria després d’haver sumat 9 victòries en 9 partits.

Finalment comentar que en futbol de sala, a la categoria cadet, el Palamós rebrà demà dissabte a dos quarts d’una del migdia en el pavelló municipal d’esports de Palamós al Premià.

jueves, 29 de noviembre de 2007

ALBERT DÉU, CARMELO ALEJO, JOSÉ GALLARDO I L'ENTRENADOR CANDIDO VIANA SANCIONATS



el Comité de Competició de la Federació Catalana de Futbol ha sancionat amb un partit de suspensió els jugadors del Palamos Gallardo, Carmelo i Deu. Per la seva banda, l’entrenador candido Viana ha estat suspés amb dos partits. El Palamós presentara alegacions al comité d’apelació per intentar rebaixar la sanció de dos partits que li ha estat imposada al seu tècnic.


El defensa Albert Déu i el migcampista Carmelo Alejo es perdran els primers minuts de la temporada, a causa d’aquesta sanció ja que eren els dos únic components de la plantilla que havien jugat tots els minuts de la competició. Déu, s’ha mostrat contrariat per la sanció, tot i que ja veia complicat que el comité tingués en comprte les alegacions que ahir va presentar el club.

Segons el Director Esportiu del Palamós, Jordi Condom, l’àrbitre del derbi contra el Banyoles, Duran Peidró, va exagerar clarament en la redacció de l’acta del partit, i avui es mostrava especialment crític amb l’estament arbitral.

Les baixes de Déu, Carmelo i Gallardo obligarà al tècnic Candido Viana a quedar-se amb 16 jugadors justos pel desplaçamant d’aquest proper diumenge al camp del Reus.

DAVID CORNELLÀ CONVOCAT PER LA SELECCIÓ CATALANA PER JUGAR LA COPA DE LES REGIONS DE LA UEFA


El migcampista del Palamós David Cornellà ha estat definitivament convocat per la selecció catalana amateur que dirigeix, Roberto Elvira per partcipar a la primera fase de la Copa de les Regions de la UEFA que és jugarà del 6 al 9 de desembre a Navarra.

David Cornellà, que ja ha participat en diversos entrenaments aquesta mateixa temporada i va jugar la competició, ara fa dos anys, diu que te espera guanyar la fase naccional per representar a Espanya en la fase europea d’aquesta copa de les regions de la UEFA.
La selecció catalana amateur jugarà enfront Canaries i Galicia del 6 al 9 de desembre a Navarra. El guanyador d’aquesta fase s’enfrontarà a una altre combinat autonomic a doble partit. A causa d’aquesta convocatoria, Cornellà es perdrà el partit del proper dia 9 de desembre enfront el Cassà.


SELECCIONS | 29/11/2007
LLISTA OFICIAL VI COPA DE LES REGIONS UEFA
Roberto Elvira convoca per la VI Copa de les Regions UEFA als mateixos 18 jugadors que ahir van empatar (2-2) al camp de L'Hospitalet. El CE. Manresa, amb 5 jugadors, és l'equip que més futbolistes aporta. Ismael Camps i Aleix Vall són els dos únics jugadors que van disputar la final estatal al 2006 a Barakaldo (Euskadi).



Roberto Elvira, seleccionador català amateur, ha donat avui la llista de convocats per disputar del 6 al 9 de desembre de 2007 la primera fase de la VI Copa de les Regions UEFA. El seleccionador català ha convocat als mateixos 18 jugadors que ahir van empatar 2-2 al camp de L'Hospitalet. El Manresa, amb 5 jugadors, és l'equip que més futbolistes aporta, mentre que Ismael Camps i Aleix Vall són els dos únics jugadors que ja van estar presents a la final estatal que Catalunya va jugar al 2006 contra Euskadi a Barakaldo.

Les claus d'aquesta relació dels jugadors les explica el propi tècnic: "Hem seleccionat als jugadors en base al seu rendiment en el que portem de temporada, la seva actuació en aquests partits de preparació i, òbviament, les seves característiques. Hem triat als futbolistes que creiem millor podrien dur a terme la idea d'equip que busquem, que no és altra que la de construir un conjunt sòlid i amb qualitat, que permeti organitzar el joc des del mig del camp i que a la vegada asseguri la definició".


La llista de jugadors convocats es la següent:

JOSE A. MORENO CAMACHO
CE. MANRESA

ISMAEL CAMPS ANTUNEZ
CE. MANRESA

SERGI SOLER FERRER
CE. MANRESA

ANTONIO LOBO LOBO
CE. MANRESA

JOSEP Mª SOLER GUERRA
CE. MANRESA

ANTONIO TEIXEIRA MUÑOZ
AE. PRAT

MIGUEL RUBIO FRANCO
AE. PRAT

ALEIX VALL SOLER
CF. VILANOVA GELTRÚ

GERARD BOIRA SOLANS
CF. VILANOVA GELTRÚ

ANTONIO P. OYONO BENDJE
UE. CASTELLDEFELS

GILBERTO BRAZ DE OLIVEIRA
UE. CASTELLDEFELS

DAVID CORNELLA SAIS
CF. PALAMOS

SERGI DURAN AMADOR
CF. REUS DEP.

ARMENGOL GRAUS MITJANS
CF. REUS DEP.

MIGUEL MOLIST SOLVANS
CF. RICOH PREMIA

FERNANDO RECIO COMI
CF. AMPOSTA

DAVID BARALDES ESCUDE
CF. IGUALADA

MARCOS JIMENEZ E. MARTIN
UE. SANT ANDREU

miércoles, 28 de noviembre de 2007

LA FEDERACIÓ ESPANYOLA DE VELA I LA CHRISTMAS RACE CREEN EL TROFEU EN MEMORIA DE MIQUEL COMPANY



Coincindint amb la propera edició de la regata internacional de vela Christmas Race, el Club de Vela Palamós i la Federació Espanyola d’aquest esport , crearà un trofeu en memòria de Miquel Company, en reconeixement a la seva tasca com a impulsor de la Vela palamosina i la Christmas Race en particular. Miquel Company va ser president de la Federació Catalana de Vela del 1969 al 1971 i, posteriorment, va ocupar el càrrec de president de la Federació Espanyola fins el 1984.

Miquel Company, mort l'any passat, va ser una de les persones decisives per haver portat la regata al nivell actual, reconeguda internacionalment i inclosa en el Circuit Eurolymp. A va portar l’escola nacional de vela a Palamos i l’equip olimpic espanyol va establir a Palamós la seva base per preparar les olimpiades de Montreal i los Angeles.

Miquel Company, va atreure a molts joves cap a l’esport de la vela i els va potenciar per arribar a convertir-se en campions olímpics.
Company va ser el gestor dels futurs èxits de la vela espanyola, materialitzada, essent President de la Federació espanyola, en les medalles d’argent de Montreal’78 a la classe 470 de Piti Millet i Toño Gorostegui, l’or de Moscou’80 a Flayn Dutchman d’ Alejandro Abascal i Miguel Noguer, o l’or de Los Angeles’84 de Luis Doreste o Roberto Molina. El campió olímpic a Los Angeles, el cantabre Alejandro Abascal va tenir unes emocionades paraules de record per la figura de Miquel Company

El poble de Palamós, el Club Nautic Costa Brava i el Club de Vela Palamós tenen un reconeixement i agraïment molt especial per la persona de Miquel Company. Ell va per col•locar Palamós i la seva Badia en el món de l’esport de la vela. Així com iniciar una llarga historia de Campionats, entrenaments, seleccions i sobretot de Christmas Race. Com a reconeixement a la seva tasca el Club de Vela Palamós ha decidit crear aquest trofeu juntament amb la Fedració Espanyola de Vela, que serà qui marcarà les seves bases segons ha explicat el president del Club de Vela, Miquel Avinyó.

Fins ara la Christmas Race ja havia impulsat altres dos trofeus. El Trofeu Miquel Albalat que s’emporta el regatista que suma mes puntuació en el global de totes les classes i el trofeu Estació Náutica que des de fa un parell d’anys l’organització de la Christmas Race otorga a una persona en reconeixement a la seva trajectòria en la potenciació i desenvolupament de la tardicional regata de classes olímpiques. Per segon any consecutiu la Christmas, avança una setmana les seves dates i es disputarà del 17 al 22 de desembre en aigües de la badia de Palamós amb una participació de més d’un centenar d’embarcacions.

martes, 27 de noviembre de 2007

EL PALAMÓS PRESENTA RECURS PER DÉU, GALLARDO I L'ENTRENADOR CÀNDIDO VIANA


El Palamós Club de Futbol presentara recursos al comité de competició per la targeta a Albert Déu i per les expulsions del central José Luis Gallardo i de l’entrenador Candido Viana. D’altra banda la junta directiva va decidir ahir al vespre ajornar el partit contra el Castelledefels del dijous 6 de desembre i jugar-lo el següent dimecres dia 12, a partir de dos quarts de nou del vespre.

Segons el Director Esportiu del Palamós, Jordi Condom, l’àrbitre del derbi de diumenge contra el Banyoles, Duran Peidró, va exagerar clarament, en la redacció de l’acta del partit, l’acció que va provocar les expulsions del central Gallardo i de l’entrenador Càndido Viana. Ambdós poden ser sancionats d’un a tres a partits per desconsideració a l’arbitre. En el cas de Déu, el Palamós, presenta el recurs al.legant que la falta que provoca la tarjeta groga que li impedirà jugar al camp del Reus, per acumulació d’amonestacions, en realitat la va fer el romanés Constantin Petalla.

El mateix Jordi Condom, també ha explicat que en la reunió d’ahir al vespre, la junta directiva va decidir enregistrar les imatges de tots els partits que jugui el Palamós, per tal de tenir un document gràfic en el cas de repetir-se una situació semblant a la de diumenge.

En la mateix reunió de junta d’ahir al vespre, també és va decidir ajornar el partit contra el Castelledefels del diijous 6 de desembre i jugar-lo el següent dimecres dia 12, a partir de dos quarts de nou del vespre. El partit contra el Cassà es manté el dia i l’hora inicialment programats: diumenge 9 de desembre, a partir de les cinc de la tarda. Tots dos partits es disputaran en el Nou Muncipal i el Palamós podia ajornar-los si Cornellà es definitivament convocat per la selecció catalana amateur per jugar del 6 al 9 de desembre, la Copa de les Regions de la UEFA.

PERE SUBIRANA

lunes, 26 de noviembre de 2007

ELS RESULTATS DEL CAP DE SETMANA ESPORTIU A PALAMÓS



El Palamós va derrotar ahir el Banyoles per dos gols a un en el segon derbi gironí de la temporada. Dos gols de Carlos López i Dani Planagumà, en el primer temps li van donar la tercera victòria de la temporada en el Nou Municipal. Amb aquest triomf l’equip es situa a mitja taula amb 18 punts, a quatre del quart classificat i també a quatre de la zona de descens.

El partit va estar marcat pel fort vent de tramuntana que va bufar al llarg dels 90 minuts. Malgrat la meteorologia, el primer quart d’hora va ser trepidant. En el minut 6 Planagumà, completament recuperat d’un esguinç al turmell, va xutar al pal i en el set Carlos López, va marcar l’un a zero, després d’una assistència del lateral Elies Martí.

Només dos minuts mes tard i en una errada defensiva del Palamós, el jove davanter banyolí Esteve Matamala va aprofitar per marcar l’empat, que va descentrar els palamosins. A quatre minuts del descans, i quan semblava que s’arribaria a la mitja part amb igualtat en el marcador, una centrada de Fran Jérez va ser rematada per Dani Planagumà, que sumava el seu setè gol en les 14 primeres jornades.

A la segon part, el Palamós va ser molt superior al Banyoles, però ni Planagumà que va tornar a fer un altre pal, ni Carlos López va estar encertats de cara al gol i el partit finalitzaria amb el 2-1 favorable als palamosins.

En el darrer quart d’hora cal destacar el debut del defensa rumanés Constantin Petalla, que es va convertir en protagonista involuntari en el temps afegit. En una falta comesa per Petalla, l’àrbitre, que fins aleshores havia estat correcte, va ensenyar-li la targeta groga a Déu, el que va motivar les protestes del central Gallardo i de l’entrenador Candido Viana que van acabar essent expulsats. El mateix Candido Viana deia sentir-se feliç per la victòria i indignat per l’arbitratge.

L’entrenador del Banyoles, Benet Masferrer, reconeixia que el Palamós havia estat superior, en el segon temps, i que la forta tramuntana havia perjudicat el joc de tots dos equips.

La nota negativa del partit van ser les targetes que implicaran sancions. Déu va veure la cinquena groga que li suposarà un partit de sanció i per tant no podrà jugar diumenge que vé al camp del Reus, com tampc ho farà el central José Luis Gallardo que va ser expulsat i l’entrenador Candido Viana, que per la mateixa circumstància no podrà seure a la banqueta al camp del conjunt tarragoní.

Canviem de categoria. A la Segona Regional, la Fundació Esportiva Palamós va derrotar per dos gols a zero, el Pals. Dos gols de Ferrer van donar una victòria a la Fundació, que després d’aquest triomf, es troba a la zona mitja de la classificació amb 15 punts i la setmana que vé tornarà a jugar a casa, ja que ha canviat l’ordre dels partits per no coincidir, com ahir amb el primer equip. En aquesta ocasió el seu rival serà el Quart, dissabte que vé, a partir de les cinc de tarda.

Dins del mateix grup, el Sant Antoni, va tenir un mal debut al seu camp. L’equip entrenat per “Jepi” va perdre el segon partit de la temporada, curiosament en la primera ocasió que jugava com a local. El Sant Antoni va caure per 3 a 5 davant del Ca l’Aguidó de Blanes. Tot i la derrota el Sant Antoni continua tercer amb 23 punts a 5 del líder el Salt. El Calonge, per la seva part, va guanyar per 0-2 al camp del Bisbat de Blanes i s’ha situat sisé amb 16 punts.

Dels partits que els equips de base de la Fundació Esportiva Palamós han jugat aquest cap de setmana destaquem aquests resultats: El juvenil A, va guanyar per zero gols a quatre al camp de l’Escola de futbol del Baix Ter, en un partit que el mig centre Rubén es va trencar el peroné i serà baixa tot el que resta de temporada. El juvenil B va empatar a dos gols a casa amb l’Anglés, el cadet A va pedre per dos gols a un al camp de l’Olot, el cadet B va guanyar al Bisbalenc per 1 gol a zero. Els dos equips infantils van perdre. L’equip b a casa amb l’ Escola de Futbol de La Garrotxa per dos gols a cinc i l’equip A per 6-2 al camp del Fornells. Finalment l’aleví A va perdre per 4 gols a 3 al camp del Baix Ter. El partit que tenia que jugar l’aleví B amb el Begur es va ajornar i es disputarà demà dimarts a les 7 de la tarda.

En bàsquet, El senior masculí del Club Esportiu Palamós, el Carnisseries Arnall, es va imposar sense massa dificultats al Quart. Els visitants portàven 7 partits consecutius sense conéixer la derrota,però la visita a Palamós va tallar la seva ratxa. Al final 76-56 favorable a l’equip que entrena Lluis Puig.

El senior masculí B del Club Esportiu Palamós, l'MC Crèdit, va perdre 40-59 enfront el Lloret, mentre que el senior C, el Showboys, també van pedre, en aquest cas 56-51 a la pista del Riudarenes. El senior femení, el Catalunya Nàutic, també va caure de 20 punts de diferència al pavelló de Santa Coloma, enfront el Club Bàsquet Farners.

Finalment, pel que fà al bàsquet, el junior femení no va jugar el partit d’aquest cap de setmana a la pista de l'Onyar, que es va haver de suspendre perqué l’arbitre no es va presentar.

En futbol de sala el juvenil del Palamós, va perdre per 5-7 amb el Segarra B, en el pavelló municipal d’esports de Palamós.


Acabem els esports destacant que aquest dissabte, Palamós, va acollir el 3r Campionat Comarcal de Cros classificatori pels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Cal destacar les victories de dos atletes palamosins, Adel Mechaal del IES Palamós va guanyar en la categoria juvenil masculí i Miriam Casellas de l’Escola Vedruna, en la categoria cadet femení. La prova, va ser organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós.

PD: A l'imatge de Josep Lois, el moment en la que es van produir les expulsions de Gallardo i l'entrenador Candido Viana, que juntament amb Déu i Carmelo, no podran jugar per sanció el proper diumenge al camp del Reus.

domingo, 25 de noviembre de 2007

El Palamós derrota el Banyoles (2-1) en el segon derbi gironí de la temporada.



Dos gols, en el primer temps, de Carlos López i Dani Planaguma, li han servit al Palamós per derrotar el Banyoles de Benet Masferrer en el segon derbi gironí de la temporada. L'equip palamosí, ha sumat tres punts d'or que l'allunyen dels últims llocs de la classificació. Després d'una igualada primera part, que va acabar amb 2-1, els palamosins han pogut golejar al seu rival en el segon temps. Dani Planagumà ha disposat de forces ocasions de gol i ha xutat dos vegades al pal. El partit ha acabat amb les expulsions de José Luis Gallardo i de l'entrenador, Candido Viana, amb targeta vermella directa.

FITXA TÈCNICA

Palamós – Banyoles (14a jornada de lliga. Diumenge 25 de novembre de 2007).

Palamós: Toni Montero, Elies Martí, Gallardo, Giró, Déu, Cornellà, Carmelo, Carlos López(Petalla 81’), Fran Jerez (Jaume Duran 67’), Vichu (Garagarza 75’) i Planagumà.

Banyoles: Gerard, Toni, Vallho, Archi, Busquets (Sile, 46’), Pitu, Arimany, Ivi (Castro 62’), Ivan Ruiz (Ivan Gonzalez 28’), Matamala i Juanma.

TARGETES GROGUES
Déu, Carmelo i Planagumà/ Ivi, Ivan Ruiz i Sile.

TARGETES VERMELLES
Jose´Luis Gallardo i Candido Viana (entrenador)

GOLS
1-0: min 8, Carlos López.
1-1 min 10, Esteve Matamala
2-1 min 41, Planagumà

RESULTATS JORNADA 14 (25/11/2007)

Palamós 2 1 Banyoles
Reus 4 0 Castelldefels
Cassà 3 3 Vilanova
Pobla Mafumet 4 1 Igualada
Rapitenca 2 0 Barcelona B
Santboià 0 0 Mataró
Masnou 0 0 Blanes
Manlleu 1 1 Manresa
Sant Andreu 0 0 Balaguer
Europa 2 1 Premià

PD: A L'IMATGE, L'ENTRENADOR CANDIDO I EL DEFENSA GALLARDO VAN ACABAR EXPULSATS.

viernes, 23 de noviembre de 2007

EL PALAMÓS JUGA EL SEGON DERBI GIRONÍ DE LA TEMPORADA AMB EL BANYOLES


El Palamós recupera el defensa Elies martí de cara al partit que l’enfrontarà aquest diumenge al Banyoles en el Nou Municipal. L’equip de Candido Viana afronta el segon derbi gironí de la temporada amb l’intenció d’aconseguir una victòria davant de la seva afició. L’equip palamosí només ha sumat 6 punts, dels últims 21 en joc.

El tècnic del Palamós Candido Viana tindrà les baixes per lesió de Jaume Duran, Santi Celaya i Marc Teixidor. Del derbi Palamós – Banyoles existeixen set precedents amb quatre victòries palamosines i tres dels banyolins.
El partit més recent és remonta a fa dos tempordaes i va acabar amb la derrota palamosina per 1 gol a 3. Els palamosins son tretzés amb quinze punts a només dos de la zona de descens, però a cinc del quart, el que demostra la gran igualtat a la categoria. El partit d'aquest diumenge es jugarà a partir de les cinc de la tarda. Mitja hora abans, començarà el programa de Ràdio Palamós, que inclou la transmissió en directe del derbi Palamós - Banyoles.

A la Segona Regional, la Fundació Esportiva Palamós rebrà demà a les cinc de la tarda el Pals en el Nou Muncipal. Per la seva banda el Sant Antoni es veura obligat ha estrenar camp tot i no tenir-lo encara del tot enllestit. El Sant Antoni volía aplaçar el partit amb el Cala Aguido., però l’equip blanenc no ha acceptat aquesta petició ni canviar l’ordre dels partit. Així doncs el Cala Aguidó de Blanes vistarà el nou camp del Sant Antoni demà dissabte a partir de les tres de la tarda. Finalment en aquesta Segona Regional, el Calonge juga al camp del Bisbat de Blanes.


Pel que fa al futbol de base de la Fundació, anoteu a la vostra agenda aquests compromisos per a demà dissabte als camps de la zona esportiva Josep Massot i Sais. A dos quarts de deu del matí, l'aleví B rep el Begur. A les onze, l'infantil B s'enfronta a l’escola de futbol de la Garrotxa B. A les tres de la tarda el cadet B s’enfrontarà al Bisbalenc B i a les cinc de la tarda el Juvenil B rep la visita de l’Anglés. Els de Cayetano Morgado reben el líder, l'equip que fins al moment s'ha mostrat més fort en aquest grup.

L’aleví A, juga a un quart d’una al camp municipal de Torroella de Montgrí, davant el Baix Ter. L’Infantil A juga a dos quarts de dotze al camp del Fornells. El cadet A viatja fins al camp de l’Olot, líder destacat de la categoria, mentre que el Juvenil A juga demà a les cinc al camp del Torroella amb l’Escola de Futbol del Baix Ter

En bàsquet, el Carnisseries Arnall, el sènior masculí A del Club Esportiu Palamós, visita la pista del Quart. El conjunt que entrena Lluis Puig es el líder de la categoria amb 8 victòries en 8 partits.El senior masculí B, del Club Esportiu Palamós, l'MC Crèdit, jugarà demà en el pavelló municipal d’esports davant del Lloret. El senior C, el Showboys, jugaran demà a la pista del Riudarenes.

El senior femení, el Catalunya Naútic, s’enfrontarà al Sant Vicenç de Torelló en el pavelló municipal d’esports de Palamós. Finalment, pel que fà al bàsquet, el junior femení es pot posar líder sí guanya el partit d’aquest cap de setmana a la pista de l'Onyar

L’activitat atlètica continua aquest cap de setmana a Palamós, ja que dissabte la nostra vila acollirà el 3r Campionat Comarcal de Cros, que comptarà amb la participació de joves atletes de clubs i escoles de tota la comarca del Baix Empordà. Aquesta prova, organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, s’iniciarà a les 10 del matí i tornarà a tenir com escenari el passeig del Mar, com ja va pasar aquest dijous amb la celebració del cros escolar.

En total es disputaran set curses en circuits que s’establiran en diverses distàncies. Les categories participants seran les de: benjamí; aleví; infantil, juvenil i cadet. Un cop finalitzades les proves, a partir de les 12 del migdia, tindrà lloc el lliurament de trofeus als diversos participants. Aquest 3r Campionat Comarcal de Cros que es disputarà a Palamós es classificatori per a la final nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.


L’ equip palamosí de Korfbal, el primer d’aquest esport a les comarques gironines, debutarà aquest dissabte a dos quarts d’una del migdia en el Pavelló Municipal d’Esports de Palamós, jugant davant el Keka de Terrassa, en la primera jornada del campionat federat que disputen bàsicament equips de la provincia de Barcelona. L’equip de categoria junior format per joves d’entre 16 i 18 anys. Els equips de korfbal són mixtes, formats per vuit jugadors i l'àrea de joc es divideix entre les zones d'atac i defensa. El korfbal manté certes similituds amb el bàsquet, i de fet es considera una evolució d'aquest esport influenciat pel ringball suec, tot i que és originari dels Països Baixos.

jueves, 22 de noviembre de 2007

El Vedruna domina el catorzé Cros Atlètic Vila de Palamós.


Aquest matí s’ha disputat en un circuit urbà situat al passeig del Mar, la catorzena edició del Cros Atlètic Vila de Palamós. Hi han pres part gairebé 1700 escolars palamosins d’educació infantil, primària i secundària, xifra que ha representat un nou rècord de participació. La pluja ha impedit fer l’entrega de trofeus en el passeig i aquesta s’ha dut a terme en cadascun dels centres escolars de la vila.

La majoria dels guanyadors són alumnes del col•legi Vedruna. Les 14 proves previstes, que han començat a les nou del matí hi han finalitzat a dos quarts d’onze. S’han fet segons l’horari previst.

L’entrega de medalles i trofeus, però, no s’ha pogut dur a terme al Passeig del Mar com estava previst ja que coincidint, amb l’inici de la cerimonia, ha caigut un fort aiguat que ha obligat a suspendre l’acte. Una circumstància que lamentava el regidor d’esports de l’ajuntament de Palamós, Joan Curto. Un any més, la prova ha estat organitzada pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós i l’Associació Atlètica Palamós. La cursa, com és habitual, tenia com a lema ‘L’esport un gest per la pau’.

Els guanyadors de la cursa han estat els seguents escolars palmosins: En categoria juvenil masculí, ha vençut, per segon any consecutiu Adel Mechaal, de l'IES Palamós, mentre que en cadet masculí, s’imposava Zacaria Ayachi, del IES Palamós.

En les categories femenines de juvenil i cadet han guanyat dos representants de l’escola Vedruna. Ariadna Moral en la juvenil i Miriam Casellas en la cadet. El mateix ha passat en categoria infantil amb victòries de Jordi Díaz i Julia Jansen, ambdós de l’escola Vedruna.

En la categoria aleví masculí ha vençut Cris Posadas, de La Salle Palamós, i en aleví femení Aïnoa Rosilllo, del Vedruna.

En benjamí masculí i femení han guanyat Said Mechaal del Vilaromà i Elena Jansen, del Vedruna.

En prebenjamí masculí s'ha imposat Luís Miguel Ramírez, de La Salle Palamós, i en prebenjamí femení Julia Barrera, del Vedruna.

Finalment, en categoria caganius masculí el guanyador ha estat Mohamed Benahi, del Ruiz Giménez, mentre en caganius femení, el triomf se l'ha endut Aina Cano, del Vedruna.

Així doncs, l’escola Vedruna de Palamós ha estat la gran dominadora d’un Cros Atlètic Vila de Palamós que ha comptat amb la participació més alta de totes les edicions disputades fins ara, amb un total de 1698 alumnes inscrits

L’organització, a causa de la pluja, ha entregat les medalles commemoratives als participants de les categories P-5 i prebenjamí, els trofeus als tres primers de les categories benjamí, infantil i cadet, i una medalla als classificats entre el quart i el desè lloc en els diferents centres escolars de la vila. També hi ha hagut diferents obsequis per als gairebé 1700 nens i nenes que han pres part en aquesta festa de l’esport escolar palamosí.

L’activitat atlètica a Palamós continua aquest cap de setmana, ja que dissabte la nostra vila acollirà el 3r Campionat Comarcal de Cros, que comptarà amb la participació de joves atletes de clubs i escoles de tota la comarca del Baix Empordà. Aquesta prova, organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà i el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, s’iniciarà a les 10 del matí i tornarà a tenir com escenari el passeig del Mar.

En total es disputaran set curses en circuits que s’establiran en diverses distàncies. Les categories participants seran les de: benjamí; aleví; infantil, juvenil i cadet. Un cop finalitzades les proves, a partir de les 12 del migdia, tindrà lloc el lliurament de trofeus als diversos participants. Aquest 3r Campionat Comarcal de Cros que es disputarà a Palamós es classificatori per a la final nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

PD: A L'IMATGE DIVERSES NENES DE LA CATEGORIA BENJAMÍ EN L MOMENT DE CREUAR LA LÍNIA D'ARRIBADA.

miércoles, 21 de noviembre de 2007

CORNELLÀ HA ESTAT NOVAMENT CONVOCAT PER LA SELECCIÓ CATALANA AMATEUR QUE DIRIGEIX ROBERTO ELVIRA


El migcampista del Palamós David Cornellà ha estat novament convocat per la selecció catalana amateur que dirigeix, Roberto Elvira per realitzar un entrenament aquesta tarda, a parrtir de les set, al centre iINEF de Barcelona.
En els propers dies el selccionador català, Roberto Elvira, donarà a coneixer la llista definitiva de jugadors que participran a la primera fase de la Copa de les Regions de la Uefa que és jugarà del 6 al 9 d’octubre a Pamplona.
David Cornellà, que ja ha participat en un entrenament aquesta mateixa temporada i va jugar la competició, ara fa dos anys, te moltes possibilitats de ser en aquesta llista definitiva del seleccionador, l’exjugador del Palamós Club de Futbol, Roberto Elvira.
En el cas de ser convocat, el Palamós ha rebut una circular de la Federació Catalana que li permet ajornar els dos partits que ha de jugar a casa, amb el Castelldefels i el Cassà, els dies 6 i 9 de desembre i que coincideixen amb la Copa de les Regions de la Uefa. Aquests dos partits es jugarien els dimecres 12 i 16 de desembre, si el club palamosí ho considera oportú, sense el vist-i-plau del rival, al tractar-se d’una circumstancia especial.

LA WEB DE "FUTBOL CATALUNYA" FA REFERÈNCIA AL REPORTATGE DEL SANT ANTONI PUBLICAT AL DIARI SPORT


Ja torna a ser dimarts i tenim entre les nostres mans, com de costum, el suplement de futbol català que realitza el diari SPORT...

Sergi Mas, o l'ara conegut per tots com el doble del president Montilla, és el tema principal de Futbol Català. Mas es declara un gran seguidor del futbol català del qual considera que no està prou valorat. El 'President', de la mà de Jordi Gastó, explica la seva gran vinculació amb l'Horta, l'equip del seu cor que segueix des dels sis anys d'edat, i fa un breu repàs de tots els records com a espectador, i també com a periodista, que ha viscut al Feliu i Codina. Gastó també ha visitat aquesta setmana les instal·lacions de l'Europa per regalar-nos un reportatge molt humà. Els escapulats han donat nom i recolzament a un equip de futbol sala format per nois amb disminució psíquica i que rep el nom de Coinre Europa.


Per la seva banda, Pere Subirana ens trasllada fins a Sant Antoni de Calonge per explicar-nos el desenvolupament atípic de la seva temporada. L'equip, que milita a la Segona Territorial (grup 16), ha disputat els seus primers deu encontres de Lliga com a visiant. La causa, un terreny de joc que encara no està apunt perquè s'ha instal·lat la gespa artificial. Tot i la desavantatge que suposa jugar a camp contrari, als nois de Josep Benaiges la competició els està anant molt bé. Els gironins han puntuat en nou ocasions de les deu possibles i desitgen, quan ja estigui el camp llest, poder robar-li la primera posició al Salt.

NOTA. EXTRET DE LA WEB DE FUTBOL CATALUNYA DEL NOSTRES COMPANYS MANOLO SEGURA I LLUIS PAYAROLS, A L'APARTAT NOTICIES
(www.futbolcatalunya.com)

martes, 20 de noviembre de 2007

MOR NAVARRO, EX PORTER DEL PALAMÓS CF



La parròquia palamosina està de dol després de conèixer-se la mort del que fou porter de l'equip en l'última temporada a Segona A, José Antonio Navarro. Un atac de cor als 38 anys s'ha endut un dels millors porters que han defensat la samarreta palamosinsa.
Corria la temporada 94-95 i el Palamós, agonitzava a la divisió de plata. Valentín Jorge, Robi i Joan Curto van passar per la banqueta d'aquell Palamós. Waldo Ramos tampoc va aconseguir el miracle i l'equip va caure al pou. En últim súper Palamós hi havia jugadors de la categoria dels Javi García, Puche I, Puche II, Frank, Eloy Pérez, Belenguer, Màgic Díaz, Jordi Condom o Toni Lima. A la porteria, l'equip no acabava de funcionar i les lesions de Florenci Conde i Àngel Campos i la joventut de Ferran Aran van obligar a fitxar un tercer porter. Navarro, amb experiència a la categoria amb el Vila-real (on compartia porteria amb Luis Pascual i un jovenet Molina), va ser el recurs d'urgènci. Ben aviat però es va guanyar l'afició baixempordanesa amb el seu caràcter i la seva solidesa sota pals. Per a la història quedarà com el porter titular del Palamós 7-1 Leganés , amb cinc gols de Puche II. Navarro va jugar 20 partits amb el Palamós i més tard va seguir realitzant aturades de mèrit amb el Racing de Ferrol. Darrerament, Navarro havia estat entrenador de la PD Santa Eulàlia d'Eivissa.

NOTA: TEXT PUBLICAT PER MARC BRUGUÉS AL BLOG DEL FUTBOL GIRONÍ
(www.futbolgironí.blogspot.com)

lunes, 19 de noviembre de 2007

L'EQUIP DE BÀSQUET SENIOR DEL C.E. PALAMÓS CAMÍ DE L'ASCENS I EL JUNIOR FEMENÍ A UN PAS DE SER LIDER


El senior masculí A del Club Esportiu Palamós, el Carnisseries Arnall, no va tenir cap problema per imposar-se al Farners pel resultat de 62-89. Un marcador que deixa ben clar la diferència entre els dos equips. El senior A segueix imbatut, essent l'únic equip del seu grup que no coneix la derrota, havent guanyat, a més, els seus partits amb relativa comoditat. Lluis Puig el seu tècnic feia un balanç molt positiu del partit jugat dissabte a Santa Coloma de Farners i en general de tota la temporada que esta protagonitzant el seu equip.

El senior masculí B, l’ MC Crèdit Palamós va perdre a la pista del Torroella, fent un partit digne, tot i la diferència en el marcador.

El senior femení, el Catalunya Nàutic, va perdre a la pista del Salt de 19 punts. El junior femení va derrotar al Club Bàsquet La Cellera pel resultat de 84-23.

El junior femení continua a la part alta de la classificació i fins i tot es pot posar lider si guanya el proper partit a la pista de l'Onyar.


El junior masculí B va aconseguir una victòria ,a la difícil pista del Santa Eugènia, que els col.loca a la zona mitja/alta de la classificació.

PD 1: A l'imatge les noies del junior femení del Club Esportiu Palamós en un partit jugat al pavelló municipal d'esports de Palamós.

PD 2: Molt bona iniciativa del Club Esportiu Palamós, la de fer un blog com aquest on poder penjar cada equip els resultats del cap de setmana i fer els comentaris de la jornada. Em diuen que ha estat una iniciativa d'en Robert Font, l'entrenador que l'any passat va assolir l'ascens amb el senior masculí i que aquest any s'encarrega del senior femení. FELICITATS. Altres entitats esportives n'haurien d'aprendre i em refereixo a una en concret que, a banda de l'equip Aleví B, la resta de resultats es un drama poder-los saber...FELICITATS per l'iniciativa de l'aleví B, que al final, de continuar la cosa així, es l' únic resultat que donarem.

domingo, 18 de noviembre de 2007

EL PALAMÓS PERD AL CAMP DEL VILANOVA (2-1)


El Palamós Club de Futbol ha perdut al camp del Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltru per dos gols a un i ha sumat la tercera derrota consecutiva en els tres darrers desplaçaments. El Palamós, com ja li havia passat a Blanes i al camp del Barça B, va oferir una bona imatge, però gairebé no va tenir ocasions de gol. El Palamós no guanya fora de casa des del 30 de setembre quan va imposar-se a l'Europa en el Nou Sardenya (2-3). L'equip palamosí no ha sapigut aprofitar el mal moment dels locals, que amb aquesta victòria han sortit de la zona de descens. L'equip de Santi Palanca sempre va portar l'iniciativa en el joc i en el marcador. Al descans el resultat ja era d'un gol a zero favorable al Vilanova, després d'un gol de Ibrahim en el minut 34. A la segona part un altre gol de Santi Acedo (67') va deixar el partit sentenciat. Planagumà amb un gol en el minut 73 va donar certes esperances de remontar que no es van concretar. Cal destacar els debuts del rumanés Constantin Petalla i del basc Gorka Garagarza, que van jugar el darrer quart d'hora del partit. El Palamós rebrà diumenge que vé en el Nou Municipal al Banyoles.



FITXA TÉCNICA: Vilanova - Palamós (13a jornada de lliga. Diumenge 18 de novembre de 2007).

PALAMÓS CF:
Toni Montero, Déu, Giró, Gallardo, Cornellà, Carmelo, Carlos López, Planagumà, Diego, Vichu i Fran.

SUBSTITUCIONS
Garagarza per Giró (72').
Constantin Petalla per Fran (72').

TARGETES GROGUES
Ibrahim

GOLS
1-0: Ibrahim (34').
2-0: Santi Acedo (67').
2-1: Dami Planagumà (73')

RESULTATS 13ENA JORNADA DE LLIGA - TERCERA DIVISIÓ

BARÇA B 1 - 0 POBLA MAFUMET
MANRESA 4 - 0 EL MASNOU
PREMIA 0 - 2 SANT ANDREU
UE CASTELLDEFELS 0 - 0 EUROPA
BANYOLES 0 - 0 REUS
VILANOVA GELTRU 2 - 1 PALAMOS
IGUALADA 1 - 1 CASSA
MATARO 3 - 1 RAPITENCA
BLANES 0 - 2 SANTBOIA
BALAGUER 3 - 2 MANLLEU

CLASIFICACIÓ

1 SANT ANDREU
2 REUS
3 BARCELONA B
4 PREMIA
5 SANTBOIA
6 BLANES
7 P. MAFUMET
8 UE CASTELLDEFELS
9 MANRESA
10 IGUALADA
11 RAPITENCA
12 EUROPA
13 PALAMOS
14 CASSA
15 VILANOVA GELTRU
16 MANLLEU
17 BANYOLES
18 BALAGUER
19 MASNOU
20 MATARO

SEGONA REGIONAL GRUP 16è: F. E PALAMÓS 0 BLANES B 0

PD: A L'IMATGE DANI PLANAGUMÀ. AMB EL GOL MARCAT A VILANOVA JA EN SUMA SIS EN TRETZE JORNADES DE LLIGA.

PD2: IMPRESSIONANT LA TRAJECTÒRIA DE L'EQUIP SÈNIOR DEL CLUB ESPORTIU PALAMÓS, EL CARNISSERIES ARNALL. DISSABTE VA TORNAR A GUANYAR DE 25 PUNTS A LA PISTA DEL FARNERS I JA PORTA VUIT VICTÒRIES EN LES VUIT PRIMERES JORNADES DE LLIGA.

miércoles, 14 de noviembre de 2007

LA F. E. PALAMÓS POSA A LA VENDA 17.500 BUTLLETES DE LA GROSSA DE NADAL D’UN NÚMERO QUE NO TÉ



A L'IMATGE EL NÚMERO ERRONI, EL 48.129

La Fundació Esportiva Palamós ha venut participacions d’un número del sorteig de la grossa de nadal que no havia comprat. A causa d’un error humà, l’entitat esportiva palamosina va encarregar l’impressió de 17.500 butlletes (350 talonaris de 50 butllletes cadascun) del número 48.129, quan en realitat el número que havien comprat a l’administració número 1 de Palamós, del carrer Didac Garrell, era el 48.695. La Fundació va arribar a distribuir butlletes per valor de 21.000 euros. Curiosament el propietari de l’imprempta que va editar els talonaris, ja va advertir a la persona que va anar a fer l’encàrrec, que aquest any tornaven a repetir el mateix número de l’any anterior. Els responsables de la Fundació Esportiva Palamós, però, no van adonar-se’n que aquest any 2007, l’adminsitració els havia venut un altre número, concretament el 48.695.
Per acabar-ho d’adobar, cap responsable de la Fundació Esportiva Palamós, que aglutina més de 300 persones entre jugadors de futbol de base, entrenadors, delegats i pares i mares, no s’en va adonar que s’estaven repartint butlletes amb el número equivocat. Les curiosistats no van acabar aquí, ja que va ser el mateix propietari de l’administració de loteries, qui es va adonar de la greu errada, quan un nen de la Fundació esportiva Palamós va entrar a l’establiment a vendre-li una butlleta i va veure que el número 48.129 no corresponia al que ell tenia en diposit i li havien encarregat els responsables de la Fundació i que en realitat era el 48.695.
El número que figura a les butlletes dels talonaris del 48.129 i que ja s’han venut en bona part , el te al seu poder l’administració número 3 de Sant Feliu de Llobregat. Ahir a la nit els responsables del Fundació encapçalats pel seu president Ramon Valls, que tot just abans d’ahir va tornar de viatge, es van reunir per tractar el greu problema i van decidir retirar de la circulació els talonaris amb les butlletes del número erroni (48.129) que havien deixat en diposit en diversos comerços de la població i demanar a la mainada que facin l’esforç de recuperar el màxim número de butlletes erronies que s’han venut..
La butlleta amb el número equivocat costava 2 euros i s’en jugaven 1’20 ja que incloia el sorteig de un televisor de pantalla plana. La Fundació ha encarregat directament a l’administració de loteries - tot i que l’imprempta no va tenir cap culpa en l’errada- l’impressió dels nous talonaris amb les butlletes amb el número correcte (48.695).
Tant l’administrador de loteries, com el propietari de l’imprempta van reconeixer ahir a aquest diari que mai s’havien trobat amb una situació d’aquestes caracteristiques a Palamós, tot i que cada any es repeteix en d’altres indrets de l’estat.
Ara la Fundació Esportiva Palamós haura de fer els tramits legals per solucionar administrativament el problema com es la publicació de la noticia en diversos mitjans escrits provincials i estatals, així com haver-ho de publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat, previa comunicació a L’organització nacional de loteries i apostes de l’estat (ONLAE).

lunes, 12 de noviembre de 2007

LA FUNDACIÓ ESPORTIVA PALAMÓS, QUE ENTRENA "ROBI" DERROTA AL LÍDER, EL SALT (2-3)


A la Segona Regional, la Fundació Esportiva Palamós va derrotar el fins ara líder de la categoria, el Salt, per dos gols a tres. Després d'aquesta victòria la Fundació Esportiva Palamós es troba a la zona mitja de la classificació amb 11 punts. Segons l'entrenador de la Fundació, Robert Aldavert 'Robi', el seu equip va jugar molt motivat i conscient de l’importancia d’aconsguir una victòria, tot i tractar-se d’un rival com el Salt que enacar no havia perdut cap partit.

Dins del mateix grup, el Sant Antoni va tornar a guanyar fora, en aquesta ocasió al camp del Fornells, per zero gols a un i s’ha convertit en el nou líder de la categoria. Es dóna la circumstància que l’equip entrenat pel palamosí Josep Benaiges 'Jepi' es primer havent jugat tots els partits del campionat com a visitant, ja que esta pendent que acabin les obres de remodelació del seu terreny de joc. El Calonge va empatar a un gol al camp del Begur i, com la Fundació, està a mitja taula amb deu punts.

Dels partits que els equips de base de la Fundació Esportiva Palamós han jugat aquest cap de setmana destaquem aquests resultats, el juvenil A va guanyar per zero gols a dos al camp del Cassà , un rival directe pels primers llocs de la classificació. El juvenil B va perdre a casa per 1-5 amb el Sant Gregori, el cadet A va pedre per dos gols a a zero al camp del Blanes, el cadet B va golejar 10-1 al porqueres B i l’aleví B per 7-0 a La Pera.

En bàsquet, l’equip sènior del Club Esportiu Palamós, el Carnisseries Arnall, va guanyar de 22 punts (77-55) el Sant Narcís B i referma el seu liderat. El Sant Narcís B no va ser rival pels palamosins que van demostrar la seva superioritat.
El sènior femení, el Catalunya Nàutic va perdre a la pista del Salt. En els dos primers quarts les visitants només van aconseguir 8 punts, 6 al primer quart i 2 al segon.19 punts de diferència al descans que, van ser els mateixos que al final del partit. El junior femení del Club Esportiu Palamós, va escombrar al Club Bàsquet La Cellera al què va derrotar per 84-23 . El junior femení continua a la part alta de la classificació. El junior masculí B va aconseguir una victòria a la difícil pista del Santa Eugènia, que els col.loca a la part mitja/alta de la classificació.

domingo, 11 de noviembre de 2007

El Palamós derrota l'Igualada en el Nou Municipal (2-0)



























FITXA TÉCNICA: PALAMÓS CF - IGUALADA (2-0)

CAMP/ ESPECTADORS: NOU MUNICIPAL / 150 Espectadors.
PALAMÓS CF: Toni Montero, Déu, Giró, Gallardo, Cornellà, Elíes, Carmelo, carlos López, Planagumà (Diego 88'), Vichu i Fran Jerez.
IGUALADA: Ander, Guarch (Pol 46'), Valls, Iván Berenguer, Baraldés, Gumà (Isma 46'), Pedro, Quique, Guillem, Enric i Sendra (Torres (46').
ÀRBITRE. Raul Calle Martínez. targetes grogues: Elies, Carmelo, Carlos López / Quique.
GOLS: 1-0: Fran Jerez min 6; 2-0 David Cornellà min 12.

COMENTARI: El Palamós va derrotar ahir l'Igualada, per la via rapida i va posar fí a cinc jornades consecutives sense guanyar. Dos gols de David Cornellà i Vichu van donar un triomf incontestable a l'equip palamosí. L'equip de Candido Viana va marcar els gols en el primer quart d'hora i van disposar al llarg dels noranta minuts d'ocasions per haver golejat al conjunt de la capital de l'Anoia. Fran Jerez en el minut sis i David Cornellà en el dotze, van marcar els dos gols del conjunt palamosí.

El Palamós va derrotar amb total claretat a un fluix Igualada en un partit que els de la Costa Brava van deixar sentenciat en el primer quart d'hora amb dos gols de Fran Jerez, després d'una jugada personal, i altre de David Cornellà després d'un centre Carlos López. L'Igualada es va mostrar com un equip molt fluix fins al punt que el seu tècnic Martí Alavedra, va decidir esgotar els tres canvis permesos en el descans i al final va manifestar que: "si hagués pogut hagués canviat als onze", molt molest amb el joc dels seus. A la primera part, el Palamós va poder haver sentenciat però Calos López, primer i Planagumà, després no van estar enecertats davant de la porteria de l'Igulada. A la segona part va continuar el monòleg del Palamós, que va tenir ocasions per a ampliar la seva diferència a càrrec de Elies Martí, Planagumà i Fran Jerez però no van aconseguir el seu objectiu i el partit va finalitzar amb el 2-0.


RESULTATS JORNADA 12. TERCERA DIVISIÓ GRUP V (11/11/2007)

Palamós 2 0 Igualada
Banyoles 2 1 Castelldefels
Reus 3 2 Vilanova
Cassà 3 2 Barcelona B
Pobla Mafumet 2 0 Mataró
Rapitenca 3 0 Blanes
Santboià 4 2 Manresa
Masnou 1 1 Balaguer
Manlleu 1 0 Premià
Sant Andreu 3 0 Europa

Segona Regional: Salt 2 Fundació Esportiva Palamós 3

PD: FRAN JEREZ (A L'IMATGE DE L'ESQUERRA) I VICHU (A LA DRETA) VAN SER LES NOVETATS QUE VA PRESENTAR CANDIDO VIANA A L'ONZE INICIAL DEL PALAMÓS.

sábado, 10 de noviembre de 2007

GARAGARZA ENTRA A LA CONVOCATORIA I EL RUMANÉS CONSTANTIN PETALLA NO PODRÀ DEBUTAR


El Palamós rep demà a un Igualada que estrena categoria després d’haver pujat aquesta temporada a Tercera Divisió. L’equip de Martí Alavedra es seté amb una balanç de 4 victòries, 4 empats i 3 derrotes. Actualment ocupa el seté lloc amb 16 punts, 4 més que el Palamós.

Del partit Palamós- Igualada, només existeixen tres precedents: amb dues victòries del Palamós i un empat. La visita més recent de l'equip igualadí va ser fa 10 temporades en un partit que va acabar amb victòria palamosina per 1-0. El partit d'aquest diumenge es jugarà a partir de les cinc de la tarda. Mitja hora abans, començarà el programa de Ràdio Palamós (107.5 F.M.), que inclou la transmissió en directe del matx.

El defensa basc Gorka Garagarza ha entrat per primera vegada en una convocatòria. L´exjugador del Figueres, Girona i Peralada, s'ha perdut les primeres onze jornades de Lliga per culpa d'una fissura a la tíbia que arrossega de la temporada passada quan jugava al Mar Menor. Càndido tindrà les baixes per lesió de Jaume Duran, Santi Celaya i Marc Teixidor. Finalment el transfer que havia d'enviar la Federació Romanesa a l´Espanyola del defensa central romanés, Constantin Pealla, no ha arribat a temps, i el Palamós no l'ha pogut. Petalla s'haurà d'esperar a debutar d'aquí a deu dies quan el Palamós visiti el camp del Vilanova.

PD: A L'IMATGE EL DEFENSA CENTRAL CONSTANTIN PETALLA, EL DARRER REFORÇ DEL PALAMÓS. EL CENTRAL RUMANÉS NO PODRÀ DEBUTAR DEMÀ DAVANT L'IGUALADA JA QUE NO DISPOSA DEL TRANS FER DE LA FEDERACIÓ DEL SEU PAIS.

PD 2: AVUI HE FET UN CAFÉ, AL BAR NURIA DE GIRONA, AMB UN DELS PERIODISTES MÍTICS DE LES COMARQUES GIRONINES, EN PITU ANAYA DE LA CADENA COPE. M'HA EXPLICAT QUE ENRIC FLIX (PROPIETARI DE "MI APUESTA") VA COMPRAR L'UE FIGUERES (CLUB AL QUE HA FET BAIXAR A TERCERA REGIONAL) PER 60.000 EUROS. EM SEMBLA INCREIBLE QUE CAP EMPRESARI DE FIGUERES TINGUÉS EL NASOS SUFICIENTS (PER NO DIR COLLONS) DE POSAR AQUESTA QUANTITAT SOBRE LA TAULA I NO DEIXAR QUE UN MALEIT ESPECULADOR DESTROSES L'UNIÓ ESPORTIVA FIGUERES. QUE L'EXEMPLE SERVEIXI PER A LA RESTA. COM DIRIA AQUELL: "QUE N'APRENGUIN"

viernes, 9 de noviembre de 2007

L'ACTUAL ENTRENADOR DE L'IGUALADA MARTÍ ALAVEDRA VA ESTAR A PUNT DE SER PRESIDENT DEL PALAMÓS

href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimvLeew-vCRQcL98Q-nxBdWK56MGlfdi3vLOafqkPHInmENFjAqSFN9DQjUi7Rb7k-YsjnKZw0huEbU2Gc4t-lYKQuuN7O6VsGIaGyV9SvDLb1Iyrv_Ca16pOsN2XEdf0dTZd-R4h5VZMI/s1600-h/marti+alavedra.jpg">

L’actual entrenador de l’Igualada, Martí Alavedra, va estar a un pas de convertir-se en president del club degà de Catalunya, en l’última etapa de Dimitri Piterman a Palamós. Segons va explicar ahir Alavedra, el magnat nord-americà d’origen ucraïnès li va proposar assumir la presidència coincidint amb la seva marxa a Santander.
«Em va fer aquesta proposta dient-me que era una persona ben vista a Palamós durant el temps que vaig estar treballant amb ell, i que com a president em deixaria plena llibertat i autonomia en la gestió. Li vaig dir que em semblava una proposta interessant, però de seguida va començar a tenir problemes en el Racing i aquell oferiment no va arribar a concretar-se», recorda Alavedra, que creu quan Piterman va marxar a Santander no volia deixar en l’oblit el Palamós. «Volia convertir-lo en un pseudofilial del Racing, portant jugadors d’aquí cap allà i al revés Martí Alavedra va treballar amb Piterman com a director tècnic del Palamós des de mitjan març fins a l’agost del 2001, amb Quique Yagüe com a entrenador. L’equip va jugar la lligueta d’ascens, contra l’Oriola, l’Atlètic Balears i l’Onda (filial del Vila-real que va acabar pujant). Alavedra va trencar el contracte de quatre anys que tenia setmanes després d’aquella fase d’ascens. «Quan ell va tornar d’Amèrica, a l’agost, jo estava buscant entrenador. Piterman em va dir que ell volia proclamar-se entrenador. Jo no ho considerava convenient, tot i que me’n podia haver mantingut al marge, com a director tècnic. En el fons sempre m’he sentit entrenador i no volia que algú li deixés el carnet per fer d’entrenador». Alavedra va dimitir de manera immediata i va renunciar al seu contracte.
Alavedra recorda un munt d’anècdotes d’aquella etapa. «Durant aquells dies, vam arribar a parlar 36 hores», diu. Des d’aquella marxa, ha tingut algun contacte esporàdic per telèfon amb el magnat, amb qui no ha parlat des que va canviar Santander per Vitòria.
Alavedra es mostra profundament sorprès per la metamorfosi que ha experimentat Piterman, sobretot en l’Alavés. «El vaig conèixer arran del fitxatge de Jito pel Palamós. El primer dia vam tenir una discussió molt forta per telèfon. Em va voler conèixer personalment, vam parlar molt de futbol i em va oferir entrar al Palamós, primer com a entrenador. A mi no em va interessar, i vam firmar un contracte de quatre anys com a director tècnic amb l’objectiu de fer del Palamós un club molt important en àmbit estatal. «Fins al final, sempre em va deixar plena llibertat d’actuació, m’escoltava i feia cas als consells que li donava», explica. «Un dia va venir i em va demanar que l’ajudés a comprar el Badajoz i traslladar la SAE a Palamós. En aquells moments, podia semblar una bogeria, però ara s’ha demostrat que era possible.»
L’ara tècnic de l’Igualada qualifica Piterman com un home «excèntric però molt intel•ligent». «Sempre em deia que entre la genialitat i la bogeria només hi ha un pas», fent seva una frase de Salvador Dalí.
La seva ànsia d’escalar dins el panorama futbolístic també va dur Piterman a intentar comprar l’Espanyol. «Li vaig dir que es posés en contacte amb el màxim accionista, José Manuel Lara, tot i que li vaig avançar que era una operació inviable. Ell va trobar-se amb el directiu Josep Creueras i ho va assumir.» Piterman li va arribar a explicar que, si aconseguia comprar l’Espanyol, construiria un camp nou al costat de l’estadi Olímpic.
Alavedra és un dels entrenadors més experimentat del futbol català. Després del seu pas per Palamós, no va tornar a entrenar fins fa tres anys, quan va agafar l’Igualada a regional preferent, des d’on l’ha dut fins a tercera. Alavedra diu de Piterman que «sempre em va respectar . és un personatge més que curiós, diferent, que m’agradaria tenir-hi una conversa llarga perquè m’expliqués el canvi que li he vist experimentar, primer a Santander i després a l’Alavés. No les acabo d’entendre, no és el Piterman que jo vaig conèixer.» «Més que un llibre, podria escriure’n una enciclopèdia.» No puc dir-ne res de
dolent, sempre va complir amb tot i vaig ser jo qui vaig dimitir.




NOTICIA DIARI SPORT
Martí Alavedra: "Pude ser presidente del Palamós"

Piterman le ofreció al técnico del Igualada, que esta semana se mide a los gualdiazules, presidir el club

Pere Subirana
El actual técnico del Igualada, Martí Alavedra, estuvo a un paso de convertirse en presidente del Palamós, coincidiendo con la marcha de Dimitri Piterman a Santander. Alavedra, que este domingo regresa a Palamós para enfrentarse en liga al conjunto gualdiazul, explicó a SPORT que “Piterman me propuso ser presidente en la primavera del 2003, diciéndome que era una persona bien vista en Palamós y que, como presidente, me dejaría libertad y autonomía. Me pareció una propuesta interesante, pero empezó a tener problemas en el Racing y aquello nunca llegó a concretarse”.

Martí Alavedra fue director técnico del Palamós desde marzo hasta agosto del 2001, con Quique Yagüe como entrenador. Martí Alavedra rompió su contrato de cuatro años que tenía con el Palamós en agosto del 2001: “Cuando Piterman volvió de América, yo estaba buscando entrenador. Me dijo que quería ser él y a mí no me pareció correcto que alguien le dejara el carné para entrenar”. Alavedra dimitió de manera inmediata al no reconsiderar Piterman su decisión. El técnico explica que conoció a Piterman “a raíz del fichaje de Jito por el Palamós. El primer día tuvimos una discusión muy fuerte por teléfono. Me quiso conocer personalmente y me ofreció entrenar al Palamós. A mí no me interesó, y al final firmamos un contrato de cuatro años como director técnico con el objetivo de hacer un Palamós grande. Un día -añade- me pidió que le ayudara a comprar el Badajoz y trasladarlo a Palamós. Entonces podía parecer una locura, pero se ha demostrado que era posible... como el caso del Granada 74”.

ENLLAÇ DIRECTE A LA NOTICIA DEL DIARI SPORT:
http://www.sport.es/default.aspidpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=456992&idseccio_PK=1032

miércoles, 7 de noviembre de 2007

ES PRESENTA A BARCELONA LA 32ENA EDICIÓ DE LA REGATA INTERNACIONAL DE VELA CHRISTMAS RACE


Aquest migdia ha estat presentada oficialment la 32ena edició de la regata internacional de vela de classes olímpiques Christmas Race. La clàssica regata nadalenca ha estat presentada al Saló de Protocol del Saló Nàutic i té com principal i més destacada novetat el canvi de dates. Per segon any, la regata se celebrarà la setmana anterior al Nadal. La regata palamosina, es disputarà del 17 al 22 de desembre, amb una participació prevista mesde 200 tripulacions de 25 països que competiran en aigües de la badia de Palamós. L'edició d'aquest any de la regata palamosina estarà dedicada al que va ser un dels seus principals impulsors i fundadors, l'expresident de la Real Federació Espanyola de Vela, Miquel Company, mort l'any passat. Miquel Company va ser una de les persones decisives per haver portat la regata al nivell actual, reconeguda internacionalment i inclosa en el Circuit Eurolymp.
La gran novetat en l'edició d'aquest any serà que totes les classes tindran la seva base en la platja de Palamós, degut al fet que el Club Nàutic Costa Brava, es troba immers en una gran remodelació. D'aquesta forma les diferents classes estaran en el mateix centre de la població, al final del Passeig Marítim.
La regata és la primera de l'any 2007 a l'efecte de la Federació Internacional de Vela (*ISAF) i és l'única prova del calendari espanyol inclosa en el Circuit Eurolymp, format per les vuit principals regates europees. La Christmas Race també és una regata puntuable per al Rànquing Mundial i Europeu de Classes Olímpiques. Des de sempre Palamós ha estat en un camp de regates clàssic a Europa i els diferents equips ja es troben des de fa diversos dies entrenant en aquestes aigües. Els països participants en l'edició d'aquest any seran un total de 25: Alemanya, Algèria, Àustria, Bèlgica, Bielorússia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Eslovènia, Gran Bretanya, Grècia, Holanda, Hongria, Índia, Irlanda, Israel, Itàlia, Lituània, El Marroc, Polònia, Portugal, Rússia, Suècia i Suïssa.
Les classes participants seran les olímpiques: *Neil *Pryde *RS-X en Masculí i Femení, *Europe, *Laser, *Laser Radial, *Finn, 470 Masculí i Femení, 49*er, *Star, Tornat i *Yngling.

PD: A L'IMATGE EL REPRESENTANT DE LA RFEV I CAMPIÓ OLÍMPIC ALEJANDRO ABASCAL EN EL MOMENT QUE PARLAVA DE LA FIGURA DE MIQUEL COMPANY.

lunes, 5 de noviembre de 2007

EL PALAMÓS VA SORTIR DERROTAT DEL MINI ESTADI DAVANT DEL BARÇA B DE PEP GUARDIOLA (1-0)


El Palamós no va merèixer la derrota davant el Barça B perquè va disposar de fins a quatre clares ocasions a la segona part per endur-se, fins i tot, la victòria del Miniestadi. L´equip de Pep Guardiola, va aconseguir l´únic gol del partit als 25 minuts després d´una bona jugada col•lectiva que va culminar el davanter Toribio.
Aquest gol va deixar tocats els homes de Cándido Viana, tot i això, la possessió era barcelonista, però el perill el posaven els palamosins amb contra-atacs que, incomprensiblement, no acabaven amb gol.
A la segona part el Palamós va seguir ben situat en el camp i va guadir d’ocasions per haver marcat dos o tres gols, amb un xut al pal del migcampista Carmelo. Al final es va arribar amb una victòria per la mínima del Barça B. Amb la d’ahir, el Palamós ja suma cinc jornades consecutives sense aconseguir una victòria. L’equip de Candido, té opcions, en cap moment es mostra inferior als seus rivals, però la pilota no entra i s'acaben escapant punts cada setmana. Amb la derrota d'ahir, el Palamós ocupa ara la tretzena posició de la classificació amb dotze punts i la pròxima jornada, visitarà el Nou Municipal l’ Igualada.

Fitxa tècnica:

Camp: Mini Estadi. 900 espectadors.

Barcelona B: Oier (6), Fali (6) (Pedrito,m.60,6), Botía (6), Marc Valiente (7), Córcoles (6), Xavi Torres (6), Gai (7), Rueda (6) (Víctor Sánchez,m.84), Víctor Vázquez (7), Toribio (6) y Eneko (6) (Sergio,m.68).

Palamós: Montero (6), Deu (5), Giró (6), Gallardo (5), Cornellà (6) (Marc Pujol,m.74), Elies (5), Carmelo (5), Carlos López (5), Jaume Durán (5) (Fran,m.63), Dani Planagumà (6) y Diego (6).

Arbitro: Salas Montero. T.G.: Víctor Vázquez Toribio/Cornella, Dani Plangumà.

Gol: 1-0, Toribio (25’).

CRÓNICA DIARI SPORT (AUTOR: RICARD PRIETO)

El Barcelona B sumó tres puntos más en un partido muy trabajado, donde los de Pep Guardiola merecieron más goles ante un Palamós aguerrido que en la segunda apretó acelerador.

En el primer tiempo los blaugrana llevaron el peso del juego, aunque no se prodigaron en disparos a puerta. La primera opción para los locales llegó en el 6’, en un remate de Gai que detuvo con apuros Toni Montero. El Palamós, que apenas pisó el área rival, replicó tras un robo de Carlos López a Marc Valiente, que finalizó Planagumà con un disparo desviado. A cinco minutos para la media hota, una triangulación entre Víctor Vázquez, Eneko y Toribio la finalizó este último empalmando desde cerca (1-0). Con este tanto, el filial blaugrana ganó serenidad y dispuso de dos nuevas opciones de gol antes del descanso: un zurdazo de Toribio desde fuera del área que salió alto y, en el 44’, un remate de Víctor Vázquez.

En la reanudaicón se repitió la historia del partido ante el Banyoles, pues el conjunto gerundense protagonizó una fulgurante salida, y en cinco minutos gozó de tres oportunidades muy claras para empatar por medio de Planagumà, Carlos López y, la más clara, de Carmelo, que remató al poste. A partir del cuarto de hora los blaugrana tuvieron de nuevo el balón y marcaron el ritmo, aunque fueron incapaces de ampliar la cuenta. Y eso que Víctor Vázquez a pase de Gay, Pedrito -en acción personal- y, de nuevo Víctor Vázquez, a placer, rozaron el gol. El Palamós tuvo su opción en un remate de Elies que detuvo Oier.

PD 1: La crónica esta penjada avui dilluns ja que l'autor d'aquest blog ha estat uns dies de vacances a Suïssa. Us recomano aquest destí, concretament al costat de llac Leman, ciutats com Montreaux i poblets com Gruyere (on fan el famós formatge), son dignes d'anar-hi si voleu pasar uns dies de relax.

PD 2. Segons m'explicava aquests matí el meu amic Josep Soldado (periodista de la Sexta), el partit Barça B - Palamos es va oferir pels video-marcadors gegants del Camp Nou abans del Barça - Betis, aprofitant que el donava en directe Barça TV mitjançant la plataforma Digital Plus. Si fem números segur que ha estat el partit del Palamós mes vist de l'història. A veure el Barça van anar-hi 73.000 espectadors. Tenint en compte que el Barça B - Palamós va acabar una mitja hora abans de començar el partit de l'Estadi del Camp Nou, podem calcular que entre 25.000 i 30.000 espectadors van veure els instants finals del partit del Palamós. Rècord per l'història.

jueves, 1 de noviembre de 2007

El Palamós empata amb el Mataró (1-1)


FITXA TÈCNICA: PALAMÓS 1 MATARÓ 1

(10a jornada de lliga del grup V de Tercera Divisió. Dijous 1 de novembre de 2007).

PALAMÓS CF: Toni Montero (7), Elies (6), Deu (6), Giro (6), Cornella (6), Carmelo (6), Marc Pujol (6), Diego (6), Carlos Lopez (6), Jaume Duran (6) i Planagumà (7).

SUBSTITUCIONS
Ferran Corredor (-) per Marc Pujol (82').
Fran Jérez (-) per Diego (87')
Alvaro(-) per Planaguma (89')

MATARÓ: Sergio Morán (7), Javi Gonzalez(6), Victor Duran (6), Kiko Rimblas (6), Navarro(6), Mourad (6)x Sauras (5) min 79, Oscar (6), Albert Parés (5) x (Alex (5), min 58), Albert Martínez (5) Juanje (5) i Callicó (5) x (Palet(5), min 46)

SUBSTITUCIONS
Palet per Callico(46').
Oscar Geli per Albert Parés(55').
Sauras per Mourad (79')

ARBITRE : Oliva Bueno (x)
TARGETES GROGUES
Diego i Planagumà del Palamos / Kiko Rimblas, Navarro, Victor Durán i Juanje del Mataró.

GOLS
1-0: Dani Planaguma,(10').
1-1: Mouraud, (50').

INCIDENCIES :

Uns 100 espectadors. El Mataro va lluir la segona samarreta del Palamos CF (amb la publicitat i l'slogan "Jo també soc del Palamos"), ja que es va oblidar la seva equipació suplent. Va veure el partit, des de la tribuna del Nou Municipal l'ex-técnic del Palamós, actualment als equips de base del Barça, Doménech Torrent.

COMENTARI:

EL Palamós va avançarse en el marcador amb un gol de Dani Planagumà, en el minut 10 de la primera part. Una centrada de Jaume Durán , des de la banda esquerra va acabar amb un xut de Planagumà, que va sorprendre al porter visitant Sergio Morán. Uns minuts abans el mateix Planagumà ja havia disposat d'un altre bona ocasio per marcar. El pitxixi palamosi ja ha marcat, amb aquest gol, cinc dianes en les deu primeres jornades. En el minut 17, el porter palamosí, Toni Montero, que tornava a la titularitat, va fer una molt bona intervenció, aturant un xut d'Albert Martínez, quan estava tot sol, dins l'area petita, i ho tenia tot el seu favor per marcar el gol de l'empat. En el minut 23, l'àrbitre va anular justament un gol a l'ex-jugador del Palamós Albert Parés, per fora de joc. En aquesta primera part va haver-hi equilibri de forces entre tots dos equips i ocasions de gol. El Palamos podia haver marcat el segon gol en el minut 34, desprès d'una centrada de Elies Martí, des de la banda dreta, que Carlos Lopez va rematar massa desviat. La primera part va acabar amb una nova ocasio del Mataro. Una rematada amb el cap de Victor Duran va pasejar-se per la linia de gol, per acabar refusant la pilota la defensa palamosina. El Mataro va portar durant molts minuts

Nomes començar la segona part, el Palamos va disposar de l'ocasio per sentenciar. Planaguma (3') va fallar davant l'exsabadellenc Sergio Moran i acte seguit l'ex-jugador del Girona Mourad, va marcar el gol de l'empat. En el minut 50, Mourad . En el descans Jaume Creixell va donar entrada a Palet en el lloc de Callico i al'inici del segon temps va substituir Parés. L'ex-jugador Palamos va estar poc encertat en el seu retorn al Nou Municipal. Oscar Geli va ocupar el seu lloc a l'equip mataroní.
En aquest segon temps, arran del gol, el Palamos es va enfonsar, pero a mesura que pasaven els minuts va anar refent-se i va intentar des-fer l'empat. En el minut 71, Carlos Lopez va fer novament lluir al porter visitant amb un xut de falta. En el darrer quart d'hora el Palamos va tornar a disposar de dues noves ocasions. Primer amb un xut de Carlos Lopez i després amb una xilena de Planagumà. El davanter garrotxi, a pocs minuts del final, va haver de ser substituit Dani Planaguma, amb un fort cop al cap, que va necessitar de l'atencio de la Creu Roja, que li van haver d'aplicar diversos punts de sutura.

El Palamos es desplaçara aquest proper diumenge al Mini Estadi, per jugar, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, contra el Barça B de Pep Guardiola, que encara no ha perdut cap partit com a local.